Εισαγγελική παρέμβαση για τα δημοσιεύματα περί διπλής καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού. Αρκουμανέας: Κακόβουλα και απαράδεκτα τα όσα γράφονται για τον ΕΟΔΥ

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσαν οι καταγγελίες περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ που δημοσιεύθηκαν στα χθεσινά φύλλα των εφημερίδων «ΒΗΜΑ» και «Δημοκρατία». Για «απαράδεκτα και κακόβουλα δημοσιεύματα»  έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, ξεκαθαρίζοντας ότι υπάρχει μόνο ένα μητρώο καταγραφής.

Πιο αναλυτικά, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας

Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία υπήρξε παράλληλη καταγραφή κρουσμάτων που είχε ως αποτέλεσμα την μη ακριβή καταγραφή και αποτύπωση των θετικών στον ιό, με ανάλογες επιδράσεις στην ομάδα των επιστημόνων και στην Πολιτική Προστασία που λαμβάνουν αποφάσεις αξιολογώντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, το Μητρώο Ασθενών που δημιουργήθηκε στο πρώτο κύμα της πανδημίας, δεν ενημερωνόταν όπως έπρεπε και στον χρόνο που έπρεπε, διότι στον ΕΟΔΥ ήθελαν να φτιάξουν ένα δικό τους Μητρώο. Μία εκ των δύο εφημερίδων υποστήριζε πως στην υπόθεση εμπλέκεται και ιδιωτική εταιρία.

Η έρευνα ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Εισαγγελέα Νίκο Ορνεράκη, ο οποίος αφού μελετήσει τα δημοσιεύματα θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες προκειμένου να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Χθες, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από τα δύο έντυπα, τόσο η κυβέρνηση, δια του εκπροσώπου της Στέλιου Πέτσα, όσο ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς διέψευσαν τα επίμαχα δημοσιεύματα.

Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, τα δημοσιεύματα. «Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί θεωρώ απαράδεκτα τα κακόβουλα δημοσιεύματα. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να απαξιώνουν την εργασία των επιστημόνων του ΕΟΔΥ και να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων. Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού. Όλοι, δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια καταχωρούμε στο ίδιο σύστημα», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία.

«Όσα γράφτηκαν χθες, όλοι εμείς στην οικογένεια της Πολιτικής Προστασίας τα θεωρούμε άδικα και αβάσιμα. Ούτε διπλές καταγραφές υπάρχουν ούτε τίποτα. Οι στιγμές είναι δύσκολες και απαιτούν σοβαρότητα. Ο ΕΟΔΥ, οι επιστήμονές του, οι συνεργάτες του είναι οι ήρωες της πρώτης γραμμής. Όλοι εμείς αυτό το ξέρουμε», ανέφερε σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς από την πλευρά του.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: Ο ιερέας που διατύπωσε τη θεωρία του Big Bang, ανατρέποντας το θρησκευτικό δόγμα για τη γένεση του κόσμου. Πώς βγήκε υποτιμητικά η φράση Big Bang, που τελικά επικράτησε

The post Εισαγγελική παρέμβαση για τα δημοσιεύματα περί διπλής καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού. Αρκουμανέας: Κακόβουλα και απαράδεκτα τα όσα γράφονται για τον ΕΟΔΥ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα