Εντονο φραστικό επεισόδιο Τσαβούσογλου με τη Σουηδή ΥΠΕΞ -Τσακώθηκε live για Κύπρο και Συρία και την κατηγόρησε για μεροληψία. Το «καρφί» για την Ελλάδα

Ένα έντονο φραστικό επεισόδιο με τη Σουηδή ομόλογό του, Αν Λίντε, είχε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια κοινών τους δηλώσεων.

Συγκεκριμένα, η Λίντε έθεσε το ζήτημα της τουρκικής στάσης σε Συρία και κυπριακή ΑΟΖ, ζητώντας από τον Τσαβούσογλου να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα από τη Συρία και η Τουρκία να σεβαστεί τα δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ.

Οι

αναφορές της Σουηδής υπουργού Εξωτερικών εξόργισαν τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος της απευθύνθηκε λέγοντάς της, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Μανώλης Κωστίδης στον ΣΚΑΪ: «Ποια είστε εσείς που τα λέτε αυτά; Ποιος σας έδωσε εντολή να τα πείτε αυτά; Τα κάνετε για να υποστηρίξετε το PKK. Γιατί δεν μιλάτε για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στους υδρογονάνθρακες;». Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον ΕΕ για μεροληψία, λέγοντας «αφού είστε τόσο ευαίσθητη για τα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί δεν μιλάτε για την Ελλάδα που βουλιάζει τις βάρκες των προσφύγων στο Αιγαίο;».

Διαβάστε επίσης: Η εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης NSU στη Γερμανία, που δολοφόνησε 8 Τούρκους και έναν Έλληνα μετανάστη. Η πολύκροτη δίκη και οι αυτοκτονίες των στελεχών της Το βίντεο με την αντίδραση του Τσαβούσογλου

»Siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye’ye Suriye’den çekilin diyorsunuz?»

»İnsan hakları konusunda madem bu kadar hassassınız, Yunanistan göçmenleri denizde öldürürken niye Yunanistan’ı eleştirmiyorsunuz?»

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu pic.twitter.com/l3HAm0PiZo

— TVNET (@tvnet) October 13, 2020

The post Εντονο φραστικό επεισόδιο Τσαβούσογλου με τη Σουηδή ΥΠΕΞ -Τσακώθηκε live για Κύπρο και Συρία και την κατηγόρησε για μεροληψία. Το «καρφί» για την Ελλάδα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα