Για ποιο λόγο ο σκηνοθέτης της ταινίας «Παράσιτα» επιλέγει πάντα τον ίδιο πρωταγωνιστή για τις ταινίες του. Η απόρριψη που γέννησε μια δυνατή καλλιτεχνική σχέση

Ο σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο και ο πρωταγωνιστής των «Παρασίτων», Σονγκ Κανγκ-χο, γνώρισαν τη διεθνή καταξίωση όταν η ταινία τους έγινε το πρώτο ξενόγλωσσο έργο που κερδίζει το όσκαρ «Καλύτερης Ταινίας» στην ιστορία του θεσμού.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους συνεργάζονται.
Από το 2003 και μετά, ο Σονγκ Κανγκ-χο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στις περισσότερες ταινίες του κορεάτη σκηνοθέτη.Ο σκηνοθέτης Μπονγκ Τζουν-χο γνώρισε παγκόσμια
επιτυχία με τα «Παράσιτα». YouTube

Όταν γνωρίστηκαν για πρώτη φορά, ήταν και οι δυο τους άσημοι. Το 1997, ο Σονγκ Κανγκ-χο μετρούσε μερικές συμμετοχές σε θεατρικές παραγωγές, ενώ ο Μπονγκ Τζουν-χο ετοιμαζόταν να κάνει το ντεμπούτο του στη μεγάλη οθόνη ως βοηθός σκηνοθέτη. Στη φάση των ακροάσεων για την απόδοση των ρόλων της ταινίας, οι δρόμοι τους συναντήθηκαν. Ο νεαρός ηθοποιός παρουσιάστηκε για να διεκδικήσει ένα ρόλο. Η ταινία λεγόταν «Motel Cactus» και ήταν ένα κοινωνικό δράμα βασισμένο στις ερωτικές σχέσεις.
Ο βασικός σκηνοθέτης τον απέρριψε, ο βοηθός του από την άλλη, εντυπωσιάστηκε. Το ίδιο κιόλας βράδυ του έστειλε ένα μήνυμα: «Ελπίζω μια μέρα να δουλέψουμε μαζί σε κάποια ταινία».

Τελικά, πέρασαν έξι χρόνια μέχρι η επιθυμία του Μπονγκ Τζουν-χο να γίνει πραγματικότητα. Το 2003, όταν ο σκηνοθέτης βρισκόταν στο στάδιο της προετοιμασίας για τη νέα του ταινία «Memories of Murder», κάλεσε τον Σονγκ Κανγκ-χο. Από την τελευταία τους συνάντηση, πολλά είχαν αλλάξει για τον 36χρονο ηθοποιό. Σε αντίθεση με τον 34χρονο σκηνοθέτη που μόλις είχε προλάβει να κάνει μία δειλή απόπειρα στη μεγάλη οθόνη, ο Κανγκ-χο είχε συμμετάσχει σε παραγωγές που απογείωσαν το όνομά του, καθιερώνοντάς τον στο κορεάτικο στερέωμα. Παρόλα αυτά, ποτέ δεν ξέχασε εκείνο το ενθαρρυντικό μήνυμα στην αρχή της καριέρας του. Έτσι, όταν ο Τζουν-χο του πρότεινε να πρωταγωνιστήσει στο φιλμ που ετοίμαζε, δεν το σκέφτηκε πολύ. Δέχθηκε αμέσως.

Οι δύο καλλιτέχνες, πέρα από εξαιρετικοί συνεργάτες, είναι και πολύ καλοί φίλοι. YouTube

Και η επιλογή του τον δικαίωσε. Η ταινία «Memories of Murder» σημείωσε απρόσμενη επιτυχία και σήμανε την αρχή μιας πολυετούς και πολυβραβευμένης συνεργασίας. Οι δύο άντρες δεν ταίριαξαν μόνο σε καλλιτεχνικό επίπεδο, αλλά και σε προσωπικό. Η άριστη συνεργασία τους με τα χρόνια εξελίχθηκε σε καλή φιλία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2003 μέχρι σήμερα, ο Μπονγκ Τζουν-χο εχει γυρίσει συνολικά 8 ταινίες, σε 5 από τις οποίες τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Σονγκ Κανγκ-χο.

Πηγή χαρακτηριστικής εικόνας: YouTube

Διαβάστε στη «ΜτΧ»: Ο κατά συρροή δολοφόνος γυναικών στην Ν. Κορέα ταυτοποιήθηκε μετά από 30 χρόνια, αλλά δεν μπορεί να δικαστεί! Η ανεξιχνίαστη υπόθεση είχε γίνει ταινία με προφητικό τέλος

The post Για ποιο λόγο ο σκηνοθέτης της ταινίας «Παράσιτα» επιλέγει πάντα τον ίδιο πρωταγωνιστή για τις ταινίες του. Η απόρριψη που γέννησε μια δυνατή καλλιτεχνική σχέση appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Αναζητήσεις
μπονγκ τζουν-χο motel cactus
Τυχαία Θέματα
Παράσιτα,parasita