Έρευνα. Αυξήθηκαν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης με την τηλεργασία. Ανάρμοστα βίντεο, σεξιστικά σχόλια και ανήθικες προτάσεις

Αυξήθηκαν δραματικά τα κρούσματα σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από την έναρξη της απότομης, χωρίς ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο και εκτεταμένης χρήσης της τηλεργασίας σε Δήμους, Δημόσιο, οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την EqualSociety.

Συγκεκριμένα, η χρήση των social media, των τηλεδιασκέψεων, και άλλων μορφών διαδικτυακής επικοινωνίας ως κύριο μέσο επαφής των εργαζόμενων στις επιχειρήσεις, όπλισε αρκετούς επιτήδειους με την ευκολία της απροσωπίας και πλέον επιδίδονται αλόγιστα σε σεξιστικά σχόλια για την εμφάνιση γυναικών, επικοινωνούν σε ακατάλληλες ώρες και στέλνουν σεξιστικά μηνύματα, ακατάλληλες φωτογραφίες ακόμα και βίντεο.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Ακόμα, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις που η ανάρμοστη συμπεριφορά γίνεται κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων με σεξιστικά υπονοούμενα και ηλεκτρονικά μηνύματα, τα οποία περιλαμβάνουν ανήθικες προτάσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για τέτοιες πρακτικές καταγγέλλονται όχι μόνο υψηλόβαθμοι υπάλληλοι, αλλά και πρόσωπα διορισμένα με πολιτικά κριτήρια καθώς οι καταγγελίες των γυναικών περιλαμβάνουν εκτός από ιδιωτικές επιχειρήσεις και φορείς του δημοσίου, αλλά και δήμων.

Τα περιστατικά, που περιγράφονται παραπάνω, έχουν καταγγελθεί στην Equal Society, έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την κοινωνία των ίσων ευκαιριών, και επηρεάζουν την καθημερινότητα αλλά και την ψυχική υγεία πληθώρας γυναικών.

Το Τμήμα Συνηγορίας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού με εμπεριστατωμένη έκθεσή του αναφέρθηκε στην αύξηση των περιπτώσεων σεξουαλικής παρενόχλησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας εξαιτίας της αιφνιδιαστικής επιβολής της τηλεργασίας με τη χρήση της τεχνολογίας και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός πως οι περισσότερες γυναίκες που απευθύνονται στην Equal Society, αναζητούν κυρίως συμβουλές διαχείρισης περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης και δηλώνουν φόβο να ακολουθήσουν τη νομική οδό.

Τα στοιχεία αποδεικνύουν αυτήν ακριβώς τη θέση καθώς δεκάδες γυναίκες, το τελευταίο διάστημα, έχουν στραφεί στον φορέα ζητώντας συμβουλές διαχείρισης και νομικής προστασίας στο χώρο της εργασίας τους.

Όπως αναφέρει η Έκθεση του Οργανισμού το ελλειμματικό νομοθετικό πλαίσιο της τηλεργασίας στην Ελλάδα, αλλά και η καθυστερημένη επιβολή μέτρων για την προστασία των εργαζομένων, πρωτίστως των γυναικών, ευθύνεται για την αύξηση των περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ψυχική υγεία των εν δυνάμει θυμάτων, αλλά και το αίσθημα ατιμωρησίας των εν δυνάμει θυτών.

αρχική φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίστε στο podstories από τη Μηχανή του Χρόνου…Διαβάστε ακόμα: Το μεγαλύτερο έγκλημα στην Ελλάδα. Ο καλοσυνάτος χωρικός που δολοφόνησε 15 συγχωριανούς του και έναν συγκρατούμενό του. Πώς μετατράπηκε σε αδίστακτο δολοφόνο
Ποιες γυναίκες υποχρεώνονταν να παντρευτούν τους συγγενείς τους στην αρχαία Ελλάδα. Γιατί ήταν σημαντικό σημαντικό να υπάρχει γιος στην οικογένεια

The post Έρευνα. Αυξήθηκαν τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης με την τηλεργασία. Ανάρμοστα βίντεο, σεξιστικά σχόλια και ανήθικες προτάσεις appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα