Τι συμβαίνει στη Χερσώνα – Εγκατέλειψαν τους Έλληνες του Ντονμπάς – Δημ.Λιάτσος

Τι συμβαίνει γύρω από τη Χερσώνα; Ποιοι άφησαν παρατημένους τους Έλληνες του Ντονμπάς και ποια κατάσταση επικρατεί στο μέτωπο;

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Λιάτσος φιλοξενεί στον «Ιδεοχώρο» τον στρατιωτικό αναλυτή Βίκτωρ Λιτόφκιν και μαζί αναλύουν πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα μετά τις εξελίξεις στη Χερσώνα.

Στη συνέχεια, σε σύνδεση με Έλληνες δημοσιογραφικής αποστολής οι οποίοι βρίσκονται εδώ και δύο εβδομάδες στις περιοχές του πολέμου, παρουσιάζουν τις εξελίξεις από το πεδίο αποκαλύπτοντας την πέρα από κάθε λογική εγκατάλειψη του, έντονου σε παρουσία

εδώ και αιώνες, ελληνικού στοιχείου από τις ελληνικές αρχές! Ήττα ή…;

Το μεγάλο ερώτημα το οποίο τίθεται, μετά τις εξελίξεις στην Χερσώνα, είναι εάν τελικά αποτελούν μια συντριπτική ήττα για τους Ρώσους ή μια στρατιωτική κίνηση τακτικής.

Ο ανταποκριτής του πρακτορείου TASS Βίκ. Λιτόφκιν απαντά στα ερωτήματα του Δημ. Λιάτσου σε σχέση με τα όσα μέχρι στιγμής έχουν λάβει χώρα αλλά και όσα αναμένονται να ακολουθήσουν.

Ο στρατιωτικός αναλυτής αναφέρεται στις στοχεύσεις των Ουκρανών και τις επόμενες κινήσεις των Ρώσων εκτιμώντας ότι η υπόθεση Χερσώνα δεν έχει τελειώσει. Φωνή αγωνίας από τους Έλληνες του Ντονμπάς Στο δεύτερο μέρος, ο «Iδεοχώρος» συνδέεται ζωντανά με το Ντονμπάς.

Ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης και ο σκηνοθέτης – οπερατέρ Αλέξης Πονσέ οι οποίοι εδώ και 14 ημέρες βρίσκονται κοντά στα πεδία των μαχών, μεταφέρουν την εικόνα από όλα όσα έχουν δει να συμβαίνουν και δεν μεταδίδονται, παρά ελάχιστα, από μεγάλα διεθνή μέσα και αποκαλύπτουν ένα θέμα το οποίο ελάχιστα αναφέρεται στα περισσότερα μεγάλα ελληνικά ΜΜΕ: την κατάσταση των Ελλήνων που έχουν έντονη την παρουσία τους σε αυτές τις περιοχές εδώ και αιώνες.

Το ελληνικό στοιχείο με το τόσο ισχυρό ιστορικά αποτύπωμα στις περιοχές αυτές, όπως αποκαλύπτουν οι Σπ. Σιδέρης και Αλ. Πονσέ είναι ξεχασμένο από τις ελληνικές αρχές. Χαρακτηριστική η εικόνα που μεταφέρουν οι δύο Έλληνες είναι αυτή του ελληνικού Προξενείου το οποίο αν και άθικτο, μέσα είναι άδειο. Κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για τις τύχες του ελληνικού στοιχείου αυτών των περιοχών, παρά τα όσα είχαν αρχικά δεσμευτεί εκπρόσωποι της πολιτείας.

Επίσης, τα δύο μέλη της ελληνικής αποστολής που συλλέγει υλικό για ένα άκρως αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ, μεταφέρουν στον Δημ. Λιάτσο όσα έχουν εδώ και περίπου 2 εβδομάδες καταγράψει στις κατεστραμμένες περιοχές, τα ισοπεδωμένα χωριά με τις βομβαρδισμένες ορθόδοξες εκκλησίες, τις διαφορές που συνάντησαν ανάμεσα στη Δυτική και στην Ανατολική Ουκρανία, αλλά και την ταχεία ανοικοδόμηση κτιριακών εγκαταστάσεων, υποδομών και δρόμων σε περιοχές που είχαν βρεθεί στο επίκεντρο πολεμικών επιχειρήσεων. Κάντε εγγραφή στο κανάλι «Ιδεοχώρος» για να βλέπετε πρώτοι τις νέες εκπομπές και να ενημερώνεστε για τις τελευταίες εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο, έγκαιρα και έγκυρα. Πατήστε το κουμπί της Εγγραφής, κάτω από το video.

Επικοινωνήστε  μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

Ακολουθήστε το κανάλι «Ιδεοχώρος» στα social media

Facebook: https://www.facebook.com/ideoxoroscha…

Telegram: https://t.me/Ideoxwros Viber: https://bit.ly/3U6E5Hj

The post Τι συμβαίνει στη Χερσώνα – Εγκατέλειψαν τους Έλληνες του Ντονμπάς – Δημ.Λιάτσος appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χερσώνα – Εγκατέλειψαν, Έλληνες, Ντονμπάς – Δημ Λιάτσος,chersona – egkateleipsan, ellines, ntonbas – dim liatsos