Ερντογάν: «Εξουδετερώσαμε 4.406 τρομοκράτες στo Αφρίν». Οργή και φόβο για θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας δείχνει νέα δημοσκόπηση. Ποιες γειτονικές χώρες θεωρούνται «επικίνδυνες»

Την συνέχιση των επιχειρήσεων εναντίον των «τρομοκρατικών οργανώσεων» προανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπερασπιζόμενος ακόμα μια φορά την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη Συρία.

Όπως αναμεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο τούρκος Πρόεδρος σε προεκλογική εκδήλωση, που οργάνωσαν οι γυναίκες του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης με την επιχείρηση αυτή «εξουδετερώθηκαν τουλάχιστον 4.406 τρομοκράτες στο Αφρίν».

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία εισέβαλε στην Αφρίν στις 20 Ιανουαρίου, αφήνοντας την διεθνή κοινότητα να παρακολουθεί αμήχανη τις εξελίξεις.

Ο Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στον προεδρικό θώκο από το 2014, αλλά συνολικά στην εξουσία από το 2003 ως πρωθυπουργός, επιτέθηκε και στους αντιπάλλους του τονίζοντας ότι δεν θα είχαν καμία ελπίδα για νίκη ακόμα κι αν οι εκλογές δεν γίνονταν πρόωρο αλλά διεξάγονταν κανονικά τον Νοέμβριο του 2019.

Τέλος κατά την προεκλογική του ομιλία απαρρίθμησε τα μεγάλα έργα, τα οποία έχουν γίνει την τελευταία δεκαετία προκαλώντας την αντιπολίτευση να δείξει τα δικά της έργα. «Εδώ είναι η πρόκληση, εδώ είναι το έθνος» κατέληξε.

Φόβος και οργή και απογοήτευση για το κλίμα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση της Prorata για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Εθνος της Κυριακής».

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα για τα συναισθήματα που τους προκαλεί η ένταση των τελευταίων μηνών στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το 67% παραδέχθηκε ότι φοβάται για θερμά επεισόδια, ενώ το 61% δήλωσε ότι του προκαλεί οργή αυτή η ένταση και το 61% νιώθει απογοήτευση για την αδυναμία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την ένταση.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν ποια εκ των Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία και Τουρκία θεωρούν εχθρική χώρα.Το 87% απάντησε καταφατικά για την Τουρκία (7% όχι), το 47% την Αλβανία (37% όχι) και το 45% την ΠΓΔΜ (38% όχι).

Σε ό,τι αφορά το αν κάποια από τις Αλβανία, ΠΓΔΜ, Βουλγαρία και Τουρκία απειλεί την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, το 78% απάντησε καταφατικά για την Τουρκία, το 27% για την Αλβανία και το 21% για την ΠΓΔΜ. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι (64%), πιστεύουν ότι η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν θα βελτίωνε τις σχέσεις της Άγκυρας με την Αθήνα.

Ακόμη, το 46% θεωρεί τη διαχείριση της τουρκικής στάσης έναντι της Ελλάδας το σημαντικότερο πρόβλημα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σήμερα, ενώ το 34% πιστεύει ότι αυτό είναι η διαχείριση των προσφυγικών ροών προς τα νησιά και το 5% η διαχείριση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο ζήτημα, το 45% δηλώνει ότι βρίσκει κατανοητή την προοπτική η σύνθετη ονομασία να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία», την ώρα που το 23% δήλωσε ότι αυτό του προκαλεί οργή για όσους την αποδέχονται και το 14% «με κάνει να ντρέπομαι που είμαι Ελληνας».

Πηγή: Reader.gr

The post Ερντογάν: «Εξουδετερώσαμε 4.406 τρομοκράτες στo Αφρίν». Οργή και φόβο για θερμό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας δείχνει νέα δημοσκόπηση. Ποιες γειτονικές χώρες θεωρούνται «επικίνδυνες» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Mixani tou Xronou