Απίστευτη δήλωση Γιλντιρίμ: «Κατεβάσαμε την ελληνική σημαία από βραχονησίδα του Αιγαίου». Σε ποιο νησί αναφερόταν

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ ισχυρίστηκε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία που είχε αναρτηθεί στη βραχονησίδα Αντρόφωτος.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε πως στο Αιγαίο γίνονται κάποιες ενέργειες προκειμένου να αυξηθεί η ένταση.

«Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση

των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλιές παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου, ανοιχτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή μας έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση».

Αυτή τη φωτογραφία αναδημοσίευσε από το samos24 η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Πρόκειται για τη βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» στο συμπλέγμα των Φούρνων Ικαρίας στην οποία πρόσφατα νεαροί Φουρνιώτες ύψωσαν την γαλανόλευκη. Πάντως το συγκεκριμένο νησί δεν βρίσκεται κοντά στην περιοχή Didim στην οποία αναφέρθηκε ο τούρκος πρωθυπουργός. Προφανώς δεν ξέρει καθόλου την περιοχή…

«Σας συνιστούμε μην προβαίνετε σε προκλήσεις που θα αυξήσουν την ένταση στις σχέσεις καλής γειτονίας», είπε δηκτικά ο Γιλντιρίμ και διεμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα συμβιβαστεί στο θέμα των δικαιωμάτων της και «είμαστε αποφασισμένοι γι αυτό».

Reader

The post Απίστευτη δήλωση Γιλντιρίμ: «Κατεβάσαμε την ελληνική σημαία από βραχονησίδα του Αιγαίου». Σε ποιο νησί αναφερόταν appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα