Συνομιλία Τσιόδρα με Αρμπέρ για το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού. Ξεκινά άμεσα η κλινική έρευνα- «Έσπασε» το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών στη χώρα μας

Τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με τον Ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος παρασκεύασε το πρωτοποριακό φάρμακο κατά του κορωνοϊού. Η επικοινωνία έρχεται λίγες ημέρες μετά την προαναγγελία της συμμετοχής της Ελλάδας στις κλινικές δοκιμές του εν λόγω φαρμάκου.

Οι δύο επιστήμονες συμφώνησαν σε συνεργασία για τη διεξαγωγή κλινικής έρευνας. Συμφωνήθηκε, δε, η άμεση έναρξη της κλινικής έρευνας

και σε νοσοκομείο της χώρας μας.

Οι επαφές των δύο χωρών για το φάρμακο ξεκίνησαν μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον με τον ισραηλινό ομόλογο του Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στην οποία συζητήθηκε το ενδεχόμενο διεξαγωγής κλινικής έρευνας σε νοσοκομείο της χώρας μας.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Το πειραματικό φάρμακο «EXO-C24» φαίνεται να έχει πολύ θετικά αποτελέσματα σε άτομα που νοσούν μέτρια έως σοβαρά από την Covid-19. Πρόκειται για εισπνεόμενο σκεύασμα, το οποίο έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς στο Ισραήλ, ενώ η νέα θεραπεία αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, με βάση την ουσία EXO-CD24. Το νοσοκομείο αναφέρει η ουσία EXO-CD24 του καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ θεράπευσε τους 29 από τους 30 ασθενείς, στους οποίους χορηγήθηκε, εντός 3-5 ημερών.

«Έσπασε» το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε δηλώσει εχθές εξερχόμενος από το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη ότι «μέχρι αυτό το Σάββατο θα έχουν διενεργηθεί στη χώρα 500.000 εμβολιασμοί». Ωστόσο ο στόχος επετεύχθη μία μέρα νωρίτερα.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ

The post Συνομιλία Τσιόδρα με Αρμπέρ για το ισραηλινό φάρμακο κατά του κορονοϊού. Ξεκινά άμεσα η κλινική έρευνα- «Έσπασε» το φράγμα των 500.000 εμβολιασμών στη χώρα μας appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα