Μπαίνει πλαφόν σε αντισηπτικά και μάσκες για να υπάρξει επάρκεια. Με αριθμό προτεραιότητας οι αγορές στα σουπερμάρκετ. Ποια δρομολόγια αναστέλλει ο ΟΣΕ

Με ουρές και ελέγχους για την τήρηση των μέτρων προστασίας ξεκίνησε η εβδομάδα για τα σούπερ μάρκετ.

Εκτός από τις αποστάσεις ασφαλείας, και τον συγκεκριμένο αριθμό πελατών θα συναντήσουμε και την κάρτα εισόδου. Υπάρχουν σεκιουριτι που μετρούν πόσοι μπαίνουν και μόλις συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός, ζητούν από όσους προέρχονται να περιμένουν απ έξω μέχρι να φύγει κάποιος, ενώ σε άλλα σούπερ μάρκετ η διαδικασία

περιλαμβάνει καρτελάκια με αριθμούς που δίνονται στους πελάτες.

Πλαφόν από σήμερα στα αντισηπτικά

Τέλος στις υπερβολές στα σούπερ μάρκετ λόγω κορονοϊού. Όπως ανέφερε πριν από λίγη ώρα στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αναμένεται να εκδοθεί έως σήμερα το βράδυ, θα μπει πλαφόν έως τρία αντισηπτικά ανά καρότσι.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στον τρόπο που γίνονται από σήμερα τα ψώνια στα σούπερ μάρκετ με τη μέθοδο της κάρτας με αριθμό προτεραιότητας και συγκεκριμένα είπε: «Οποίος μπαίνει παίρνει κάρτα με τον αριθμό του. Όταν θα τελειώνει τα ψώνια θα την παραδίδει πίσω και  αφότου την απολυμαίνουν θα την παραδίδουν στον επόμενο πελάτη. Με αυτό το σύστημα ελέγχουμε τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων».

Με δεδομένο πως σε καθέναν αναλογούν δέκα τετραγωνικά μέτρα, θα γίνονται συστάσεις για απόσταση δυο μέτρων ανά πελάτη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι η κάρτα είναι αριθμημένη, θα δίνεται σε κάθε πελάτη που μπαίνει, ο οποίος θα την επιστρέφει κατά την έξοδό του. Οι πελάτες μεταξύ τους θα πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρων, ενώ από τα μεγάφωνα κάθε μισή ώρα θα γίνονται ανακοινώσεις για τα έκτακτα μέτρα.

«Πρέπει να τηρούνται οι κανόνες ασφάλειας και υγιεινής. Αυτά δεν είναι αστεία. Είναι πράγματα που έχουν ειπωθεί από τους επιστήμονες για να ελέγξουμε τη μετάδοση του κορονοϊού» επισήμανε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σε ερώτηση σχετικά με τους ανοικτούς ναούς απάντησε: «Πιστεύω ότι και η εκκλησία θα κάνει αυτό που πρέπει. Τώρα θα έρθει η ώρα να βάλουμε πλάτη».

Αυτά είναι τα δρομολόγια που αναστέλλει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ λόγω κορονοϊού

Την προσωρινή αναστολή μέχρι νεοτέρας ορισμένων δρομολογίων στο πλαίσιο περιορισμού άσκοπων μετακινήσεων και αποφυγής συνωστισμού, ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ.

Ειδικότερα, από αύριο, Δευτέρα (16/03), η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ αναστέλλει προσωρινά – και μέχρι νεοτέρας-  την κυκλοφορία επιλεγμένων δρομολογίων, ως ακολούθως:

-Λεωφορειακές Γραμμές Λάρισας – Βόλου – Λάρισας

-Όλα τα  δρομολόγια στη γραμμή Κατάκολο – Ολυμπία – Κατάκολο

Από την Τρίτη (17/03) αναστέλλονται προσωρινά και μέχρι νεοτέρας:

-Οι πρώτες πρωινές αμαξοστοιχίες (50/51) ΑθήναΘεσσαλονίκη – Αθήνα

-Οι αμαξοστοιχίες 1577 & 2571 (αναχώρηση από Βόλο 13:40 & 17:40 αντίστοιχα) και οι αμαξοστοιχίες 1578 & 2572 (αναχώρηση από Λάρισα 14:45 & 18:45 αντίστοιχα)

«Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προβεί σε περαιτέρω ενέργειες, εάν και όπου κριθεί απαραίτητο» επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρίας.

The post Μπαίνει πλαφόν σε αντισηπτικά και μάσκες για να υπάρξει επάρκεια. Με αριθμό προτεραιότητας οι αγορές στα σουπερμάρκετ. Ποια δρομολόγια αναστέλλει ο ΟΣΕ appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπαίνει, Ποια, ΟΣΕ,bainei, poia, ose