“Το κουλουβάχατο με τον εκσυγχρονισμό των F-16” στους “Διαξιφισμούς” του Κων.Φράγκου

Διαξιφισμοί

(Ειδησούλες και σχόλια ατάκτως ερριμμένα)

από τον Κων. Φράγκο

Χρόνια Πολλά

Και ενώ το Υπουργείο Άμυνας βάλλεται πανταχόθεν και από ανθρώπους που έπρεπε να κρύβονται λόγω του βίου και πολιτείας τους στη διαπλοκή (δρυός πεσούσης πας ανηρ ξυλεύεται), η μιζέρια και απογοήτευση κάνει περίπατο στους διαδρόμους, ήρθε μια φωτογραφία να μας δώσει ένα χαμόγελο.Είναι αυτή του Πλωτάρχη (Γρ. Τύπου ΓΕΕΘΑ), με το μικρό παιδάκι στην
τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου του Στρατοπέδου Παπάγου. Και του χρόνου!

Ινστρούχτορες στις ΕΔ

Έκπληκτος, κατάπληκτος, ξερός διάβασα σε Πελοποννησιακή Εφημερίδα, την παρακάτω ανακοίνωση: Με την κατάταξη των νεοσύλλεκτων της 2017 ΣΤ’ ΕΣΣΟ στελέχη του ΚΚΕ θα περιοδεύσουν στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων της Πελοποννήσου για να ενημερώσουν τους νέους στρατευμένους και τους γονείς τους (!) για τις θέσεις του ΚΚΕ στα δικαιώματα των φαντάρων!!Στη συνέχεια, αναφέρονται ημερομηνίες και ονόματα “επιτελών του ΚΚΕ” που θα επισκεφθούν ΚΕΝ Καλαμάτας, ΚΕΕΜ Σπάρτης, 11ον ΣΠ και ΚΕΜΧ.Ποιος έδωσε την άδεια για αυτές τις επισκεψούλες; Οι νεοκατατασσόμενοι δεν ενημερώνονται από τα εντεταλμένα όργανα, τους αξιωματικούς τους; Δεν πρέπει να κρατούνται μακριά τα κόμματα;Ποιος επέτρεψε την άλωση αυτή του Στρατεύματος και προσπάθεια κομματικοποίησής του; Κι αν αύριο ζητήσουν να κάνουν το ίδιο ινστρούχτορες ης Χρυσής Αυγής, του ΠΑΣΟΚ, του Λεβέντη κ.λπ.; Πότε θα υπάρξει χρόνος εκπαίδευσης;Μήπως αυτό είναι μια παραχώρηση του κ. Καμμένου στους σκληροπυρηνικούς της Κουμουνδούρου που βλέπουν ακόμη την ταινία του Αϊζενστάιν ΘΩΡΗΚΤΟ ΠΟΤΕΜΚΙΝ και συγκινούνται;

Άφιξη… Καμικάζι

Έρχονται, με το νέο έτος Γιαπωνέζοι επιχειρηματίες του Αμυντικού Τομέα της εταιρείας SHIN MAYWA για να συζητήσουν με “ημέτερους” δυνατότητες κοινής συνεργασία. Θέλουν την Ελλάδα αφετηρία κατάκτησης Ευρωπαϊκής αγοράς, ιδιαίτερα στα πυροσβεστικά αεροσκάφη (US – 2).Είναι αυτοί που επείσθηκαν να έλθουν από τον Γεν. Δντη ΓΔΑΕΕ Ναύαρχο Κυριακίδη, όταν μετέβη στο Τόκιο, προ μηνός.Εμπρός παιδιά του ΣΕΚΠΥ και ΕΛΕΑ βάλτε τα δυνατά σας να γίνει κάτι καλό. Δεν είναι κάτι αδύνατο… Μην χάνετε την ευκαιρία… Εξωστρέφεια.

Ήμουνα νιος και γέρασα

Όταν ο μακαρίτης Ανδρέας (1985) και οι έτεροι σπουδαίοι πατριώτες Ακοσημιτογιάννοι (2000) αγόραζαν πανάκριβα τα μαχητικά MIRAGE, “λησμονούντες” συμπτωματικά, να υπογράψουν, παράλληλα με την σύμβαση προμήθειας και σύμβαση υποστήριξης των υλικών (FOS).Αποτέλεσμα: Τα, πανάκριβα, επαναλαμβάνω, μαχητικά να έχουν τεράστια προβλήματα συντήρησης και διαθεσιμότητας.Οι Γάλλοι προθυμοποιούνται μεν, αλλά ζητάνε τα μαλλιά της κεφαλής τους. Ας προβλέπατε, λένε…Από το 2005 ακούω ότι θα υπογραφούν οι θρυλικές FOS… Ουδέν.Η ΓΔΑΕΕ κατάφερε να φέρει ξανά ένα γαλλικό κλιμάκιο για ένα τεχνικό διάλογο που θα αφορά την συντήρηση, υπογραφή FOS και, ίσως, προσεχή αναβάθμιση. Βεβαίως, βεβαίως ούτε η κ. Γεννηματά, ούτε ο κ. Λοβέρδος, ούτε ο κ. Κεγκέρογλου γνωρίζουν κάτι για τις αμαρτωλές αυτές συμβάσεις. Αλλά και ο κ. Π. Καμμένος, ιπποτικά φερόμενος, δεν τις υπενθυμίζει.

Το κουλουβάχατο του εκσυγχρονισμού των F – 16

Το φωνάζω εξ αρχής: ή τον κάνεις ή δεν τον κάνεις.Από τα 93 με κόστος 1,1 εκ. $ φθάσαμε στα 85 με κόστος 1,62 εκ. $ !!Το νέο σχέδιο σύμβασης των Αμερικάνων (LOA) είναι “εμπροστοβαρές”, κατ’ έκφραση Αξιωματούχου της ΓΔΑΕΕ. Ζητούν πολύ χρήμα στα πρώτα στάδια. Χρονικό όριο απάντησης η 31 – 01 – 18. Ήδη τα κείμενα συζητούνται από τους αρμόδιους. Επαναλαμβάνω: Λεφτά υπάρχουν!Σύμφωνα με πληροφορίες μου η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί τους εκπροσώπους της BOEING για απευθείας προτάσεις. Εφόσον το επιθυμούν , λένε, μέσω USAF.

Αγορά μεταχειρισμένων Ε/Π ΟΗ58

Το ΓΕΣ τα θέλει, το ΓΕΕΘΑ σιωπά, το ΥΕΘΑ τα θέλει, δεν τα θέλει. Άγνωστη η τύχη τους. Το όριο προσφοράς (7 Δεκ. 17) έχει λήξει. Ζητήθηκε παράταση. Δεν βλέπω φως, καίτοι, προσωπικά, νομίζω ότι θα ήταν ένα χρήσιμο ιπτάμενο μέσο για το στρατό.Αν ρωτήσω τί γίνεται με τη διαθεσιμότητα των NH – 90m θα με πουν σαδιστή ή αγενή. Μερικές φορές είμαι…

Θα πάρουμε το μάθημα;

Όπως σημείωσα, αναλυτικά, την προηγούμενη εβδομάδα ο κ. Ερντογάν βρήκε εδώ μια χώρα της πλάκας. Το ανέλυσα και το εξήγησα και παρακαλώ να το ξαναδιαβάσετε για να μη θεωρηθώ γκρινιάρης και μίζερος.Ας αφήσω τα ωραία του κ. ΠτΔ και ας έλθω στον κ. Πρωθυπουργό που έπρεπε να έχει πληροφορηθεί ότι η Τουρκική Ανώτατη Εξουσία έχει στο πλευρό της ένα έμπειρο και σοβαρό Συμβούλιο Ασφαλείας και ένα αξιοπρεπές, ολιγομελές ΚΥΣΕΑ ανθρώπων που γνωρίζουν τους εξοπλισμούς και όχι τύπους σαν τον κ. Π. Κουρουμπλή.Ο κ. Αλέξης Τσίπρας φαινόταν ότι τα ξέρει όλα ή νομίζει ότι τα ξέρει όλα ή εφησυχάζει επειδή έχει ως στρατηγικό σύμβουλο τον κ. Καρανίκα. Όταν προ ημερών ο κ. Θεοδωράκης (27.10.17) τον ρώτησε τι θα γίνει, επιτέλους, με την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, ο κ. Τσίπρας απάντησε: “το μελετάμε”. Ως πότε θα το μελετούν;

Η χειρίστη μορφή παρακμής

Η κρίση μπορεί μια μέρα να απομακρυνθεί. Αλλά η μεγαλύτερη δυστυχία και οργή είναι να βλέπεις να παραμένουν στην διαχείριση της εξουσίας, προκλητικοί, αυτοί που την προκάλεσαν ….., είρωνες και ατσαλάκωτοι.

Μια εταιρεία και μια χώρα

Μια μεγάλη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ πληρώνει 50 δις $ για να αγοράσει 430 αεροπλάνα από την Airbus.Μια χώρα που αφήνει τα λαθρεμπόρια να ανθούν, τους φοροφυγάδες να οργιάζουν με χιλιάδες, καλοπληρωμένους, αργόμισθους ενώ απειλείται, σφόδρα, δεν δίνει 2 δις $ να εκσυγχρονίσει τα μαχητικά και τις φρεγάτες της και να προστατεύσει τους πολίτες και την αξιοπρέπειά της. Μην ξεχνάμε, 3000 οι παραβιάσεις του εναερίου χώρου και 1600 του θαλασσίου για το 2017. Μόνο γι αυτό η πολιτική εξουσία της χώρας πρέπει να ντρέπεται.

Τα πόθεν έσχες των πολιτικών

Η άποψη ότι είναι εικονική είναι πολύ παλιά. Η υποβολή τους έχει καταντήσει ρουτίνα, άνευ ενδιαφέροντος.Ο σεβαστός κ. ΠτΔ π.χ. δηλώνει ότι από το 2015 έχει δανειακές υποχρεώσεις 154.666 ευρώ, οπότε ο καταχρεωμένος Έλλην συμπεραίνει: Να κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι σαν και εμένα. Χρωστάει κι αυτός και πολλά, μάλιστα.Αν ισχύει και δεν έχει τροποποιηθεί, (δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο ή δεν έχει ανακοινωθεί κάτι τέτοιο), η ετήσια αποζημίωση του Προέδρου φθάνει τα 373.000 ευρώ. Είναι δυνατόν να χρωστάει;

Οι Έλληνες είναι ίσοι ενώπιον του Νόμου

Επιτάσσει το άρθρο 4 του Συντάγματος.Πρόταση άρση, ασυλίας 87 βουλευτών μας για διάπραξη διαφόρων αδικημάτων απορρίφθηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τον ολομέλεια. Ζήτω το Έθνος!

Διάκριση Ελληνικής Εταιρείας

Το είπα και το επαναλαμβάνω ότι ενώ οι Δημόσιες Εταιρείες Εξοπλισμών προσπαθούν να διασωθούν, επί χρόνια, ο ιδιωτικός τομέας, από έμπειρους επιχειρηματίες, πάει αρκετά καλά και δημιουργεί. Υπάρχουν εταιρείες όπως η INTRACOM D.E., η ISI, η THΕON, η MILTECH που η παρουσία τους διακρίνεται στον διεθνή χώρο που είναι εξαιρετικά, ανταγωνιστικός.Η INTRACOM D.E. κατετάγη από το περιοδικό FORTUNE (Δεκ. 17) ως μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες. και εις άλλα.

Στρατηγικόν: Νέο Ηλεκτρονικό Περιοδικό

Είδε το φως εντελώς πρόσφατα. Ψυχή του, ο επίτιμος Α/ΓΕΣ Στρατηγός Κων. Γκίνης, ιστοσελίδα https//statrgikn.gr.

Λεπτομέρεια στο προσεχές.

Προς τους Βουλευτές

Ιδιαίτερα αυτούς της ΝΔΚαλό είναι να διαβάσουν, να μελετήσουν με προσοχή το άρθρο του Πάρη Καρβουνόπουλου “Οι ψηφίζοντες παρών και οι ωσεί παρών στην Άμυνα”, (Militaire 13/12).Για να σταματήσουν, επιτέλους, αυτές οι αθλιότητες και ευθυνοφοβίες στα τόσο σοβαρά θέματα των εξοπλισμών. Καλή Χρονιά!

The post “Το κουλουβάχατο με τον εκσυγχρονισμό των F-16” στους “Διαξιφισμούς” του Κων.Φράγκου appeared first on Militaire.gr.

Keywords
κων, κων, χρυση αυγη, θωρηκτο ποτεμκιν, αλέξης τσίπρας, το φως, ωσεί παρών, μιζέρια, γεεθα, εσσο, ΚΚΕ, κεεμ, ΠΑΣΟΚ, παραιτηση λεβεντη, καμμενος, ελλαδα, γεν, γδαεε, λοβερδος, boeing, usaf, ΓΕΣ, υεθα, προσφορες, δεκ, φως, ρωτήσω, μίζερος, κυσεα, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τσιπρας, εταιρεία, ηπα, δις, airbus, intracom, εφημεριδα δημοκρατια, στρατος, ποθεν εσχες βουλευτων, Καλή Χρονιά, η ημέρα της γης, 600 δις, εκλογες ηπα, ητανε μια φορα, ωσεί παρών, ξανα, αλέξης τσίπρας, θωρηκτο ποτεμκιν, δυνατα, ωσει, γκινης, γδαεε, αδεια, γεεθα, ηπα, ονοματα, ρωτησε, τυχη, υεθα, φωτογραφια, φως, αρθρο, αλωση, αξιοπρεπεια, αποζημιωση, γεν, γινει, γινεται, γκρινιαρης, γονεις, δεκ, δις, δωσει, ευρω, εκφραση, εβδομαδα, εξωστρεφεια, επρεπε, ερντογαν, εσσο, εταιρεία, ετος, εφημεριδα, ιδιο, ιδρυση, ισχυει, θεοδωρακης, κεγκερογλου, κεεμ, κυσεα, λεφτα, μακρια, μαλλια, μιζέρια, μίζερος, μικρο, μορφη, παιδια, υπογραφη, ποθεν εσχες, προβληματα, ψυχη, ρωτήσω, συνεχεια, συντηρηση, σχεδιο, σχολια, τοκιο, το φως, χαμογελο, χρημα, χρονος, airbus, boeing, δικαιωματα, χωρα, ιδιαιτερα, intracom, υπουργειο, κειμενα, οργανα, οργη, πληροφοριες, θεματα, θεσεις, usaf, βεβαιως
Τυχαία Θέματα