Ανοίγουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, μουσεία, θερινά σινεμά, συναυλίες, ωδεία και παραλίες. Παραμένει το SMS στο λιανεμπόριο. Χαρδαλιάς : Η άρση των μέτρων με ημερομηνίες

Επαναλειτουργούν στις 17 Μαΐου οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί. «Η απόφαση αυτή βασίστηκε στην επιφύλαξή μας να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες μαζί κι έτσι περιοριστήκαμε αρχικά στο να ξεκινήσει αρχικά η υποχρεωτική εκπαίδευση. Επίσης να μην ξεχνάμε ότι βρέφη και παιδιά κάτω των 4 ετών δεν φοράνε μάσκα» εξήγησε στη σημερινή ενημέρωση για την πανδημία η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η λοιμωξιολόγος τόνισε πως είναι ακόμη σημαντική η διατήρηση του ραντεβού με την αποστολή SMS

στο λιανεμπόριο για τον έλεγχο της μετακίνησης των πολιτών από και προς τα καταστήματα.

Παρά τα θετικά μηνύματα που «στέλνει» ο σταδιακός περιορισμός του αποτυπώματος της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας, η κ. Παπαευαγγέλου, δεν έκρυψε την ανησυχία της για τα στοιχεία που θα προκύψουν προσεχώς από τις ημέρες του Πάσχα και τις κατά τόπους εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν.

«Προχωράμε σταδιακά και μεγάλη προσοχή προς την κανονικότητα, καθώς η επιδημιολογική κατάσταση μας το επιτρέπει» ανέφερε από την πλευρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοινώνοντας ότι ανοίγουν τις επόμενες ημέρες μουσεία, θερινά σινεμά, συναυλίες και ωδεία. Αποφάσεις έχουν ληφθεί και για αθλητισμό και εστίαση, τις οποίες θα ανακοινώσουν τα αρμόδια υπουργεία.

Ειδικότερα:

Από αύριο, Σάββατο 8 Μαΐου ανοίγουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες.Από 8 Μαΐου μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.Την Δευτέρα 10 Μαΐου επαναλειτουργούν δημοτικά σχολεία και γυμνάσια με βεβαίωση αρνητικού self test για μαθητές, καθηγητές και εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη.10 Μαΐου επαναλειτουργούν τα διά ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με την διενέργεια εξετάσεων όπως πανελλήνιες και εξετάσεις τίτλων επάρκεια ξένων γλωσσών.Επίσης 10 Μαΐου ανοίγουν τα διοικητικά δικαστήρια και επανεκκινούν ορισμένες διαδικασίες σε ποινικά και πολιτικά δικαστήρια.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας…

Από 17 Μαΐου επαννεκινούν οι πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και Κολέγια ενώ επιτρέπεται η διά ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και του προπαρασκευαστικού προγράμματος της πιστοποίησης απόφοιτων μεταλυκειακού έτους τάξης μαθητείας ΕΠΑΛ.Τα μουσεία ανοίγουν στις 14 Μαΐου βάσει του υφιστάμενου υγειονομικού πρωτοκόλλου.Τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους ανοίγουν 21 Μαΐου με 75% πληρότητα.Τα ζωντανά θεάματα και ακροάματα σε υπαίθριους χώρους ξεκινούν στις 28 Μαΐου μόνο με καθήμενους και πληρότητα 50%.Τα ωδεία επαναλειτουργούν με αναλογία 1/1 από 17 Μαΐου.Παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμού στις 17 Μαΐου.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάστηκε στον Δήμο Βισαλτίας Σερρών, στη περιοχή Καστανιων του δήμου Ορεστιάδας  και στον Δήμο Μεσολογγίου, οι οποίοι μπαίνουν σε σκληρό lockdown από αύριο το πρωί. Να σημειώσουμε ότι ανησυχητική είναι η κατάσταση σε Αγρίνιο και Αιτωλικό, αλλά και στην Κάλυμνο, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

The post Ανοίγουν βρεφονηπιακοί σταθμοί, μουσεία, θερινά σινεμά, συναυλίες, ωδεία και παραλίες. Παραμένει το SMS στο λιανεμπόριο. Χαρδαλιάς : Η άρση των μέτρων με ημερομηνίες appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα