Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Είσαι καιροσκόπος της τραγωδίας»

Σφοδρή επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε καιροσκόπο της υγειονομικής τραγωδίας που ζει η χώρα.

«Το μεγάλο σας πρόβλημα δεν είναι η διαχειριστική σας ανεπάρκεια, ή ότι γίνατε πολλαπλασιαστής ή επιταχυντής σοβαρών προβλημάτων στη χώρα, ούτε ότι οι άριστοι αποδείχτηκαν άχρηστοι».

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι την ώρα της κρίσης, του πόνου επιχειρήσατε να κερδοσκοπήσετε πολιτικά και δημοσκοπικά, βασιζόμενοι επάνω στο ψέμα και την προπαγάνδα. Και τώρα που τα πήλινα

πόδια του ψεύδους καταρρέουν, ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας παρέφρασε μια ιστορική φράση του Χαρίλαου Τρικούπη και τόνισε: «Κύριε Μητσοτάκη, δυστυχώς επτωχεύσατε. Και δεν επτωχεύσατε οικονομικά, αλλά πάθατε κάτι χειρότερο: πτωχεύσατε ηθικά κύριε Μητσοτάκη».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εμμονή «με τη διάλυση του κοινωνικού κράτους, που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και στην επιβολή ενός παραγωγικού μοντέλου, που πριν από 13 χρόνια μας οδήγησε στη χρεοκοπία της χώρας. Και θα μας οδηγήσει ξανά εκεί, εάν δεν το αλλάξουμε…Η περίφημη θεωρία της αυτορρύθμισης πήγε στην άκρη, όταν χρειάστηκαν 15 τρισ. ευρώ για να παραμείνει όρθια η ευρωπαϊκή οικονομία», πρόσθεσε.

The post Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: «Είσαι καιροσκόπος της τραγωδίας» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα