Θάνατος αλά Τζορτζ Φλόιντ στο Μεξικό. Γυναίκα εξέπνευσε καθηλωμένη στο έδαφος από αστυνομικό. Έρευνα για ανθρωποκτονία ξεκινούν οι εισαγγελείς

Μία γυναίκα στο Μεξικό πέθανε ενώ ήταν καθηλωμένη στο έδαφος από γυναίκα αστυνομικό.

Το μοιραίο γεγονός συνέβη το Σάββατο 27 Μαρτίου στην πόλη Τουλούμ, θέρετρο στις μεξικανικές ακτές στην Καραϊβική Θάλασσα. Το βίντεο από τη σκηνή ερευνούν οι εισαγγελείς της χώρας για το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

Η αστυνομία φέρεται πως ενεπλάκη

στον θάνατο της γυναίκας, γεγονός που πλήττει «τους θεσμούς και την κοινωνία», όπως ανέφερε η γενική εισαγγελία στην πολιτεία Κιντάνα Ρου σε ανακοίνωσή της μετά το μοιραίο συμβάν.

Βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Noticaribe εικονίζει τη γυναίκα να συστρέφεται και να φωνάζει όντας ακινητοποιημένη και με το πρόσωπο στο έδαφος, με μια αστυνομικό γονατισμένη πάνω στην πλάτη της. Άνδρες του σώματος φαίνονται να στέκουν γύρω τους. Το βίντεο, που το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αναφέρει ότι δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητά του, διακόπτεται. Κατόπιν, το σώμα της γυναίκας εικονίζεται μπρούμυτα, με τα χέρια δεμένα πισθάγκωνα με χειροπέδες, να κείτεται στον δρόμο. Αστυνομικοί σηκώνουν το πτώμα και το τοποθετούν στην καρότσα ημιφορτηγού της αστυνομίας.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Μια εκπρόσωπος της εισαγγελίας ανέφερε πως δεν είναι σαφές γιατί η γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση, προσθέτοντας πως τα αίτια του θανάτου της ερευνώνται. Τρεις αστυνομικοί και μια αστυνομικός λέγεται πως έχουν ανακριθεί.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

Η Εθνική Επιτροπή για την Πρόληψη και την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (CONAVIM) καταδίκασε το συμβάν και τόνισε μέσω Twitter πως οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν. Ο Αλεχάντρο Ενσίνας, υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μίλησε για «κατάχρηση εξουσίας της αστυνομίας».

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Η πλωτή κοινωνία του Σουέζ που δημιουργήθηκε όταν 15 πλοία εγκλωβίστηκαν για οκτώ χρόνια στη διώρυγα. Πώς επιβίωσαν και οργάνωσαν μέχρι και Ολυμπιακούς Αγώνες

The post Θάνατος αλά Τζορτζ Φλόιντ στο Μεξικό. Γυναίκα εξέπνευσε καθηλωμένη στο έδαφος από αστυνομικό. Έρευνα για ανθρωποκτονία ξεκινούν οι εισαγγελείς appeared first on ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα