Το κρυφό κόστος του swap BMP-1 με Marder που οι Γερμανοί χρόνια προσπαθούσαν να μας πασάρουν

Η Ελλάδα παίρνει γερμανικά τεθωρακισμένα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα να πληρώνει τα ανταλλακτικά, την αναβάθμιση και τη συντήρησή τους.

Τι κρύβει η απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να στείλει BMP-1 στην Ουκρανία και ταυτόχρονα να λάβει ίσο αριθμό γερμανικών Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης τύπου Marder;

Όπως επισημαίνει ο πρώην υπουργός και υποστράτηγος εν αποστρατεία Νίκος Τόσκας, με την απόφαση η Γερμανία να στείλει όπλα στην Ουκρανία μέσω της

Ελλάδας, τελικά η χώρα παίρνει τα γερμανικά τεθωρακισμένα, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα να πληρώνει τα ανταλλακτικά, την αναβάθμιση και τη συντήρησή τους.

«Ποιος είναι το κορόιδο;» αναρωτιέται ο Νίκος Τόσκας, με ανάρτησή του στα social media, αφήνοντας αιχμές για τον τρόπο διαπραγμάτευσης που ακολούθησε η κυβέρνηση.

Η Γερμανία δωρίζει στην Ουκρανία ελληνικά τεθωρακισμένα. Η Ελλάδα παίρνει γερμανικά, πληρώνει τα ανταλλακτικά, την αναβάθμιση και τη συντήρηση και μπαίνει χαρούμενη στη γερμανική αγορά όπλων. Ποιός είναι το κορόϊδο;

Nikos Toskas (@nikos_toskas) May 31, 2022

«Παίρνουν όπλα, δίνουν όπλα. Κόστος; Τα κρύβουν όλα. Τα μαθαίνουμε από τους ξένους.

Τα «ανατολικογερμανικά» τεθωρακισμένα BMP-1, δεκαετίας ’60, είναι όντως πολύ παλιά όμως η ανταλλαγή με τα γερμανικά (επίσης παλιά αλλά καλύτερα Marder, δεκαετίας ’70) θα μας κοστίσει σε συντήρηση, αναβάθμιση και ανταλλακτικά.

Οι Γερμανοί ήθελαν εδώ και χρόνια να μας τα πασάρουν.

Τώρα θα τα πάρουν από τα χωράφια που τα έχουν και θα μας τα δώσουν. Στο μεταξύ αυτά που θα δώσουμε θα αφαιρεθούν από ευαίσθητες περιοχές…» τονίζει ο Νίκος Τόσκας.

The post Το κρυφό κόστος του swap BMP-1 με Marder που οι Γερμανοί χρόνια προσπαθούσαν να μας πασάρουν appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
BMP-1, Marder, Γερμανοί,BMP-1, Marder, germanoi