Άνοιξε ο Τουρισμός. Με αψίδες νερού και κρητικές λύρες η υποδοχή των τουριστών στα αεροδρόμια της χώρας. Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα (βίντεο)

Σημαντική η σημερινή ημέρα για τον τουρισμό της χώρας, καθώς  ανοίγει την πόρτα της στους ξένους τουρίστες.

Με δυνατότητα εισόδου να έχουν (και) στα περιφερειακά αεροδρόμια, μόνιμοι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολίτες τρίτων χωρών και οι Έλληνες ομογενείς. Ωστόσο, παρατείνεται η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη Σουηδία μέχρι και την Τετάρτη 15 Ιουλίου.

Χθες, με απόφαση της Ε.Ε., έλαβαν πράσινο φως για να ταξιδέψουν στη Γηραιά ήπειρο πολίτες 14 τρίτων χωρών. Πρόκειται

για τις: Αλγερία, Αυστραλία, Καναδά, Γεωργία, Ιαπωνία, Μαρόκο, Νέα Ζηλανδία, Ρουάντα, Σερβία, Νότια Κορέα, Ταϊλάνδη, Τυνησία και Ουρουγουάη.

Εκτός της «λευκής λίστας» έμειναν οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Βραζιλία.

Όσον αφορά στην Κίνα, τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ανοίξουν εφόσον και εκείνη ανοίξει τα δικά της σε όσους φτάνουν από την Ε.Ε.

Από θαλάσσης ανοιχτά για τους τουρίστες θα είναι τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας ενώ στα χερσαία σημεία της χώρας μας εκτός από τον Προμαχώνα (στα σύνορα με τη Βουλγαρία), θα επιτρέπονται οι διελεύσεις από Αλβανία, Βόρεια Μακεδονία και Τουρκία μόνο για ουσιώδεις λόγους.

Διαβάστε επίσης: Η συζυγοκτόνος που συγκίνησε δικαστές και ενόρκους. Έπνιξε τον άντρα της που την έδερνε αλύπητα και αθωώθηκε. Στο πλευρό είχε τα παιδιά και τους συγγενείς της …

Ανησυχία για εισαγόμενα κρούσματα

Τα πρώτα αεροπλάνα καταφθάνουν στα ελληνικά αεροδρόμια, αλλά την ίδια ώρα αυξάνεται η αγωνία για το τι είδους προβλήματα από υγειονομικής άποψης θα επιφέρουν στη χώρα μας οι μαζικές εισροές τουριστών από χώρες που ακόμα και σήμερα μετρούν εκατοντάδες κρούσματα και δεκάδες νεκρούς.

Ασφαλώς αναμένονται λιγότεροι τουρίστες, μειωμένα έσοδα για τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και η παράμετρους της πιθανής εξάπλωσης της «αόρατης» νόσου πλανάται πάνω από την Ελλάδα

Έντονες αμφισβητήσεις ως προς την αποτελεσματικότητά του εγείρει το σχέδιο ελέγχων στις πύλες της χώρας με δειγματοληπτικούς και όχι καθολικούς ελέγχους και τεστ βάσει… αλγορίθμων.  Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τα 9 κρούσματα από τα 20 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες (Τρίτη), είναι «εισαγόμενα» και είναι ταξιδιώτες που ήρθαν με αεροπορικές πτήσεις στη χώρα μας.

Εγκαίνια στο Ηράκλειο με πτήση από Ανόβερο

Πτήση από το Ανόβερο της Γερμανίας εγκαινίασε την τουριστική περίοδο στο Ηράκλειο, σήμερα το πρωί, μετά το άνοιγμα του αεροδρομίου Ηρακλείου, Νίκος Καζαντζάκης, για πτήσεις από το εξωτερικό. Η υποδοχή του πρώτου αεροσκάφους έγινε, όπως απαιτεί το έθιμο, με μία υδάτινη αψίδα που σχηματίστηκε στην πίστα του αεροδρομίου και με μία μικρή τελετή, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, οι οποίοι καλωσόρισαν τους επισκέπτες με κεράσματα και κρητική μουσική που έπαιζαν ζωντανά Κρήτες καλλιτέχνες.

Το πρώτο αεροσκάφος έφτασε με πληρότητα 100% στο Ηράκλειο, ενώ οι επιβάτες, όλων των ηλικιών και τηρούσαν πιστά τα μέτρα, κατά την άφιξή τους στην Κρήτη δεν έδειξαν ανήσυχοι σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού, δηλώνοντας έτοιμοι να κάνουν τις διακοπές τους στο νησί.

Διαβάστε επίσης: Η δίκη των Σατανιστών της Παλλήνης. Μαργέτη: «Τα έφτιαξα με τον Μάκη επειδή ήταν εντολή του δαίμονα». Δημητροκάλης: «Δεν ήξερα τι έκανα. Ο Κατσούλας εξυπηρετούσε τις ανωμαλίες του». Βίντεο με τις συνεντεύξεις των σατανιστών της Παλλήνης …

Με την άφιξη του πρώτου αεροσκάφους ξεκίνησε και η διαδικασία τήρησης των πρωτοκόλλων ασφαλείας, καθώς, όπως ανακοινώθηκε και από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τις προηγούμενες ημέρες, καθημερινά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου θα λαμβάνονται 825 δείγματα από επιβάτες που έρχονται από το εξωτερικό, τα οποία θα ελέγχονται για κορονοϊό.

Όπως δήλωσε ο αερολιμενάρχης Ηρακλείου, Γιώργος Πλιάκας, κατά την πρώτη ημέρα απελευθέρωσης των πτήσεων από το εξωτερικό στο Ηράκλειο θα φτάσουν περίπου 40 πτήσεις από Γερμανία, Ελβετία, Τσεχία και Πολωνία και θα μεταφέρουν περίπου 4.000 επιβάτες, τους πρώτους τουρίστες για τη φετινή σεζόν.

«Ξεκινάει δυναμικά ο τουρισμός στην Κρήτη. Το ενθαρρυντικό είναι ότι όλες οι πτήσεις είναι γεμάτες, γίνονται κανονικά οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που πρέπει να γίνονται με τον κωδικό που πρέπει να έχει ο κάθε επιβάτης. Υπάρχουν κάποια προβλήματα τώρα στην αρχή, γιατί κάποιοι δεν έχουν τον κωδικό στο κινητό τους αλλά σε χαρτί, αλλά αυτά είναι μικρά ζητήματα που θα λύσουμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος για τη διαδικασία που προχωράει», ανέφερε ο κ. Πλιάκας, ο οποίος εξήγησε ότι στην πρώτη πτήση έγιναν 20 δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τους συνολικά 167 επιβάτες.

The post Άνοιξε ο Τουρισμός. Με αψίδες νερού και κρητικές λύρες η υποδοχή των τουριστών στα αεροδρόμια της χώρας. Ανησυχία για τα εισαγόμενα κρούσματα (βίντεο) appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα