Βίντεο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου διαψεύδει ανακοίνωσή του για “παρεμπόδιση Καμμένου” στα Ίμια!

Στην αλητεία και στα ψέμματα το τουρκικό καθεστώς κάνει πρωταθλητισμό! Με ανακοίνωσή του το τουρκικό Γενικό Επιτελείο υποστηρίζει ότι …εμπόδισαν τον Έλληνα ΥΕΘΑ να ρίξει στεφάνι στα Ίμια! Οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί κι έχουν κάνει τον γύρο του διαδικτύου διαψεύδουν τους τουρκικούς ισχυρισμούς. Τα τουρκικά σκάφη …κάθονται ήσυχα, ήσυχα και παρακολουθούν τη τελετή. Το μόνο που έκαναν για να επιβεβαιώσουν και την αλητεία, είναι να “τσιρίζουν” στον ασύρματο, όσα παράλογα υποστηρίζουν για τα Ίμια.

Δεν θα

μπορούσαν να κάνουν και κάτι διαφορετικό. Είναι πρόσφατη η “σφαλιάρα” από το επεισόδιο με την κανονιοφόρο ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ,πάλι στην ίδια περιοχή.

Οι Τούρκοι μπορούν να λένε ότι θέλουν, για να ικανοποιούν την κοινή τους γνώμη.

Στο βίντεο που έδωσαν οι ίδιοι στη δημοσιότητα δεν φαίνεται καμία…επιχείρηση παρεμπόδισης του ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ. Έχουν προσεγγίσει τα Ίμια και κάνουν …γύρισμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή βρίσκονταν ένα περιπολικό σκάφος του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, μια ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής και ίπτατο ένα τουρκικό ελικόπτερο, ενώ από ελληνικής πλευράς υπήρχε και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τουρκικής πλευράς έγινε προσπάθεια να παρεμποδιστεί η εκδήλωση, ωστόσο έγιναν οι κατάλληλοι ελιγμοί από την κανονιοφόρο, η οποία τους εγκλώβισε και η ρίψη του στεφάνου έγινε ακριβώς στο σημείο όπου έπεσε το ελικόπτερο.

Η ανακοίνωση των Τούρκων:

BASIN AÇIKLAMASITARİH:28 Ocak 2018SAAT:13:35

28 Ocak 2018 tarihinde saat 11.30 sularında Yunan Deniz Kuvvetlerine ait Nikiforos karakol gemisi ve LS-70 numaralı sahil güvenlik botunun, Kardak Adaları bölgesine girme girişimi Türk Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarınca önlenmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri ülkemizin ve milletimizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerini azim ve kararlılıkla korumaya devam etmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

http://www.tsk.tr/BasinFaaliyetleri/BA_62

MΕΤΑΦΡΑΣΗ

” Την 28 Ιανουαρίου 2018 στις 11.30, αποτράπηκε από τις δυνάμεις του Πολεμικού μας Ναυτικού και της Ακτοφυλακής μας, η προσέγγιση στις νησίδες Καρντάκ του πλοίο του ελληνικού ΠΝ “ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ” και του πλοίου της ελληνικής Ακτοφυλακής ΛΣ-70.

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξακολουθούν να διαφυλάσσουν με αποφασιστικότητα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συμφωνίες”.

The post Βίντεο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου διαψεύδει ανακοίνωσή του για “παρεμπόδιση Καμμένου” στα Ίμια! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα