Αυστηρά μέτρα για την Αττική από 21 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Οκτωβρίου: Σε διαφορετικές ώρες θα πηγαίνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά- Υποχρεωτική τηλεργασία για το 40%

Νέα έκτακτα μέτρα στην Αττική για να περιοριστεί η πανδημία του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανέφερε σε σύνολο 14.000 κρουσμάτων αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4.084 ενεργά και 2.100 εξ αυτών είναι στην Αττική. Από αυτά, 966 είναι στον Δήμο Αθηναίων, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου:

ορίζεται ανώτατο όριο ως 9 άτομα σε συναθροίσεις σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρουςαναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς
και ανοιχτούς χώρους και οι προβολές σε κινηματογράφους.έως 20 άτομα σε γάμους, βαφτίσια, κηδείεςΥποχρεωτική τηλεργασία στο 40% των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα όπου είναι ευέλικτη η εργασία εξ αποστάσεως και κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο με άφιξη στην εργασία στις 07:00, 08:00 και 09:00.Αποχώρηση από την εργασία στον ιδιωτικό τομέα σε 4 «κύματα». Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους εργοδότες να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς το 29,07% των κρουσμάτων έχουν εντοπιστεί σε χώρους εργασίας.Για την Αττική αποφασίζεται η διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων που ανήκουν σε ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες σε ξενοδοχεία καραντίναςΣχεδιασμός για πρόσθετα μέτρα για ευάλωτες ομάδες σε συνεργασία με τον Δήμο ΑθηναίωνΓια τους άνω των 65, περιορισμός στις απολύτως αναγκαίες μετακινήσεις.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ

The post Αυστηρά μέτρα για την Αττική από 21 Σεπτεμβρίου μέχρι 4 Οκτωβρίου: Σε διαφορετικές ώρες θα πηγαίνουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά- Υποχρεωτική τηλεργασία για το 40% appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα