Ανώγεια. «Είδα τον πατέρα μου σκοτωμένο. Θόλωσα και σήκωσα το όπλο» – Τι κατέθεσε ο 30χρονος μετά την παράδοσή του στην αστυνομία

Στα αίτια που τον ώθησαν να πατήσει τη σκανδάλη και να σκοτώσει τον 30χρονο Γιώργο Ξυλούρη, αναφέρθηκε ο γιος του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη μετά την παράδοση του στις Αστυνομικές Αρχές του Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, o γιος του 63χρονου θύματος Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος παραδόθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στις αρχές μετά το διπλό φονικό στα Ανώγεια το βράδυ του Σαββάτου, περιέγραψε τα δευτερόλεπτα που προηγήθηκαν πριν πατήσει τη σκανδάλη του όπλου του.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας ήρθε σε επαφή με τον δικηγόρο του και αποφάσισαν τις λεπτομέρειες της παράδοσής

του.
Ο ίδιος, συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα του Ρεθύμνου και παραδόθηκε.
Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές του cretapost, παρέδωσε στους άνδρες της αστυνομίας και το όπλο με το οποίο πυροβόλησε.

Ο 30χρονος ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο του 30χρονου Γιώργου Ξυλούρη που σκότωσε τον 63χρονο, φέρεται να είπε στις αρχές ότι βρισκόταν στο σπίτι του όταν άκουσε ταυτόχρονα έναν πυροβολισμό και τη μητέρα του να φωνάζει.
Τότε χωρίς δεύτερη σκέψη πήρε το όπλο που είχε και βγήκε στον δρόμο. Μόλις είδε τον πατέρα του νεκρό από σφαίρα στο στήθος και τον Γιώργο Ξυλούρη στο σημείο, το μυαλό του θόλωσε με αποτέλεσμα να σηκώσει το όπλο, να σημαδέψει τον Ξυλούρη και να τον πυροβολήσει, επιφέροντάς του θανάσιμα τραύματα.

Ένα πάρκινγκ η αιτία του καυγά;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του cretapost, φαίνεται πως ο λόγος του καυγά ανάμεσα στον γιο του 63χρονου και του Γιώργου Ξυλούρη δεν ήταν οι κτηματικές διαφορές – που είχαν λυθεί προ πολλού – αλλά ένα… παρκάρισμα.
Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο 30χρονος Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πάρκαρε μπροστά στο σπίτι της οικογένειας Καλομοίρη.
Ο γιος του 63χρονου μόλις συνάντησε τον 30χρονο του επιτέθηκε αρχικά φραστικά ενώ στη συνέχεια τον ξυλοκόπησε προκαλώντας παράλληλα φθορές σε ένα παράθυρο.
Στη συνέχεια ο Γιώργος Ξυλούρης φαίνεται ότι πήρε το όπλο του και πήγε να βρει τον γιο του 63χρονου με αποτέλεσμα ο καυγάς να πάρει άγριες διαστάσεις.
Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν πάλι μία έντονη λογομαχία ενώ ο Λευτέρης Καλομοίρης μπήκε ανάμεσά τους προσπαθώντας να τους χωρίσει ενώ τους φώναζε «Σταματήστε! Μη σκοτωθείτε μπρε».
Ωστόσο, όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, ο καυγάς πήρε άγριες διαστάσεις καθώς βγήκαν και τα όπλα. Όταν ο 63χρονος είδε τα πιστόλια μπήκε μπροστά από το γιο του για να τον προστατεύσει ωστόσο δέχθηκε τα πυρά και άφησε την τελευταία του πνοή.
Στη συνέχεια ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη σκότωσε τον Γιώργο Ξυλούρη και τράπηκε σε φυγή.

Εν τω μεταξύ, ο 30χρονος που υπέστη τραυματισμό, στο χθεσινο διπλό φονικό, πήρε σήμερα εξιτήριο από το ΠΑΓΝΗ, όπου νοσηλευόταν.

Ποιος είναι ο γιος του Λευτέρη Καλομοίρη που καταζητούνταν

Ο νεαρός που αναζητούνταν από τις αρχές αποτελεί ένα από τα πέντε παιδιά του Λευτέρη Καλομοίρη.
Ο ίδιος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται σε νυχτερινά μαγαζιά του Ηρακλείου ως πορτιέρης.
Με την οικογένειά του είχε πολύ καλές σχέσεις και πήγαινε στα Ανώγεια στις γιορτές για να δει τους δικούς του.
Από την έναρξη του lockdown εξαιτίας κορονοϊού, ο νεαρός επέστρεψε στο πατρικό του για να περάσει την καραντίνα με την οικογένειά του.

Οι πληροφορίες του cretapost αναφέρουν, πως κατά το παρελθόν έπαιζε ποδόσφαιρο σε ερασιτεχνικά πρωταθλήματα ενώ ήταν και αθλητής του Kick Boxing έχοντας λάβει πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε διάφορους αγώνες.

Ήταν γείτονες, πήγαιναν μαζί σχολείο

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο οικογένειες είχαν αρκετές σχέσεις μεταξύ τους. Μάλιστα, τα σπίτια τους βρισκόταν στον ίδιο δρόμο σε απόσταση μόλις 20 μέτρων.
Οι δύο νέοι, όπως είναι φυσικό, μεγάλωσαν μαζί και πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο.

Βαφτίστηκε μετά το φονικό το παιδί του Γιώργου Ξυλούρη

Την Κυριακή και πριν την κηδεία του Γιώργου Ξυλούρη – η σορός του οποίου μεταφέρθηκε απευθείας στην εκκλησία – βαφτίστηκε το ανήλικο παιδί του προκειμένου να μπορέσει να τελεστεί στη συνέχεια η κηδεία του πατέρα του. Το παιδί πήρε το όνομα τόσο του παππού όσο και του πατέρα του.

The post Ανώγεια. «Είδα τον πατέρα μου σκοτωμένο. Θόλωσα και σήκωσα το όπλο» – Τι κατέθεσε ο 30χρονος μετά την παράδοσή του στην αστυνομία appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα