Κορονοϊός: Κλείνουν για 14 ημέρες όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα για προληπτικούς λόγους. Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

Την αναστολή της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, όλων των βαθμίδων, για 14 ημέρες ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αυτό αφορά βρεφονηπιακούς σταθμούς, σχολεία, ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ, για 14 ημέρες. Ο υπουργός Υγείας

Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε μέτρα στήριξης των εργαζόμενων γονέων. Η ανακοίνωση, όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός, έγινε μετά από εισηγήσεις που δέχθηκε η Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από παράγοντες υγείας.

«Όλοι οι Έλληνες πρέπει να δείξουν υπευθυνότητα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου», δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση λήφθηκε διότι διαπιστώνεται ότι τα παιδιά κρατούν υψηλό ιικό φορτίο ενώ τα ίδια δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Δηλαδή τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό σε ενήλικες και τα ίδια να μην παθαίνουν τίποτα. Έτσι αποφασίστηκε να ληφθούν τα μέτρα τώρα και όχι σε 2-3 βδομάδες, όπως ήταν η αρχική λογική

Αναστέλλονται οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες
Την αναστολή από σήμερα, 10 Μαρτίου 2020, μέχρι και τις 22 Μαρτίου 2020 των Πανελλήνιων Σχολικών Αγώνων, των μετακινήσεων των μαθητών για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, καθώς επίσης και για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο της Φυσικής Αγωγής, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας.

Ειδικότερα, η απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, αναστέλλει:

1. Τη διεξαγωγή των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. Ελλάδας-Κύπρου σχολικού έτους 2019-2020 δεδομένου ότι απαιτούνται οργανωμένες και μαζικές μετακινήσεις μαθητών/τριών για τη διεξαγωγή τους εντός της χώρας,

2. Τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης εκτός σχολικής μονάδας για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις (σύμφωνα με το άρθρο 6 της Υ.Α. 20883/ΓΔ4/12-02-2020/Φ.Ε.Κ. 456 / τ.Β΄/12-02-2020 με θέμα «Εκδρομές – Εκπαιδευτικές επισκέψεις και μετακινήσεις μαθητών/τριών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας»).

3. Τις μετακινήσεις των μαθητών/τριών από και προς τις κολυμβητικές δεξαμενές για τη διδασκαλία του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής.

Από το υπουργείο επισημαίνεται, επίσης, ότι οι ενδοσχολικές αθλητικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται εντός των σχολικών μονάδων, και κατά συνέπεια δεν απαιτούνται μετακινήσεις μαθητών, θα διεξάγονται κανονικά.

The post Κορονοϊός: Κλείνουν για 14 ημέρες όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα στη χώρα για προληπτικούς λόγους. Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορονοϊός, Κλείνουν, Υγείας,koronoios, kleinoun, ygeias