Αυστηρό lockdown από αύριο σε Αχαΐα και Εύβοια, πλην της Σκύρου. Στο «κόκκινο» και το Ρέθυμνο- Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα

Σε αυστηρό lockdown μπαίνει από αύριο η Αχαΐα και η Εύβοια –πλην της Σκύρου- λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων που έχουν προκύψει, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα. Παραμένουν στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου οι δήμοι Αγίου Νικολάου, Θήρας και Μυκόνου.

Στις «κόκκινες» περιοχές δηλαδή, τίθενται

από αύριο 13 έως τις 22 Φεβρουαρίου ολόκληρη η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Καλυμνίων, καθώς και ο δήμος Καρπάθου. Και ειδικότερα:

ο δήμος Εορδαίας,
ο δήμος Θηβαίων,
ο δήμος Τανάγρας,
ο δήμος Σπάρτης,
η Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου,
ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού,
ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης,
ο δήμος Τεμπών
η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου,
ο δήμος Καλυμνίων και
ο δήμος Καρπάθου.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας ….

Στις περιοχές αυτές, υπενθυμίζεται ότι είναι υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών (με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους Δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία ειδικής αγωγής).

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής.
Σχετικά με την αναστολή των οικοδομικών εργασιών στις περιοχές αυτές, το μέτρο αυτό αίρεται από αύριο το πρωί, με εξαίρεση τους Δήμους Μυκόνου και Θήρας που παραμένουν σε καθεστώς αναστολής οικοδομικών εργασιών.

Η Λέσβος από τη Δευτέρα περνάει στις κίτρινες περιοχές, καθώς μειώθηκε σημαντικά το επιδημιολογικό φορτίο. Παρατείνονται έως 22 Φεβρουαρίου τα υπάρχοντα μέτρα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Τι θα ισχύσει με τις μετακινήσεις

Σχετικά με την μετακίνηση των εργαζομένων ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι οι επιστήμονες – αυτοαπασχολούμενοι, που διαθέτουν επαγγελματική ταυτότητα εκδιδόμενη από επαγγελματικό σύλλογο με τη μορφή ΝΠΔΔ, πχ Δικηγορικοί Σύλλογοι, Τεχνικό Επιμελητήριο, Οικονομικό Επιμελητήριο, Ιατρικοί Σύλλογοι, δεν απαιτείται προς πιστοποίηση της ιδιότητάς τους να φέρουν την απαιτούμενη εκτύπωση από το πληροφοριακό σύστημα TAXIS των φορολογικών στοιχείων φυσικών προσώπων και επιχειρηματικής δραστηριότητας, εφόσον επιδεικνύουν την σε ισχύ επαγγελματική ταυτότητα του Συλλόγου τους.

Όσον αφορά στη μετακίνηση των δημοσιογράφων για επαγγελματικούς λόγους, αυτή εξακολουθεί να πραγματοποιείται με τον τρόπο που ίσχυε μέχρι τώρα.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Αυστηρό lockdown από αύριο σε Αχαΐα και Εύβοια, πλην της Σκύρου. Στο «κόκκινο» και το Ρέθυμνο- Οι ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για τα νέα μέτρα appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα