Το ανέκδοτο για το ΓΕΕΘΑ και που πιάστηκε αδιάβαστος ο Αρχηγός του

Μόνο ως χιούμορ και μάλιστα όχι επιτυχημένο, μπορούμε να εκλάβουμε όσα ακούμε από πηγές του ΓΕΕΘΑ, για «παράπονα» του Αρχηγού του σύμφωνα με τα οποία τον «κυνηγάνε οι ΣΥΡΙΖαίοι»…Αναφέρονται προφανώς στην κριτική που δέχεται από ελάχιστα μέσα ενημέρωσης ο Α/ΓΕΕΘΑ…

Μιλάμε για χιούμορ, γιατί είναι γνωστό ότι η πορεία του κ.Φλώρου για τη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ άνοιξε διάπλατα επί ΣΥΡΙΖΑ όταν οι κριτικές που εισέπραττε για τις επιδόσεις του στο

προσφυγικό-μεταναστευτικό ήταν διθυραμβικές! Αυτός ήταν και ο λόγος της ιδιαίτερης εκτίμησης και συμπάθειας που του έδειχνε ο τότε ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας και το περιβάλλον του. Ακόμη κι όταν ο Α/ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του για την κρίση του κ.Φλώρου, όχι μόνο δεν τέθηκε τελικά θέμα για την αποστρατεία του, αλλά τοποθετήθηκε και στη Στρατιά! Συνεπώς τα περί «κυνηγιού από Συριζαίους» μόνο θυμηδία μπορεί να προκαλέσουν.

Στο ΓΕΕΘΑ καλό θα είναι να αφήσουν στην άκρη τις φαντασιώσεις και το κυνήγι φαντασμάτων, γιατί τα πράγματα είναι πάρα πολύ κρίσιμα και κανένας δεν ξέρει τι του ξημερώνει. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να διαβάσουν περισσότερο όσα οι νόμοι προβλέπουν και να ενημερώνουν τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, για να μην εμφανίζεται αδιάβαστος όπως έγινε στην τελευταία επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, όπου μίλησε για «15ετές εξοπλιστικό πρόγραμμα»! Ο νόμος 4782/21 προβλέπει 12ετή εξοπλιστικό προγράμμα, με επικαιροποίηση ανά 3ετία ή και συντομότερα αν κριθεί απαραίτητο.

Διαβάζοντας το νόμο 4782/21 διαπιστώνεται εύκολα ότι πολλές από τις διαδικασίες που προβλέπονται δεν έχουν τηρηθεί στις εξοπλιστικές παραγγελίες που μας προέκυψαν. Δεν γνωρίζουμε αν η «πίεση του χρόνου» μπορεί να δικαιολογήσει την παράλειψη συγκεκριμένων ενεργειών που πρέπει να γίνουν σε συγκεκριμένους χρόνους για να προχωρήσει ένα πρόγραμμα. Αυτά μάλλον θα τα δούμε στο μέλλον.

The post Το ανέκδοτο για το ΓΕΕΘΑ και που πιάστηκε αδιάβαστος ο Αρχηγός του appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΓΕΕΘΑ, Αρχηγός,geetha, archigos