Δολοφονία πυγμάχου στην Βάρη. Φοβόταν για τη ζωή του και οπλοφορούσε. Άσχετη υπόθεση η εκτέλεση στα Σεπόλια, εκτιμούν οι αρχές

Τρία είναι τα σημεία που βασίζεται η έρευνα της Αστυνομίας για την εξιχνίαση της στυγνής δολοφονίας του 39χρονου Τάσου Μπερδέση με δεκατέσσερις σφαίρες από καλάσνικοφ χθες το πρωί στην Βάρη: άρση τηλεφωνικού απορρήτου, σάρωση καμερών στην ευρύτερη περιοχή και καταθέσεις από το στενό οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον.

Η αστυνομία φέρεται να έχει πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο 39χρονος πυγμάχος ανησυχούσε πολύ για τη ζωή του και οπλοφορούσε διαρκώς.
Ο πυγμάχος είχε μετακομίσει στην Αθήνα τα τελευταία

δύο χρόνια, έχοντας κόψει εντελώς τις επαφές του με την Αχαΐα. Αν και είχε αθωωθεί από όλες τις δικαστικές του εκκρεμότητες που είχε εμπλακεί στο παρελθόν, σύχναζε σε συγκεκριμένα σημεία και γυμναζόταν σε ένα σχετικά απομακρυσμένο γυμναστήριο πάνω από τη Βάρη.
Οι εκτελεστές που πιθανότατα είχαν βάλει στο μικροσκόπιο την καθημερινότητα του Μπερδέση και γνώριζαν το πρόγραμμά του, ήξεραν ότι γύρω στις 9 θα έφευγε από τον όμιλο πυγμαχίας και έστησαν τη φονική ενέδρα. Αφού έφθασαν στο σημείο με ένα ανοιχτόχρωμο SUV, πλησίασαν και πριν ο 39χρονος προλάβει να αντιδράσει, άδειασαν πάνω του το καλάσνικοφ.

«Η ελληνική δικαιοσύνη σε διαφορετικές δίκες που διεξήχθησαν στην Αθήνα, την Πάτρα και το Μεσολόγγι, τον έκρινε αμετάκλητα αθώο θεωρώντας αβάσιμες τις σε βάρος του κατηγορίες. Οι άδικες αυτές σε βάρος του διώξεις του στέρησαν τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες» δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, ο δικηγόρος του που τον αθώωσε και στα τρία δικαστήρια.

Χρυσοχοΐδης για οργανωμένο έγκλημα

Παράλληλα, πολλοί σπεύδουν να συνδέσουν τη δολοφονία Μπερδέση με την εκτέλεση του 32χρονου Αλβανού Άρη, 15 ώρες πριν στο καφέ της οδού Δυρραχίου στα Σεπόλια. Ωστόσο, οι αρχές εκτιμούν ότι είναι διαφορετική υπόθεση. Πρόκειται για ξεκαθάρισμα συμμοριών της Αλβανικής μαφίας με φόντο μπίζνες ναρκωτικών. Όμως και στις δύο περιπτώσεις οι αστυνομικοί μιλούν για συμβόλαια θανάτου.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη φαίνεται κατηγορηματικός ότι η Αστυνομία θα επιτελέσει το χρέος της και ότι η Ελλάδα δεν έγινε ξαφνικά χώρα με μειωμένη ασφάλεια για τους πολίτες και τους τουρίστες της. Την ίδια ώρα, έστειλε μήνυμα και στα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην επενδύσουν πολιτικά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

«Όπως το 2018 έτσι και σήμερα, το οργανωμένο έγκλημα ξεκαθαρίζει λογαριασμούς. Τέσσερις ανθρωποκτονίες έγιναν σε 2 μήνες. Αυτά τα άγρια εγκλήματα δίκαια συνταράσσουν την κοινή γνώμη. Γιατί δεν είμαστε συνηθισμένοι σε αυτά. Είναι πάντα, από μηδενικά έως πολύ λίγα. Αλλά μέχρις εδώ. Πρόσφατα, κατέθεσα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μελέτη με συγκεκριμένα στοιχεία για την εξέλιξη και διάρθρωση του οργανωμένου εγκλήματος. Το οργανωμένο έγκλημα δεν έχει ιδεολογικές αναφορές αλλά έχει πολύ χρήμα και έχει αρχίσει εδώ και καιρό να το νομιμοποιεί σε επιχειρηματικές δραστηριότητες. Εάν έτσι εισέλθει στους θεσμούς θα έχουμε ζήτημα κανονικής μαφίας. Εδώ έχουμε αυγό του φιδιού! Ας μην το αφήσουμε, τυφλωμένοι από άλλα μικρά, να γίνει εφιάλτης μας! Με το οργανωμένο έγκλημα, κανείς να μην αμφιβάλλει, θα έχουμε πόλεμο. Όχι της αστυνομίας μόνο, αλλά της δημοκρατίας.Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε, τόσο πιο γρήγορα θα νικήσουμε!» ανέφερε.

Η Ασφάλεια Αττικής που θα αναλάβει μετά την προκαταρκτική που θα διαταχθεί την έρευνα, είναι αισιόδοξη ότι ακολουθώντας τις διαδρομές του χρήματος, ανοίγοντας τραπεζικούς λογαριασμούς, θα οδηγηθεί στα μεγάλα κεφάλια και τους συμβούλους της εγχώριας μαφίας. Όπως λένε «πηγές» που έχουν άμεση γνώση της υπόθεσης, η δύναμη της Greek Mafia είναι το άφθονο «μαύρο» χρήμα που τσεπώνει από τις πολυεπίπεδες δραστηριότητες της. Έτσι, για πρώτη φορά μέσα από τη νέα υπηρεσία που θα συσταθεί της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ, την Οικονομική Αστυνομία, την ΑΑΔΕ, θα αναζητηθούν οι δρόμοι του μαύρου χρήματος.

αρχική φωτογραφία: YouTube

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου….

The post Δολοφονία πυγμάχου στην Βάρη. Φοβόταν για τη ζωή του και οπλοφορούσε. Άσχετη υπόθεση η εκτέλεση στα Σεπόλια, εκτιμούν οι αρχές appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα