Αρνητικό ρεκόρ οι ΗΠΑ – 2.108 νεκροί σε ένα 24ωρο και μισό εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο Τραμπ δηλώνει ότι «η καμπύλη εξομαλύνεται»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς από τον κορονοϊό μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς 2.108 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών που έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ είναι 18.586, δηλαδή πολύ κοντά στη χώρα με τους περισσότερους νεκρούς, την Ιταλία, η οποία θρηνεί 18.849 νεκρούς, αλλά με πληθυσμό πέντε φορές μικρότερο. Επιπλέον, οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο του μισού εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων

κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, με τον αριθμό να ανέρχεται πλέον σε 501.615.

Από τα τέλη Μαρτίου, οι ΗΠΑ μετρούν τα περισσότερα κρούσματα της νόσου Covid-19.

Με πάνω από ένα τέταρτο των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επίσημα στον κόσμο συνολικά, η χώρα έχει γίνει το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Από την άλλη, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται αισιόδοξος, δηλώνοντας ότι πιστεύει πως ο αριθμός των θυμάτων θα είναι μικρότερος από την αρχή πρόβλεψη των 100.000. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τόνισε πως οι ΗΠΑ πλησιάζουν στην κορύφωση του ρυθμού μολύνσεων και πως η καμπύλη των νέων κρουσμάτων του ιού σε όλη τη χώρα εξομαλύνεται, με την κατάσταση στην Νέα Ορλεάνη, την Λουιζιάνα, το Ντιτρόιτ και το Μίσιγκαν να σταθεροποιείται.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε ότι θα κάνει μια «ανακοίνωση» την επόμενη εβδομάδα σχετικά με τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

The post Αρνητικό ρεκόρ οι ΗΠΑ – 2.108 νεκροί σε ένα 24ωρο και μισό εκατομμύριο επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ο Τραμπ δηλώνει ότι «η καμπύλη εξομαλύνεται» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα