ΥΠΕΞ: Απάντηση σε Τσαβούσογλου μετά την επίθεση σε Δένδια

Στην ανάρτηση του Τούρκου υπουργού εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που επιτέθηκε στον Νίκο Δένδια, ισχυριζόμενος ότι εκμεταλλεύεται την κρίση στην Ουκρανία, προκειμένου να δυσφημήσει την Τουρκία, απάντησε το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Η ανακοίνωση του υπουργείου εξωτερικών

Οι θέσεις τις οποίες ανέπτυξε ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δένδιας στην σημερινή συνέντευξη του σε εβδομαδιαία εφημερίδα είναι σαφέστατες και ξεκάθαρες. Στην παρούσα ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Δυτικό κόσμο, είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη

των Ηνωμένων Εθνών, καταδικάζοντας τις έκνομες ενέργειες, και ποιες απέχουν, ιδιαίτερα στο πλαίσιο των Διεθνών και Περιφερειακών Οργανισμών, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Εκπρόσωπος Υπ. Εξωτερικών: "Στην παρούσα ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον Δυτικό κόσμο, είναι πασιφανές ποιες χώρες σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και ποιες απέχουν"

Απάντηση αναφορικά με σημερινή ανάρτηση Τούρκου ΥΠΕΞ https://t.co/40PiOtQVXv pic.twitter.com/8Ms4T6XKes

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) February 26, 2022

Τσαβούσογλου κατά Δένδια για «δυσφήμηση της Τουρκίας»

Είχε προηγηθεί ανάρτηση στο twitter, στην οποία ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε: «Ενώ ο κόσμος είναι επικεντρωμένος στην τραγωδία που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, ο φίλος μου ο Νίκος επικεντρώνεται στο μοναδικό του χόμπι: Δυσφήμηση της Τουρκίας με οποιαδήποτε συνθήκη. Τέτοια αφοσίωση και τόση προσπάθεια για τέτοιες ανοησίες. Τί λυπηρό!», όπως έγραψε ο Τσαβούσογλου.

While the world is focused on the tragedy unfolding in #Ukraine, my friend Nikos is focused on his sole hobby: Defamation of Türkiye in any condition.

Such dedication and so much effort put on such nonsense. So sad! https://t.co/yqy5C3AmWh

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) February 26, 2022

The post ΥΠΕΞ: Απάντηση σε Τσαβούσογλου μετά την επίθεση σε Δένδια appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΥΠΕΞ, Απάντηση, Τσαβούσογλου, Δένδια,ypex, apantisi, tsavousoglou, dendia