Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία. Εκκενώθηκαν και απειλήθηκαν σπίτια στη Σκιλλουντία. Ισχυροί άνεμοι και μάχη της Πυροσβεστικής με επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Μεγάλες διαστάσεις έχει λάβει η φωτιά στην Ηλεία, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τις φλόγες, στην περιοχή Φρίξα, ενώ από το πρωί της Δευτέρας άρχισαν να επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Ειδικότερα, στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ενώ το πυροσβεστικό έργο συνδράμουν οχήματα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, καθώς και ιδιωτικό βυτιοφόρο.

Το χωριό Σκιλλουντία

εκκενώθηκαν σπίτια και απειλήθηκαν αγροικίες.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Μιλώντας στον ΣΚΑI, ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Διονύσης Μπαλιούκος, ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα και ο αέρας αλλάζει φορά διαρκώς, κάτι που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Επίσης φωτιά έχει ξεσπάσει στο 16ο χιλιόμετρο της στην επαρχιακής οδού Μεγαλόπολης – Καμποχωρίου. Επιτόπου έχουν σπεύσει 38 πυροσβέστες με 14 οχήματα.

reader

The post Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στην Ηλεία. Εκκενώθηκαν και απειλήθηκαν σπίτια στη Σκιλλουντία. Ισχυροί άνεμοι και μάχη της Πυροσβεστικής με επίγειες και εναέριες δυνάμεις appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα