Πακέτο στήριξης 2 δισ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Αναστέλλεται η πληρωμή φόρων, αποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζόμενους, μείωση ΦΠΑ σε μάσκες αντισηπτικά.

Αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ θα καταβληθεί το πρώτο 10ήμερο του Απριλίου σε 600.000 εργαζόμενους επιχειρήσεων που έκλεισαν προσωρινά με εντολή του κράτους, για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοιού. Ταυτόχρονα νομοθετείται η απαγόρευση απόλυσης των εν λόγω εργαζομένων και όποια απόλυση γίνεται θα θεωρείται άκυρη.Στο νέο πακέτο μέτρων περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων:

– η αναστολή πληρωμής φόρων και επιχειρήσεων οριζόντια σε συγκεκριμένους κώδικες δραστηριότητας που

πλήττονται δραστικά λόγω της διάδοσης του κορονοϊού.

– η ένταξη στον μειωμένο ΦΠΑ 6% από 24% προϊόντων αυτοπροστασίας όπως μάσκες, αντισηπτικά, μαντιλάκια κ.α.

– θα δοθεί αποζημίωση 800 ευρώ στις αρχές Απριλίου σε εργαζομένους στους οποίους αναστέλλεται η σύμβαση εργασίας

αναστέλλεται για τέσσερις μήνες η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων Μαρτίου για τους αυτοαπασχολούμενους και τις ατομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που παρατηρείται δραστική μείωση λόγω κορονοϊού

– για επιχειρήσεις που διακόπτουν υποχρεωτικά τις δραστηριότητες θα προβλεφθεί οτι θα καταβάλουν 60% μισθώματος ακινήτου σε περίπτωση που νοικιάζουν για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου. το ίδιο ισχύει για εργαζόμενους για τους οποίους αναστέλλεται η σύμβαση και εφόσον πρόκειται για α΄ κατοικία. Για τους ιδιοκτήτες των άνω ακινήτων προβλέπεται η αναστολή καταβολής υποχρεώσεων για 4 μήνες

– Ο ΕΝΦΙΑ του 2020 θα βασιστεί στο προηγούμενο καθεστώς καθώς παρατείνεται η εκτιμητική άσκηση για τις νέες αντικειμενικές και οι νέες αντικειμενικές να ισχύσουν από τη νέα χρονιά

– η ΑΑΔΕ επιστρέφει όλα τα ποσά ελέγχου έως 30.000 ευρώ. Από 25 Φεβρουαρίου έως 23 Μαρτίου έχουν επιστραφεί 218 εκατ. ευρώ.

Όπως διευκρίνισε Πο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αυτό το πακέτο μέτρων των 2 δισ. θα μπορεί να επαναλαμβάνεται και κάθε επόμενο μήνα παράτασης ισχύος των περιοριστικών μέτρων, ενώ θα συμπληρωθεί και με άλλες παρεμβάσεις 1,8 δισ. ευρώ μέσω δράσεων του ΕΣΠΑ.

The post Πακέτο στήριξης 2 δισ ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών. Αναστέλλεται η πληρωμή φόρων, αποζημίωση 800 ευρώ σε εργαζόμενους, μείωση ΦΠΑ σε μάσκες αντισηπτικά. appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πακέτο, Οικονομικών, Αναστέλλεται, 800, ΦΠΑ,paketo, oikonomikon, anastelletai, 800, fpa