«Τιμή και Δόξα στον παλλαϊκό ξεσηκωμό της Μάχης της Κρήτης»-ΕΣΔΟΓΕ

«Αδάμαστες ψυχές οι Κρητικοί, χιλιάδες τώρα χρόνια, παλεύουν στα κακοτράχαλα Κρητικά βουνά την πείνα, την γύμνια, τους βαρβάρους. Κι ούτε η μοίρα ούτε οι άνθρωποι μπόρεσαν ποτέ να τους κάνουν να σκύψουν το κεφάλι.». Νίκος Καζαντζάκης, 1945.

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

https://esdoge.gr/

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΛΑΪΚΌ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

«Αδάμαστες

ψυχές οι Κρητικοί, χιλιάδες τώρα χρόνια, παλεύουν στα κακοτράχαλα Κρητικά βουνά την πείνα, την γύμνια, τους βαρβάρους. Κι ούτε η μοίρα ούτε οι άνθρωποι μπόρεσαν ποτέ να τους κάνουν να σκύψουν το κεφάλι.». Νίκος Καζαντζάκης, 1945.

Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός, ο πάνδημος συναγερμός, η αυθόρμητη, μαζική και ηρωική Αντίσταση του Λαού της Κρήτης ενάντια στους ναζιστές εισβολείς αποτελεί κορυφαίο ορόσημο της διαχρονικής πάλης του ανθρώπου ενάντια στον φασισμό και τομή στην Ιστορία! Ο ανυπότακτος λαός της Κρήτης υπερασπίστηκε την πατρίδα και την ελευθερία του και αντιτάχθηκε σθεναρά και αποφασιστικά στην επιβολή της ναζιστικής «νέας τάξης πραγμάτων», που στόχευε στην εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος τρόμου, πρωτόγνωρης καταπίεσης και ακραίας εκμετάλλευσης των λαών της Ευρώπης. Σε μία εποχή που ο Χίτλερ και ο Άξονας κυριαρχούσαν στην Ευρώπη, ο Κρητικός και συνολικά ο Ελληνικός Λαός με την ηρωική Αντίστασή του τίμησε την Ιστορία του και σήκωσε στους ώμους του την Ιστορία ολόκληρης της Ευρώπης.

Οι ανυπότακτοι Κρητικοί έχοντας επίγνωση της σπουδαίας επαναστατικής παράδοσης του Χάνδακα, των Σφακίων, του Αρκαδίου, του Θερίσσου, του Λασιθίου αψήφησαν τη θηριώδη γερμανική υπεροπλία, δεν πτοήθηκαν από την έλλειψη θωράκισης της Μεγαλονήσου, δεν απογοητεύθηκαν από την απουσία της 5ης Μεραρχίας Κρητών που πολέμησε ηρωικά στην Αλβανία και δεν της δόθηκε η άδεια να επιστρέψει στην Κρήτη. O Λαός της Κρήτης, με τα όπλα των προγόνων του, με αξίνες και μαχαίρια ή ακόμη και με γυμνά χέρια, αμύνθηκε ηρωικά του πατρίου εδάφους.

Παρά την εκπόρθηση της Κρήτης, μετά από δεκατρείς μέρες ηρωικής αντίστασης, η νίκη των Γερμανών ήταν πύρρειος. Οι απώλειες της Βέρμαχτ ήταν οι μεγαλύτερες από την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το επίλεκτο σώμα των αλεξιπτωτιστών υπέστη σφοδρότατο πλήγμα με αποτέλεσμα ο Χίτλερ να το αποσύρει και να μην το χρησιμοποιήσει, έκτοτε, σε μεγάλης κλίμακας επεμβάσεις, το γόητρο του Γ΄ Ράιχ επλήγη ανεπανόρθωτα, ενώ σημειώθηκε καθυστέρηση στην εισβολή της Βέρμαχτ στην Σοβιετική Ένωση. Το κυριότερο όμως ήταν το γεγονός ότι η παλλαϊκή Αντίσταση και η ηρωική, αυθόρμητη συμμετοχή των αστράτευτων μαχητών στη Μάχη της Κρήτης αποτελεί τον καταλύτη, τον θεμέλιο λίθο και την εναρκτήρια πράξη της Εθνικής και Ευρωπαϊκής Λαϊκής Αντίστασης, που άλλαξε τον ρουν του πολέμου. Με την ουσιαστική λήξη της Μάχης της Κρήτης, τη νύχτα της 30ης προς την 31η Μαΐου 1941, η απαράμιλλης γενναιότητας πράξη των Μανώλη Γλέζου και Λάκη Σάντα να κατεβάσουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη έστειλε παντού το μήνυμα ότι ο Άξονας δεν ήταν αήττητος ανυψώνοντας το φρόνημα των λαών της κατεχόμενης Ευρώπης.

Για να εκδικηθεί τον ανυπότακτο Κρητικό Λαό το Γ’ Ράιχ  διέπραξε στην Κρήτη θηριώδη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, από την πρώτη μέρα της Μάχης και μετά τη Μάχη της Κρήτης, με τραγικό απολογισμό δύο χιλιάδες εν ψυχρώ δολοφονηθέντες πολίτες έως τον Σεπτέμβριο του 1941. Η Κρήτη χαρακτηρίστηκε από τους Γερμανούς «Φρούριο» (Festung) και οι πολίτες υποχρεώθηκαν σε καταναγκαστική εργασία για την κατασκευή μιας σειράς οχυρωματικών έργων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων, ενώ παράλληλα συνέχιζαν να υφίστανται, καθ΄ όλη τη διάρκεια της Κατοχής, την ακραία ναζιστική βία και τρομοκρατία. Όμως ο Κρητικός Λαός δεν έσκυψε το κεφάλι και με την καθημερινή αντιστασιακή του δράση υποχρέωσε τους κατακτητές να κρατούν στην Κρήτη μεγάλο όγκο στρατευμάτων με αποτέλεσμα στην Κρήτη να καταγραφεί η μεγαλύτερη πυκνότητα στην Ευρώπη κατοχικών στρατευμάτων ως προς τον πληθυσμό.

Κατά την περίοδο της Κατοχής ο γερμανικός στρατός κατοχής διέπραξε αναρίθμητα κτηνώδη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην Κρήτη και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν επρόκειτο για «αντίποινα», όπως τα ονομάζει η γερμανική προπαγάνδα και οι αναθεωρητές της Ιστορίας, που επιδιώκουν τη μετάθεση της ευθύνης για τα ναζιστικά εγκλήματα κατά αμάχων από τους σφαγείς στην Εθνική Αντίσταση, αλλά για σχεδιασμένες - προμελετημένες μαζικές δολοφονίες «με στόχο την ηθελημένη καταστροφή ή τον αφανισμό ενός μέρους ή μιας ολόκληρης εθνικής, φυλετικής ή θρησκευτικής ομάδας ανθρώπων: την δολοφονία μελών της ομάδας αυτής. Την πρόκληση σοβαρών σωματικών ή ψυχολογικών τραυμάτων σε μέλη της ομάδας. Την ηθελημένη επέμβαση στις συνθήκες ζωής των ομάδων αυτών, με στόχο τον φυσικό αφανισμό τους». Τερατώδη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που προσιδιάζουν στον ορισμό των εγκλημάτων της Γενοκτονίας, σύμφωνα με τη Διακήρυξη του ΟΗΕ το 1948 και την Σύμβαση για  την πρόληψη και την τιμωρία του εγκλήματος της Γενοκτονίας.

Αντί της ανάληψης της ευθύνης και την έμπρακτη μεταμέλεια της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, καθολικού διαδόχου του Γ’ Ράιχ, βλέπουμε με οδύνη και οργή την εισαγωγή από τους υπαίτιους των εγκλημάτων πρώτα του σχήματος της λήθης, του δεύτερου θανάτου δηλαδή μετά την φυσική εξόντωση. Όταν οι κοινωνίες που έχουν υποστεί την βαρβαρότητα, εμμένουν στην α-λήθεια και διεκδικούν την έμπρακτη αναγνώριση του δικαιώματος στη μνήμη, τότε η τακτική του γερμανικού κράτους αλλάζει και χρησιμοποιείται το «όπλο» της αναθεώρησης της Ιστορίας. Σχετικοποίηση, παραχάραξη, αποσπασματικότητα, ακόμα και η ύβρις της συνυπευθυνότητας, της ανήθικης εξίσωσης εισβολέα και αμυνόμενου.

Απέναντι στα επαίσχυντα αυτά φαινόμενα αυτά η μόνη απάντηση είναι η σθεναρή και αποφασιστική διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Η ελληνική κυβέρνηση, με τη στήριξη όλων των δημοκρατικών πολιτικών κομμάτων, οφείλει να προχωρήσει, επιτέλους, στην υλοποίηση του ιστορικού Ψηφίσματος της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων της 17ης Απριλίου 2019! Και να φράξει το δρόμο σε όσους επιχειρούν την αναθεώρηση της Ιστορίας μας! Αξιώνουμε τη σύναψη Συνθήκης Ειρήνης με τη Γερμανία, που εκκρεμεί επί δεκαετίες και θα υποχρεώσει τη Γερμανία να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την οριστική επίλυση του ζητήματος των οφειλών της προς την Ελλάδα.

Απευθύνουμε δραματική έκκληση να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος στην Ουκρανία, η σφαγή και η λιμοκτονία αμάχων στη Γάζα και να αποτραπεί ευρύτερη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή. Απορρίπτουμε κάθε σχέδιο εμπλοκής της χώρας μας στις συρράξεις αυτές. Υπενθυμίζουμε στη διεθνή κοινότητα ότι δεν νοείται επιλεκτική ευαισθησία στην κατάλυση του Διεθνούς Δικαίου και ζητούμε την άμεση και άνευ όρων αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής και των εποίκων από την Κύπρο, την εφαρμογή των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας καθώς και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σημειώνουμε, δε, ότι όσο δεν αποδίδεται δικαιοσύνη για τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, όσο δεν τιμωρούνται οι θύτες και δεν αποζημιώνονται τα θύματα, η ανθρωπότητα διατρέχει τον κίνδυνο επανάληψης των εγκλημάτων αυτών.

Οι νεκροί περιμένουν την Ανάστασή τους, την έμπρακτη αναγνώριση των εγκλημάτων από τον θύτη, την αποκατάσταση της Δικαιοσύνης. Οι ζωντανοί αγωνιζόμαστε για τη θωράκιση της Δημοκρατίας και την κατίσχυση της Ειρήνης.

ΤΙΜΗ & ΔΟΞΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ!

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΝΗΜΗ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

The post «Τιμή και Δόξα στον παλλαϊκό ξεσηκωμό της Μάχης της Κρήτης»-ΕΣΔΟΓΕ appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα