Το ‘πε και το ‘κανε ο Πούτιν! Αναγνώρισε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ! Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ

Την αναγνώριση της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» και της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» από την Ρωσία ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Πρόκειται για τις περιοχές του Ντονμπάς που βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία.

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι αύριο το πρωί θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ:

«Αύριο στις 9:30 θα συνεδριάσει εκτάκτως, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ),

με τη συμμετοχή και του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τι έχει πει στο διάγγελμα ο Πούτιν:

Στην έναρξη του διαγγέλματος, ο Πούτιν χαρακτήρισε την Ουκρανία «αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας μας».

«Η Ανατολική Ουκρανία είναι αρχαία ρωσική γη» είπε ο ρώσος πρόεδρος, υποστηρίζοντας πως «η μοντέρνα Ουκρανία είναι δημιούργημα της κομμουνιστικής Ρωσίας. Ο αρχηγός των Μπολσεβίκων Βλαδίμηρος Λένιν προκάλεσε μειονεκτήματα στη Ρωσία, δημιουργώντας το κράτος της Ουκρανίας. Ο Λένιν παρέδωσε το Ντόνμπας στη δικαιοδοσία της Ουκρανίας».

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού δήλωσε ότι πρέπει να αναγνωρισθεί η ανεξαρτησία των δύο αυτών δημοκρατιών.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι ο Μακρόν του είπε πως η Ουκρανία είναι έτοιμη να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ο Γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν του είπε ότι η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να εφαρμόσει την ειρηνευτική διαδικασία του Μινσκ και εργάζεται πάνω σε νέες ιδέες για τη διεξαγωγή εκλογών στις δύο αποσχισθείσες περιοχές.

Με τις δηλώσεις του αυτές, οι οποίες μεταδόθηκαν τηλεοπτικά, ο Πούτιν απαντούσε σε μια εκτίμηση του ειδικού απεσταλμένου του για την Ουκρανία, Ντμίτρι Κόζακ, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το Κίεβο δεν θα εφαρμόσει ποτέ τις ειρηνευτικές συμφωνίες όπως έχουν τα πράγματα.

The post Το ‘πε και το ‘κανε ο Πούτιν! Αναγνώρισε Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ! Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα