Bραζιλιάνος πιλότος επέζησε από τη συντριβή του αεροσκάφους του στον Αμαζόνιο. Πως τα κατάφερε 38 μερες ως αγνοούμενος

O 36χρονος βραζιλιάνος πιλότος Αντόνιο Σένα επέζησε από την συντριβή του αεροσκάφους του και βρέθηκε στα βάθη της ζούγκλας του Αμαζονίου, όπου περιπλανιώταν για ένα μήνα. Σήμερα βρίσκεται σπίτι του.

Όλα ξεκίνησαν στις 28 Ιανουαρίου, όταν το αεροσκάφος του Αντόνιο Σένα συνετρίβη. Κατάφερε να βγει ζωντανός απο τα συντρίμμια αλλά κανείς δεν μπορούσε να εγγυηθεί το ίδιο για τη συνέχεια, αφού βρέθηκε μόνος του καταμεσής του Αμαζονίου. Αρχικά κατασκήνωσε κοντά στο σημείο, με την ελπίδα ότι θα είναι ορατά από αέρος. Ωστόσο, αν και είδε αρκετές φορές αεροπλάνα να περνούν και προσπάθησε να ουρλιάξει,

να κάνει νοήματα στους πιλότους για να τον εντοπίσουν, εκείνοι δεν ανταποκρίνονταν.

Τα σωστικά συνεργεία αργούσαν να τον εντοπίσουν και ο ίδιος αναγκάστηκε να περιπλανιέται μόνος, προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωσή του. Έτρωγε αυγά πουλιών, άγρια φρούτα και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του. Τις ημέρες περπατούσε και το βράδυ κοιμόταν σε λόφους, καθώς θυμόταν ότι τα άγρια ζώα είναι πιο πιθανό να κυνηγούν κοντά στο νερό.

Έπειτα από περίπου τέσσερις εβδομάδες και έχοντας χάσει 25 κιλά, άρχισε να απελπίζεται. Μέχρι που άκουσε ένα αλυσοπρίονο. Ακολούθησε τον ήχο και συνάντησε μια ομάδα ντόπιων που μάζευαν κάστανα. Για καλή του τύχη, οι ντόπιοι είχαν ασύρματο, μέσω του οποίου επικοινώνησαν με συγγενή, στην οποία ζήτησαν να τηλεφωνήσει στη μητέρα του πιλότου και να την ενημερώσει ότι είναι ζωντανός.

Μέσα σε λίγη ώρα, έφθασε ένα ελικόπτερο, το οποίο τον παρέλαβε και τον μετέφερε σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε ταλαιπωρημένος και αφυδατωμένος.

Όπως αποκάλυψε αργότερα, το αεροσκάφος του, τύπου Cessna 210, παρουσίασε μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνετρίβη και πήρε φωτιά. Ο Σένα πρόλαβε να αρπάξει ένα σακίδιο που είχε μέσα λίγο ψωμί και διάφορα αντικείμενα.

«Ήξερα ότι ήταν θέμα ζωής και θανάτου. Έπρεπε με κάποιο τρόπο να κρατηθώ ζωντανός. Έπρεπε να βρω νερό και τροφή», εξομολογήθηκε στη βραζιλιάνικη τηλεόραση.

Οι ντόπιοι κάνουν λόγο για θαύμα, αφού το να επιβιώσει κανείς για τόσες ημέρες χωρίς φαγητό στην άγρια ζούγκλα όπου παραμονεύουν κάθε λογής επικίνδυνα άγρια ζώα και αντίξοες καιρικές συνθήκες θεωρείται σχεδόν απίθανο.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Η πλωτή κοινωνία του Σουέζ που δημιουργήθηκε όταν 15 πλοία εγκλωβίστηκαν για οκτώ χρόνια στη διώρυγα. Πώς επιβίωσαν και οργάνωσαν μέχρι και Ολυμπιακούς Αγώνες

The post Bραζιλιάνος πιλότος επέζησε από τη συντριβή του αεροσκάφους του στον Αμαζόνιο. Πως τα κατάφερε 38 μερες ως αγνοούμενος appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Bραζιλιάνος ́τος ́ζησε ́, ́φους, Αμαζόνιο,Braziliános ́tos ́zise ́, ́fous, amazonio