Αύριο στις 12:00 η ανακοίνωση των ποινών για τους καταδικασθέντες στη δίκης της Χρυσής Αυγής

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των ποινών για τους καταδικασμένους ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής μετά την αγόρευση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου. Το δικαστήριο θα ανακοινώση την απόφαση του  αύριο, στις 12 το μεσημέρι.

Νωρίτερα,  η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να επιβληθεί κάθειρξη 13 ετών σε όσους καταδικάσθηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Υπενθυμίζεται πως ένοχοι για τη συγκεκριμένη κατηγορία έχουν κριθεί οι Νικ.

Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Χρ. Παπάς, Γιώργος Γερμενής, Γιάννης Λαγός και Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

Ο Γιάννης Λαγός μετά την αγόρευση αναχώρησε για τις Βρυξέλλες, καθώς η ασυλία του δεν έχει αρθεί και άρα έχει το δικαίωμα να ταξιδέψει.

Παράλληλα η εισαγγελέας πρότεινε 7 έτη κάθειρξης για τους πρώην βουλευτές που δεν τους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικά και έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Πρόκειται για τους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνης Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση. Σε όσους καταδικασθέντες πρώην βουλευτές το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά (Αλεξόπουλος, Αρβανίτης, Μίχος, Μπούκουρας) η εισαγγελεάς πρότρεινε 5 έτη φυλάκιση.

Ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία και για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση κάθειρξη 7 ετών πρότεινε για τον Γιώργο Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ποινή κάθειρξης 8 ετών ζήτησε για όσους καταδικάστηκαν για συνεργεία στην ανθρωποκτονία.

Επίσης, η εισαγγελέας πρότεινε για τον πυρηνάρχη Νίκαιας Γιώργο Πατελη ποινή κάθειρξης 8 ετών για την συνεργεία σε ανθρωποκτονια και 7 έτη για την ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Σε όσους έλαβαν ελαφρυντικό η προτεινόμενη ποινή είναι τα 6 έτη κάθειρξης.

Διαβάστε επίσης: Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια για τον Ρουπακιά πρότεινε η Εισαγγελέας. Κάθειρξη 13 ετών για την ηγετική ομάδα της οργάνωσης

Πηγή φωτογραφίας : ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμα: «Συνειδητά χαμηλές» χαρακτήρισε τις ποινές που πρότεινε η Εισαγγελέας για την «Χρυσή Αυγή», ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής, Θαν. Καμπαγιάννης 

The post Αύριο στις 12:00 η ανακοίνωση των ποινών για τους καταδικασθέντες στη δίκης της Χρυσής Αυγής appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα