Η Τουρκία κλείνει τα Στενά; Τι είπε ο Ερντογάν στον Ζελένσκι

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η Τουρκία συμφώνησε να απαγορεύσει την είσοδο ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και καταβάλλει προσπάθειες για να διαπραγματευτεί μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

Τι έγραψε στο twitter o Ζελένσκι:

Ευχαριστώ τον φίλο μου κ. Πρόεδρο του @RTERdogan και τον λαό του για τη σθεναρή

υποστήριξή τους. Η απαγόρευση διέλευσης πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και η σημαντική στρατιωτική και ανθρωπιστική υποστήριξη είναι εξαιρετικά σημαντική σήμερα. Ο κόσμος δεν θα το ξεχάσει ποτέ!
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) 26 Φεβρουαρίου 2022

I thank my friend Mr. President of @RTErdogan and the people of for their strong support. The ban on the passage of warships to the Black Sea and significant military and humanitarian support for are extremely important today. The people of will never forget that!

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 26, 2022

Μέχρι στιγμής πάντως  η Τουρκία, η οποία ελέγχει τα στενά των Δαρδανελίων και του Βοσπόρου  δεν έχει ανακοινώσει  καμία απαγόρευση στα ρωσικά πολεμικά πλοία .

Επιπλέον, η Ρωσία δεν έχει λάβει επίσημη ειδοποίηση από την Τουρκία για το κλείσιμο των στενών του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων στα ρωσικά πολεμικά πλοία, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο τη ρωσική πρεσβεία στην Τουρκία.

Χθες ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μ.Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει το τελείως αντίθετο επικαλούμενος πρόβλεψη της Συνθήκης του Μοντρέ.

The post Η Τουρκία κλείνει τα Στενά; Τι είπε ο Ερντογάν στον Ζελένσκι appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Στενά, Ερντογάν, Ζελένσκι,tourkia, stena, erntogan, zelenski