Χαρδαλιάς: Lockdown από αύριο σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα. Περνούν στο «κόκκινο» επίπεδο 4

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες, πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», σημείωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανακοίνωσε και επισήμως, περνούν

στο «κόκκινο» επίπεδο 4 αυξημένου συναγερμού λόγω της επιδημιολογικής επιβάρυνσης που παρατηρείται.  Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 κρούσματα και 4.459 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. Αντίστοιχα, στη Λάρισα έχουμε 343 ενεργά κρούσματα και 721 στενές επαφές. Στη Ροδόπη καταγράφηκαν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο». Στο επίπεδο 3, «πορτοκαλί» ανεβαίνουν από αύριο οι ΠΕ Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, Κιλκίς, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής.

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε επίσης ότι αύριο, Παρασκευή, θα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμα: 1.211 τα νέα κρούσματα κορωνοϊού. Αυξήθηκαν στους 114 οι διασωληνωμένοι και στους 12 οι νεκροί

The post Χαρδαλιάς: Lockdown από αύριο σε Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα. Περνούν στο «κόκκινο» επίπεδο 4 appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα