Αποσύρεται το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα μετά τις αντιδράσεις. Άγνωστο πότε θα τεθεί πάλι σε διαβούλευση

Την απόσυρση του νομοσχεδίου για τα αδέσποτα από τη διαβούλευση ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, μετά το πλήθος των αντιδράσεων που προκάλεσε το περιεχόμενό του σε φιλοζωικές οργανώσεις και πολιτικά κόμματα.

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι το σχέδιο νόμου για τα Δεσποζόμενα και Αδέσποτα Ζώα Συντροφιάς θα επανέλθει όταν επαναδιαμορφωθούν οι σχετικές διατάξεις.

Την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου είχε ζητήσει

νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter, πριν από τις προγραμματισμένες συναντήσεις του με εκπροσώπους των φιλοζωικών οργανώσεων για το θέμα.

«Το ν/σ που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα ζώα συντροφιάς είναι άλλη μια απόδειξη της προχειρότητας και της παροιμιώδους ανικανότητάς της και πρέπει άμεσα να αποσυρθεί. Θα έχω σήμερα συνάντηση με τους εκπροσώπους των φιλοζωικών οργανώσεων», έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι αντιδράσεις των φιλοζωικών οργανώσεων

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία, δεκάδες διατάξεις του νομοσχεδίου αποτελούν μαύρες σελίδες, καθώς επιτείνουν το υπαρκτό πρόβλημα του περιορισμού των αδεσπότων, με νομοθετικές ρυθμίσεις που γυρίζουν χρόνια πίσω την αντιμετώπιση των ζώων συντροφιάς, δεσποζόμενων και αδέσποτων, παραπέμποντας σε μεθόδους μαζικής εξόντωσης.

Μεταξύ άλλων, απαγορεύει τη φιλοζωική δράση των πολιτών και των σωματείων, όποιος πολίτης ή σωματείο παραβιάσει τον νόμο και περιθάλπει η φιλοξενεί η διασώζει και βρίσκει οικογένεια στα αδέσποτα, τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο από 5 ως 15 χιλιάδες ευρώ και με ποινή φυλάκισης ενός έτους. Η Ομοσπονδία υποστηρίζει επίσης ότι το νομοσχέδιο περιορίζει το ρόλο των φιλοζωικών σωματείων σε «επικουρικό» του (ανύπαρκτου) έργου των δήμων -και μόνον εφόσον οι Δήμοι το επιτρέπουν.

The post Αποσύρεται το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια και τα αδέσποτα μετά τις αντιδράσεις. Άγνωστο πότε θα τεθεί πάλι σε διαβούλευση appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα