Υπόθεση Πυρομαχικά: Ο ανηψιός του πρώην διοικητή της ΕΥΠ και ολίγον από ISIS!

Στον κυριακάτικο Τύπο η υπόθεση της απόπειρας πώλησης πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία δεσπόζει!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στο Documento, αναφέρεται στις επικοινωνίες που είχε ο Έλληνας πρόξενος στο Ριάντ εκτός “διπλωματικού δικτύου”. Λέει πως διορίστηκε στην ΕΥΠ από τον θείο του και πρώην διοικητή της Ιωάννη Κοραντή, που ήταν και βουλευτής του ΛΑΟΣ.Στην

συνέχεια όπως λέει ο Π.Καμμένος “εξαφανίστηκε και εμφανίστηκε δυο χρόνια μετά με το γνωστό μέσον ως απόφοιτος της Διπλωματικής Ακαδημίας. Με θητεία δύο χρόνων στο διπλωματικό σώμα τοποθετείται στο Ριάντ.

Γιατί δεν προχώρησε η συμφωνία; Ο Π.Καμμένος αποδίδει το γεγονός στον Τζ.Σφακιανάκη τον οποίο αποκαλεί μεσάζοντα που είπε στους Σαουδάραβες ότι μπορεί να αγοράσει τα πυρομαχικά φθηνότερα.

“Ακούστε για να καταλάβει ο κόσμος τι λέμε. Οταν πας σε ένα κράτος και τους λες ότι τη συμφωνία που υπογράψατε για 66 εκατ. ευρώ εγώ μπορώ να σας τη φέρω με 10 εκατ . και ότι αν τα πληρώσετε θα πάτε για απιστία είναι φυσικό από το άλλο κράτος να σταματήσουν”.

Και ολίγον από…ISIS!

Το Βήμα της Κυριακής από την άλλη επικαλείται πηγές του για να υποστηρίξει πως στη Ράκα βρέθηκαν “ίχνη” ελληνικών όπλων που χρησιμοποιήθηκαν όπως γράφει από τον ISIS! Υποστηρίζει ότι τα όπλα βρέθηκαν εκεί από την εταιρεία του Παπαδόπουλου.

Επίσης κάνει λόγο για ρηματική διακοίνωση της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Βήματος “το ύφος της διπλωματικής νότας από τη Σαουδική Αραβία χαρακτηρίζεται μάλλον παρεμβατικό καθώς η Αθήνα καλείται ουσιαστικά να μην επηρεαστεί από οποιαδήποτε απόφαση ή ψήφισμα που θα μπορούσε να επιβάλει εμπάργκο όπλων στη χώρα”.

The post Υπόθεση Πυρομαχικά: Ο ανηψιός του πρώην διοικητή της ΕΥΠ και ολίγον από ISIS! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα