«Κύριε Στόλντενμπερκ: Ιδού το γεωπολιτικό σας…τέρας»! Κώστας Μαρδάς

Του Κώστα Μαρδά

Προς τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ κ. Γιενς Στόλντεμπεργκ

Κύριε Γενικέ,

Εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας, θέλω να σας θέσω υπόψιν το παρακάτω ημερολόγιο προκλήσεων –λόγω και έργω- της… συμμάχου Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

Πρόκειται για ενέργειες προπολέμου που αφορούν μόλις το τελευταίο δεκαήμερο, σε μια περίοδο

που εσείς προσπαθείτε να ικανοποιήσετε τις ενστάσεις του Τούρκου Προέδρου για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία λόγω της ρωσικής απειλής και παράλληλα να ενεργοποιήσετε τον «μηχανισμό αποσυμπίεσης» μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, παρακάμπτοντας το ποιος είναι ο επιτιθέμενος, όπως προκύπτει από τα κάτωθι γεγονότα:  

15 ΙΟΥΝΙΟΥ 

Ο διευθυντής της ερντογανικής εφημερίδας Χουριέτ, Αχμέτ Χακάν, σε εκπομπή του στο CNN TURK δείχνει το χάρτη του Αιγαίου και, τραβώντας μια γραμμή στη μέση, ζητά να μοιρασθεί… φίφτι φίφτι μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας!

Υπερπτήση μη επανδρωμένου αεροσκάφους Μπαϊρακτάρ στη νησίδα Κανδελιούσα Νισύρου.

16 ΙΟΥΝΙΟΥ 

21 παραβιάσεις στο Αιγαίο.

17 ΙΟΥΝΙΟΥ 

Ο Ερντογάν απευθύνει επίσημη απειλή κατά της Ελλάδας αν δεν αφοπλίσει τα νησιά, λέγοντας: «Δεν αστειεύομαι! Μιλάω πολύ σοβαρά! Ας προσέξει η Ελλάδα από δω και πέρα…».

Τουρκική παρενόχληση μέσω ασυρμάτου του ελικοπτέρου του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος επισκέφθηκε τον Άη Στράτη, με την προτροπή να απομακρυνθεί διότι εισέρχεται σε αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή». 

23 παραβιάσεις – 5 εμπλοκές.

18 ΙΟΥΝΙΟΥ

Υπερπτήση στην Κανδελιούσα, 12 παραβιάσεις.

19 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ιστιοφόρο με 112 αλλοδαπούς (κατατρεγμένους από τη φτώχεια, τις διώξεις και τους αμερικανικούς και ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς) που είχαν ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές, διασώζονται στις Κυκλάδες από το ελληνικό Λιμενικό, ενώ χρησιμοποιούνται από τον Ερντογάν για αποσταθεροποίηση των ελληνικών θαλασσίων συνόρων, υπό την παρουσία πλοίων της Συμμαχίας που απλώς ειδοποιούν τις ελληνικές λιμενικές αρχές!

Άλλοι 56 αλλοδαποί, που είχαν επίσης ξεκινήσει με ιστιοφόρο από τις τουρκικές ακτές, βγαίνουν στη Ρόδο και περιθάλπονται από το ελληνικό Λιμενικό.

4 παραβιάσεις.

20 ΙΟΥΝΙΟΥ

Συκοφαντίες Ερντογάν ότι… «η Ελλάδα δολοφονεί πρόσφυγες…».

25 άνδρες, 5 γυναίκες και ένα βρέφος αποβιβάζονται στη νησίδα Μπαρμπαλιάς Λέσβου, με βάρκα που είχε ξεκινήσει από τις τουρκικές ακτές και διασώζονται από το ελληνικό Λιμενικό.

11 παραβιάσεις. 

21 ΙΟΥΝΙΟΥ

Η ερντογανική εφημερίδα Γενί Σαφάκ δημοσιεύει λίστα επισκέψεων Ελλήνων Αξιωματούχων στα νησιά μας, με πρώτη την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, υπουργούς και στρατιωτικούς.

Υπερπτήση στις νησίδες Ανθρωποφάγος Ικαρίας και 40 παραβιάσεις.

22 ΙΟΥΝΙΟΥ 

Το κρατικό πρακτορείο Αναντολού παρουσιάζει βίντεο –ρεπορτάζ συντάκτη με το στρατιωτικό φυλάκιο στην ελληνικότατη Ψέριμο Δωδεκανήσου, εστιάζοντας στην ελληνική σημαία.

23 ΙΟΥΝΙΟΥ

Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι -η φωνή του Κυρίου του– το πάει ένα βήμα παραπέρα. Απειλεί ότι: Αν η Ελλάδα δεν αφοπλίσει τα νησιά «σε σύντομο χρόνο», η Τουρκία θα προχωρήσει στην αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας με βάσει –λέει– το Διεθνές Δίκαιο και τις Συνθήκες.

37 παραβιάσεις.

24 ΙΟΥΝΙΟΥ 

Η Χουριέτ, που είναι σαν να τη γράφει ο Ερντογάν, δήθεν… αποκαλύπτει ότι η επέκταση του ελληνικού ναύσταθμου στη βάση της Σούδας, συνιστά κίνδυνο για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, διότι εκεί θα ναυλοχεί μόνιμη δύναμη του ελληνικού στόλου.

29 παραβιάσεις.

Δήλωση υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου ότι «η Τουρκία δεν μπορεί να εγκλωβισθεί στα σύνορά της…». Δηλαδή διακήρυξη αλά Χίτλερ περί επέκτασης σε ζωτικό χώρο, κατά παράβαση διεθνών συμβάσεων, εθιμικών κανόνων, συνθηκών και συνόρων!

Κύριε Γενικέ,

Πιθανότατα τα γνωρίζετε όλα τα παραπάνω…

Εγώ απλώς τα αναφέρω για τους Έλληνες που δεν έχουν συνειδητοποιήσει την αμεσότητα του κινδύνου και ειδικώς για κάποιους… θεσμικούς διεθνολόγους που διαβεβαίωναν πως ο Ερντογάν τα κάνει απλώς για… εσωτερική κατανάλωση και ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε επιθετική επιχείρηση.

Και, βεβαίως, για να καταδείξω ότι και εσείς και οι προκάτοχοί σας -που όλοι σας διορίζεστε από το μεγάλο αφεντικό στην Ουάσινγκτον- θρέψατε και χαϊδεύετε ένα γεωπολιτικό τέρας που λέγεται «Τουρκία».

Τέρας που απειλεί και εσάς!..

                           *

Ταύτα και μένω…

( Χωρίς καμιά εκτίμηση ):

Κώστας Μαρδάς

Καταγόμενος εκ της απειλούμενης Χίου.

The post «Κύριε Στόλντενμπερκ:  Ιδού το γεωπολιτικό σας…τέρας»! Κώστας Μαρδάς appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κύριε Στόλντενμπερκ, Ιδού, …τέρας Κώστας Μαρδάς,kyrie stolntenberk, idou, …teras kostas mardas