13 χρόνια κάθειρξη στον Κορκονέα με ομόφωνη απόφαση. Το δικαστήριο «έσπασε» τα ισόβια και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Ποινή κάθειρξης 13 χρόνων στον Επαμεινώνδα Κορκονέα επιβλήθηκε με ομόφωνη απόφαση από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας.«Το αποτέλεσμα της απόφαση ήταν προδιαγεγραμμένο. Η αναβολή δόθηκε προκειμένου να έχει ευνοϊκή μεταχείριση. Η απόφασης σας οπλίζει το χέρι του επόμενου Κορκονέα» είπε προς το δικαστήριο η συνήγορος της οικογενείας Γρηγορόπουλου, Ζωή Κωνσταντοπούλου, επισημαίνοντας ότι θα ασκηθεί αναίρεση.

Ο κατηγορούμενος έχει ήδη

εκτίσει πραγματικά τουλάχιστον 10 χρόνια, ενώ έχει εργαστεί στη φυλακή γεγονός που προσμετράται ευεργετικά και κατά συνέπεια μπορεί να ζητήσει την αποφυλάκισή του, καθώς θα έχει εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα Β. Χανή, ο οποίος είχε εισηγηθεί να χορηγηθεί στον Επ. Κορκονέα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Παράλληλα, απορρίφθηκαν τα υπόλοιπα τέσσερα ελαφρυντικά που είχε ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισης, Βαγγ. Ανδρούλας (Ανάρμοστη συμπεριφορά παθόντος, ειλικρινή μεταμέλεια μετά την πράξη, το ότι συμπεριφέρθηκε καλά για σχετικά μεγάλο διάστημα μετά την πράξη του, ακόμα και κατά την κράτησή του και μη εύλογη διάρκεια της διαδικασίας που δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του κατηγορουμένου).

Νωρίτερα, ομόφωνα ένοχο έκρινε τον Επαμεινώνδα Κορκονέα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με άμεσο δόλο. Ως εκ τούτου δεν άλλαξε κάτι από την πρωτόδικη απόφαση αναφορικά με το βασικό κατηγορούμενο, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αντιθέτως το δικαστήριο έκρινε ομόφωνα αθώο λόγω αμφιβολιών τον Βασίλη Σαραλιώτη, που βρισκόταν εκτός φυλακής από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο και περίμενε τη σημερινή κρίση, προκειμένου να δει αν θα επιστρέψει στη φυλακή.  Σημειώνεται, ότι ο δεύτερος ειδικός φρουρός καταδικάστηκε από το πρωτοβάθμιο σε 10ετή κάθειρξη, αλλά αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012 μέχρι την εκδίκαση του Δευτεροβάθμιου, όπου τον έκρινε σήμερα αθώο.

Η απόφαση ανακοινώθηκε παρουσία των γονέων του ειδικού φρουρού και εν τη απουσία της μητέρας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Τζίνας Τσαλικιάν.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης επί της ενοχής των κατηγορουμένων, αναμένεται η εισαγγελική πρόταση επί των ελαφρυντικών και της ποινής, οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και η τελική κρίση του δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Αλέξης Γρηγορόπουλος, Μιχάλης Καλτεζάς. Οι δυο νέοι δολοφονήθηκαν και κατηγορήθηκαν με παρόμοια επιχειρήματα: «Φορούσε σκουλαρίκι, άκουγε ροκ μουσική, είχαν χωρίσει οι γονείς του»

The post 13 χρόνια κάθειρξη στον Κορκονέα με ομόφωνη απόφαση. Το δικαστήριο «έσπασε» τα ισόβια και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα