Μπάιντεν σε Νετανιάχου. Περιμένω σημαντική αποκλιμάκωση μέσα στην ημέρα. Τι συζήτησαν ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Νέα επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό το πρωί της Τετάρτης.  Ο  Τζο Μπάιντεν είπε σήμερα στον Μπενιαμίν Νετανιάχου πως αναμένει μια «αποκλιμάκωση σήμερα» προς την κατεύθυνση μιας εκεχειρίας. «Θέλουμε τερματισμό των μαχών – Δεν αποκλείουμε «άλλες επιλογές» για τη Γάζα», απαντά το Ισραήλ.

«Οι δύο ηγέτες είχαν μια λεπτομερή συνομιλία σχετικά με την εξέλιξη των γεγονότων στη Γάζα, την πρόοδο του Ισραήλ στο να υποβαθμίσει

τις ικανότητες της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών στοιχείων και τις τρέχουσες διπλωματικές προσπάθειες από τις περιφερειακές κυβερνήσεις και τις ΗΠΑ», δήλωσε σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος Tύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

«Ο πρόεδρος ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι αναμένει μια σημαντική αποκλιμάκωση σήμερα προς μια εκεχειρία», συμπλήρωσε η εκπρόσωπος Tύπου σχετικά με την τηλεφωνική επικοινωνία.

Ήταν η τέταρτη τηλεφωνική συνδιάλεξη, την τελευταία εβδομάδα, μεταξύ των ηγετών των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί εξετάζει το Ισραήλ, ώστε να αποφασίσει «αν έχει φτάσει η κατάλληλη στιγμή» για την παύση των εχθροπραξιών στη Γάζα και τον βομβαρδισμό υποδομών της Χαμάς, δήλωσε ισραηλινή στρατιωτική πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Την ίδια στιγμή, πάντως, η κυβέρνηση της χώρας προετοιμάζεται για «περισσότερες ημέρες»  αεροπορικών επιθέσεων, εάν είναι απαραίτητο, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Εξετάζουμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή για εκεχειρία», ανέφερε, με την προϋπόθεση της ανωνυμίας αξιωματούχος του Ισραήλ.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι το Ισραήλ αξιολογεί κατά πόσον έχει επιτευχθεί ο στόχος της υποβάθμισης των ικανοτήτων των ηγετών της Χαμάς και «εάν η Χαμάς κατανοεί το μήνυμα» ότι δεν μπορεί να επαναληφθεί το μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων προς το Ισραήλ.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Μπάιντεν σε Νετανιάχου. Περιμένω σημαντική αποκλιμάκωση μέσα στην ημέρα. Τι συζήτησαν ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα