Στο σημείο της επίθεσης στη Νίκαια ο Γάλλος πρόεδρος. «Η Γαλλία δέχτηκε επίθεση, δεν θα κάνουμε πίσω». Στηρίζουν Μακρόν οι Ευρωπαίοι ηγέτες

Στη Νίκαια λίγη ώρα μετά την τρομοκρατική επίθεση σε καθολική εκκλησία που στοίχισε τη ζωή σε 3 ανθρώπους βρέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.

«Μια ακόμη φορά η χώρα μας χτυπήθηκε από μια ισλαμική τρομοκρατική επίθεση. Τρεις συμπολίτες μας έπεσα στη Νίκαια, στην βασιλική της Παναγίας. Είναι η Γαλλία που δέχτηκε την επίθεση» είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στο μήνυμά του μετά την τρομοκρατική

επίθεση.

Ανακοίνωσε την ενίσχυση της αστυνομικής προστασίας σε χώρους λατρείας και σχολείων στη Νίκαια. «Θα αναπτυχθούν από τρεις χιλιάδες στρατιώτες που είναι σήμερα, συνολικά επτά χιλιάδες στρατιώτες της επίλεκτης δύναμης «Sentinel» για να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατική απειλή», τόνισε ο Μακρόν.

BREAKING: French President Emmanuel Macron says "France is under attack" after three people died in a knife attack in Nice.

Read more: https://t.co/asQVTBST6H pic.twitter.com/9ScEtAqVSb

— SkyNews (@SkyNews) October 29, 2020

Καταδίκασε την επίθεση ισλαμικής τρομοκρατίας και τόνισε ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί Συμβούλιο Άμυνας όπου θα ληφθούν νέα μέτρα».

«Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι προσαγωγές στην επικράτειά μας για το θέμα. Θα ήθελα να μεταφέρω τη στήριξή μας στην καθολική κοινότητα των Γάλλων. Οι καθολικοί που δέχονται επίθεση στη χώρα μας. Ολόκληρο το έθνος στέκεται στο πλευρό τους για να είναι εφικτό να ασκούνται τα θρησκευτικά καθήκοντα ελεύθερα στη χώρα μας» είπε ο Γάλλος πρόεδρος και συμπλήρωσε: «Κάθε πολίτης μπορεί να πιστεύει ή όχι, όμως όλες τα θρησκευτικά του καθήκοντα πρέπει να μπορούν να ασκούνται».

Η  Φον ντερ Λάιεν σημείωσε για την επίθεση με τους νεκρούς στη Νίκαια της Γαλλίας: «Καταδικάζω τη φρικτή και βάναυση επίθεση που έλαβε χώρα στη Νίκαια και είμαι ολόψυχα με τη Γαλλία. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα αυτής της φρικιαστικής πράξης. Ολόκληρη η Ευρώπη είναι αλληλέγγυα προς τη Γαλλία. Παραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα και τον φανατισμό». «Όλη η αλληλεγγύη μου (είναι) με τη Γαλλία και τους Γάλλους. Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα της φρικτής επίθεσης στη Νίκαια και τους οικείους τους. Όλη η Ευρώπη είναι μαζί σας», έγραψε στο τουίτερ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε την υποστήριξη και την αλληλεγγύη της χώρας της προς τη Γαλλία κάνοντας λόγο για  «βάρβαρη» την επίθεση.  Την απόλυτη στήριξή του στη Γαλλία, μετά και τη νέα τρομοκρατική επίθεση, εξέφρασε ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.«Σοκαρισμένος βαθιά από την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια. Πλήρης αλληλεγγύη στη Γαλλία. Είμαστε ενωμένοι», έγραψε επίσης στο τουίτερ ο  Κυριάκος Μητσοτάκης

Διαβάστε ακόμα : Τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία. Βίντεο με τη στιγμή που οι διασώστες βγάζουν καλυμμένους τους νεκρούς από την εκκλησία

The post Στο σημείο της επίθεσης στη Νίκαια ο Γάλλος πρόεδρος. «Η Γαλλία δέχτηκε επίθεση, δεν θα κάνουμε πίσω». Στηρίζουν Μακρόν οι Ευρωπαίοι ηγέτες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα