Τουρκία: Ισραηλινοί συνελήφθησαν γιατί φωτογράφιζαν το παλάτι του Ερντογάν

Τα είδε όλα ένα ζευγάρι από το Ισραήλ που θέλησε να βγάλει φωτογραφίες το Παλάτι του Ερντογάν στην Τουρκία. Τους συνέλαβαν ως κατασκόπους γιατί τους βρήκαν να φωτογραφίζουν την κατοικία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη!

Το καλό νέα για το ζευγάρι από το Ισραήλ είναι ότι η περιπέτεια που έζησαν μετά το ταξίδι τους στην Κωνσταντινούπολη, είχε αίσιο τέλος, αφού τελικά αφέθηκαν

ελεύθεροι. Το ζευγάρι κατηγορήθηκαν για κατασκοπεία γιατί φέρονται να φωτογράφισαν το σπίτι του Ερντογάν. Είναι ο Μόρντι και η Νάταλι Οκνίν.

Τουρκικό δικαστήριο διέταξε την προφυλάκιση του ζεύγους στις 12 Νοεμβρίου, απαγγέλλοντας κατηγορίες για κατασκοπεία διότι τράβηξε φωτογραφίες την κατοικία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τον Πύργο Τσάμλιτζε. Είναι μια τηλεπικοινωνιακή εγκατάσταση όπου βρίσκονται παρατηρητήρια, σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, υπάλληλος τηλεφώνησε στην αστυνομία όταν είδε το ζευγάρι να φωτογραφίζει την κατοικία του Τούρκου προέδρου από εστιατόριο που λειτουργεί στον Τσάμλιτζε.

Σύμφωνα με το Anadolu, είχε επίσης συλληφθεί Τούρκος υπήκοος, που ήταν μαζί με το ζευγάρι. Μάλιστα απαγγέλθηκαν κατηγορίες για πολιτική και στρατιωτική κατασκοπεία. Δεν είναι σαφές εάν και ο Τούρκος πρόκειται να αφεθεί ελεύθερος ή όχι.

Την απελευθέρωση του Μόρντι και της Νάταλι Οκνίν έκαναν γνωστή ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και υπουργός Εξωτερικών Γιαίρ Λαπίντ. Η ισραηλινή κυβέρνηση αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι κατάσκοποι. Διαβεβαίωσαν πως δεν εργάζονται για καμιά ισραηλινή κρατική υπηρεσία. Η κυβέρνηση του Ισραήλ έστειλε υψηλόβαθμο αξιωματούχο στην Τουρκία για να συμβάλει στην απελευθέρωση του ζεύγους που έμπλεξε με τα τουρκικά δικαστήρια.

«Έπειτα από προσπάθειες που καταβλήθηκαν από κοινού με την Τουρκία, ο Μόρντι και η Νάταλι Οκνίν αποφυλακίστηκαν και επιστρέφουν σπίτι, στο Ισραήλ», ανέφεραν ο πρωθυπουργός και ο ισραηλινός ΥΠΕΞ σε κοινή ανακοίνωση Τύπου.

«Ευχαριστούμε τον πρόεδρο της Τουρκίας και την κυβέρνησή του για τη συνεργασία τους και αδημονούμε να καλωσορίσουμε το ζευγάρι στην πατρίδα», πρόσθεσαν.

Όλες οι ειδήσεις

Μπορεί το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αποδώσει Δικαιοσύνη στην Κύπρο;

Σχολή Ικάρων: «Η αποτυχία κάποιων μαθητών αφορμή για αλλαγή των ορίων φυσικής κατάστασης»

Η Αίγυπτος αγόρασε ακόμη 30 Rafale από τη Dassault

The post Τουρκία: Ισραηλινοί συνελήφθησαν γιατί φωτογράφιζαν το παλάτι του Ερντογάν appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα