Αντιδράσεις στην Ολλανδία για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας για παιδιά κάτω των 12 ετών

Έντονες αντιδράσεις στον τετρακομματικό κυβερνητικό συνασπισμό της Ολλανδίας προκάλεσε η αμφιλεγόμενη ρύθμιση για τη δυνατότητα ευθανασίας σε παιδιά κάτω των 12 ετών.

Ειδικότερα, η τελική ρύθμιση που εξήγγειλε ο Ολλανδός υπουργός Υγείας θα επιτρέπει στους γιατρούς να υποβάλλουν σε ευθανασία παιδιά από ενός έτους έως 12 ετών σε τελικό στάδιο ασθένειας, μετά από πολύμηνη συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο κανόνας θα επηρεάσει 5-10 παιδιά τον χρόνο, που δεν έχουν καμία ελπίδα για βελτίωση στην κατάσταση της υγείας τους.

Η Ολλανδία

γίνεται η δεύτερη χώρα, μετά το Βέλγιο που παρέχει τη δυνατότητα ευθανασίας για παιδιά σε τελευταίο στάδιο ασθένειας και με μεγάλο πόνο. Ήδη, η ευθανασία είναι νόμιμη στην Ολλανδία για τα παιδιά μεγαλύτερα των 12 ετών, εάν δοθεί συναίνεση από τον γιατρό και τους γονείς τους. Η γονική συναίνεση θα είναι απαραίτητη και με τη νέα ρύθμιση.

Διαβάστε ακόμα: Η ευθανασία του βασιλιά Γεώργιου Ε’ που είχε χρόνια προβλήματα υγείας. Ζήτησε από τον γιατρό να τον βοηθήσει να έχει ένα ήρεμο τέλος. Η ευθανασία έμεινε μυστική και αποκαλύφθηκε μετά από 50 χρόνια, προκαλώντας αντιδράσεις 

The post Αντιδράσεις στην Ολλανδία για τη νομιμοποίηση της ευθανασίας για παιδιά κάτω των 12 ετών appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα