Βρετανία: Ποιες κυρώσεις ανακοίνωσε ο Τζόνσον κατά της Ρωσίας

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, ανακοίνωσε το «μεγαλύτερο και αυστηρότερο» πακέτο οικονομικών κυρώσεων που «έχει δει ποτέ η Ρωσία» το απόγευμα της Πέμπτης λίγο μετά την τηλεδιάσκεψη των G7. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ότι όλες οι ρωσικές τράπεζες αποκλείονται από το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ κυρώσεις προβλέπονται και για την Λευκορωσία.

«Η ρωσική δράση μας οδηγεί στο να αποκλείσουμε εντελώς τις ρωσικές τράπεζες

από το χρηματοπιστωτικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου... εμποδίζοντάς τες να έχουν πρόσβαση στη στερλίνα και να κάνουν πληρωμές μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου» δήλωσε και πρόσθεσε: «Με περίπου το ήμισυ των εμπορικών συναλλαγών της Ρωσίας σήμερα σε δολάρια ΗΠΑ και στερλίνες, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω στο Σώμα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν παρόμοια μέτρα».

Ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι το ποσό των χρημάτων που οι Ρώσοι πολίτες θα μπορούν να καταθέτουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στο Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι περιορισμένο. Κυρώσεις θα επιβληθούν επίσης στη Λευκορωσία για το ρόλο της στην εισβολή στην Ουκρανία.

Συνέχισε ανακοινώνοντας νέους περιορισμούς και «αυστηρούς ελέγχους εξαγωγών, παρόμοιους με αυτούς που εφαρμόζουν στις ΗΠΑ».Ο κ. Τζόνσον δήλωσε ότι οι νεοεπιβληθείσες κυρώσεις θα σημαίνουν ότι «οι Ρώσοι ολιγάρχες στο Λονδίνο δεν έχουν πουθενά να κρυφτούν. Για να επιτύχουν όλα αυτά τα μέτρα είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε την ενότητα των εταίρων μας, την ενότητα της G7 και άλλων φόρουμ» τόνισε.

«Οι Ρώσοι επενδυτές ήδη εκδίδουν την ετυμηγορία τους για τις ενέργειες του Πούτιν και μέχρι στιγμής σήμερα οι ρωσικές μετοχές έχουν υποχωρήσει έως και 45%», ανέφερε και πρόσθεσε: «θα συνεχίσουμε σε μια αποστολή να πιέσουμε τη Ρωσία από την παγκόσμια οικονομία μέρα με τη μέρα και εβδομάδα με την εβδομάδα».

The post Βρετανία: Ποιες κυρώσεις ανακοίνωσε ο Τζόνσον κατά της Ρωσίας appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βρετανία, Ποιες, Τζόνσον, Ρωσίας,vretania, poies, tzonson, rosias