Χωρίς ενεργά μέτωπα οι φωτιές σε Ζάκυνθο και Λουτράκι. Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής με τις φλόγες. Κανένας τραυματισμός (φωτο και βίντεο)

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά στο Λουτράκι βαίνει προς ύφεση, καθώς δεν υπάρχει φλόγα, αλλά πολλές εστίες καπνού, πάνω στο βουνό, που αντιμετωπίζονται από τα πεζοπόρα τμήματα, κυρίως, και τα εναέρια μέσα. Η πυρκαγιά ξέσπασε το Σάββατο στον Άγιο Φανούριο και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στα Γεράνεια Όρη.

Η φωτιά ήταν ορατή από όλη την Κορινθία ενώ η στάχτη έχει φτάσει μέχρι την Βόχα. Το Σάββατο μάλιστα προληπτικά εκκενώθηκαν ένα μοναστήρι και ένα γηροκομείο. Συνολικά επιχειρούν 169 πυροσβέστες, 24 οχήματα, 15 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα

έργου του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές, υδροφόρες της περιφέρειας και των ΟΤΑ. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και τα εναέρια μέσα.

Προς ύφεση και η φωτιά στη Ζάκυνθο

Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη ακόμα στο τρίγωνο μεταξύ των χωριών Λιθακιά, Αγαλά και Κερί, αλλά δεν έχει ενεργό μέτωπο και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις πολλές διάσπαρτες εστίες, προκειμένου να οριοθετήσουν την πυρκαγιά μέχρι το απόγευμα, καθώς εκείνη την ώρα η ΕΜΥ προβλέπει μικρή ενίσχυση των ανέμων. Δύο σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες. Κανένας τραυματισμός.

Η άπνοια βοήθησε το έργο των πυροσβεστών

Τη νύχτα και το πρωί υπήρχε άπνοια που βοήθησε το έργο των πυροσβεστών, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Συνολικά, αυτήν τη στιγμή, μαζί με τις ενισχύσεις που έφτασαν στο νησί από όλη την Ελλάδα, επιχειρούν στην πυρκαγιά 171 πυροσβέστες με 52 οχήματα, δύο ομάδες ΜΕΤΠΕ, 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της Περιφέρειας και του δήμου.

The post Χωρίς ενεργά μέτωπα οι φωτιές σε Ζάκυνθο και Λουτράκι. Ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής με τις φλόγες. Κανένας τραυματισμός (φωτο και βίντεο) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα