Kορονοϊός: 31 νέα κρούσματα, 418 στο σύνολο – Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας: «Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, με πρόστιμο 1000 ευρώ ανά πρόσωπο»

Στην καθημερινή του ενημέρωση ο εκπρόσωπος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Σ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως τα κρούσματα του κορονοϊού είναι 418. Ανακοίνωσε 31 νέα κρούσματα στην Ελλάδα σήμερα. Τα 64 δεν έχουν γνωστή πηγή μετάδοσης. Εβδομήντα εννέα ασθενείς νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 13 διασωληνωμένοι.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών είναι κοντά στα 70 έτη. Περισσότερα από 6.000 δείγματα έχουν

ελεγχθεί μέχρι σήμερα, ενώ τα περισσότερα κρούσματα είναι εντός Αττικής. Δεκατέσσερις ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Επανέλαβε πως δεν συστήνεται έλεγχος για ασθενείς με ήπια συμπτωματολογία, που δεν ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου. Όπως τόνισε, όλοι κινδυνεύουμε από τον κορονοϊό, αλλά στις μικρές ηλικίες ο κίνδυνος είναι σχεδόν μηδενικός, ενώ αυξάνει σημαντικά όσο αυξάνει η ηλικία.

Οι νέοι άνθρωποι που δεν ανήκουν σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, θα πρέπει να παραμένουν σπίτι τους όταν έχουν ήπια συμπτώματα ίωσης, σε συννενόηση με τον προσωπικό τους θεράποντα γιατρό, όπως σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Πρέπει να ξανατονιστεί η στραγηγική περιορισμού συναθροίσεων και να ισχύει όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο κ. Τσίοδρας επανέλαβε ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας σαν να είμαστε φορείς του ιού και αυτά που πρέπει να κάνουμε για να περιορίσουμε τον κίνδυνο μετάδοσης στους διπλανούς μας πρέπει να τα κάνουμε με θρησκευτική ευλάβεια. «Ένα θετικό ή αρνητικό τεστ δεν αλλάζει τη στρατηγική μας αυτή», τόνισε.

Ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως υπάρχει επαρκής ποσότητα για εργαστηριακό έλεγχο όλων των ατόμων και ιδιαίτερα αυτών που εμπίπτουν στα κριτήρια του ΕΟΔΥ. Τα κριτήρια αυτά συμβαδίζουν με τη στρατηγική και τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης Νοσημάτων και είναι κυρίως οι άνθρωποι που χρήζουν νοσηλείας λόγω σοβαρής νόσου, επαγγελματίες υγείας και ομάδες αυξημένου κινδύνου.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τα νέα, μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα μας. Απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων. Πρόστιμο 1000 ευρώ στους παραβάτες.

Μετάβαση στην εργασία, σε γιατρό, σε κατάστημα τροφίμων, σε ταχυδρομείο, τράπεζα, πρατήριο καυσίμων, μετάβαση για βοήθεια ανθρώπων που έχουν ανάγκη, κίνηση με απόσταση με 1,5 μέτρο με συνοδεία κάποιου, εξαιρούνται.

Εκ περιτροπής και μόνο με το αναγκαίο προσωπικό η λειτουργία επιχειρήσεων

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, οι επιχειρήσεις οφείλουν να λειτουργούν εκ περιτροπής με το αναγκαίο προσωπικό. Για τα call centers είπε πως πρέπει να λειτουργούν με θέσεις εργασίας που έχουν απόσταση μεταξύ τους τα δύο μέτρα.

Επίσης, κάθε υπουργείο έχει εκπονήσει το δικό του σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενισχύεται το πρόγραμμα εργασίας από το σπίτι.

«Ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε όλους αυτούς που θάπρεπε νάναι σπίτι τους και δεν μπορούν όπως πέρα από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ, delivery, κούριερ κλπ» τόνισε άλλωστε ο κ. Χαρδαλιάς ολοκληρώνοντας τις ανακοινώσεις του.

The post Kορονοϊός: 31 νέα κρούσματα, 418 στο σύνολο – Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας: «Απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων, με πρόστιμο 1000 ευρώ ανά πρόσωπο» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Live, Σωτήρη Τσιόδρα,Live, sotiri tsiodra