Kαι επίσημα Ελληνίδα η Βικτόρια Χίσλοπ- «Αγαπάω όλη την Ελλάδα και η καρδιά μου είναι εδώ»

Η καταξιωμένη συγγραφέας, η οποία έχει διακριθεί για μυθιστορήματα τα οποία αντλούν τη θεματολογία τους από τη νεότερη ελληνική ιστορία, απέκτησε σήμερα την τιμητική πολιτογράφηση ως Ελληνίδα

«Αγαπάω την Ελλάδα και με τα προβλήματα, τις δυσκολίες, όχι μόνο την ομορφιά. Αγαπάω τα πάντα. Στο μέλλον θα συνεχίσω να υποστηρίζω την Ελλάδα, όπως τώρα», ανέφερε κατά την ορκωμοσία της που πραγματοποιήθηκε σε ειδική

τελετή στο υπουργείο Εσωτερικών. Ο γενικός γραμματέας Ιθαγένειας της προσέφερε εκ μέρους του υπουργού Εσωτερικών, μια σύνθεση γλυπτού από το Μουσείο Μπενάκη, ένα μαρμάρινο σύμπλεγμα χεριών, σπάραγμα από τη σκηνή δεξίωσης αττικού επιτύμβιου ανάγλυφου (325-300 πΧ). Η συγγραφέας δεν έκρυψε τη συγκίνησή της, τόσο από τον συμβολισμό του δώρου, όσο και από το περιεχόμενο της κάρτας που τη συνόδευε.

Στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργοστο Μέγαρο Μαξίμου. Η ίδια πληροφορήθηκε πρόσφατα μεσω τηλεφώνου από τον Κυριακο Μητοτσάκη την είδηση για την απόκτηση -τιμής ένεκεν- της ελληνικής ιθαγένειας. Μάλιστα του δώρισε και ένα αντίτυπο του τελευταίου βιβλίου της με τίτλο «Όσοι Αγαπιούνται».

«Η τιμητική πολιτογράφηση είναι ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τους ανθρώπους οι οποίοι είναι Έλληνες στην καρδιά» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Η Βικτόρια Χίσλοπ ήρθε πρώτη φορά στην Ελλάδα για διακοπές με την μητέρα της το 1975. Επανήλθε, επιλέγοντας ως προορισμό την Κρήτη και δημιουργώντας έκτοτε δυνατούς δεσμούς με το νησί και τους ανθρώπους του. Έγινε διάσημη από το πρώτο κιόλας μυθιστόρημά της, το 2005. «Το νησί»  με θέμα τη Σπιναλόγκα, όχι μόνο έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ, αλλά μερικά χρόνια αργότερα μεταφέρθηκε στην ελληνική τηλεόραση ως σήριαλ που είχε τεράστια επιτυχία. Το βιβλίο έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου και αυτού του Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα, στα Βρετανικά Βραβεία Βιβλίου το 2007. Ήταν επίσης υποψήφιο για το βραβείο «Το βιβλίο της χρονιάς», στην ίδια διοργάνωση.

Πηγή φωτογραφίας: ΑΠΕ

Διαβάστε ακόμα : Κλεισούρα. Πόσες περιοχές γνωρίζετε με το ίδιο όνομα; Το πεδίο μάχης, η μαρτυρική πόλη και το φαράγγι με τα σπάνια πουλιά. Δείτε από ψηλά το πέρασμα που ήταν λίμνη (drone)…

The post Kαι επίσημα Ελληνίδα η Βικτόρια Χίσλοπ- «Αγαπάω όλη την Ελλάδα και η καρδιά μου είναι εδώ» appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα