Τι συμβαίνει με τα ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής;

Την ώρα που οι φωτιές μαίνονται σε πολλά σημεία της χώρας ένα κείμενο καταγγελία από προσωπικό της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που εμπλέκεται με τα εναέρια μέσα προκαλεί ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο κείμενο-καταγγελία η τεχνική υποστήριξη των εναέριων μέσων αστυνομίας και πυροσβεστικής έχουν ανατεθεί σε ιδιώτη μέσω της νατοϊκής NSPA . Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι καταγγέλοντες ,υπάρχουν πολύ μεγάλες καθυστερήσεις οι οποίες όπως λένε στηρίζονται σε νομικές και τεχνικές αιτιάσεις

που δεν έχουν βάση.

Η πραγματική αιτία των καθυστερήσεων, όπως γράφουν έχει να κάνει με το γεγονός ότι το 2022 στην διαγωνιστική διαδικασία που ακολουθήθηκε από την  NSPA για την ανάδειξη υπεργολάβου, και λόγο του ανταγωνισμού η ιδιωτική εταιρεία αναγκάστηκε να ρίξει την προσφορά της από 800.000 ευρώ περίπου που πληρωνόταν ανά  έτος,  στις 200.000 ευρώ το έτος. Η διαφορά των 600.000 ευρώ είναι κατά τους καταγγέλοντες η πραγματική αιτία των καθυστερήσεων.

Κι αν ο ιδιώτης κάνει τη δουλειά του προσπαθώντας να βγάλει κέρδος οι κρατικές υπηρεσίες τι ακριβώς κάνουν; Έχει υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον ή έλεγχος για όσα καταγγέλονται; Και δεν καταγγέλονται μόνο αυτά. Το κείμενο είναι μακροσκελέστατο και επικαλείται πολλά στοιχεία και γεγονότα. 

Να θέσουμε το ερώτημα -ξανά- γιατί δεν έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν ώστε οι συντηρήσεις αυτές να γίνονται στην ΕΑΒ; Φταίνε πάλι οι συνδικαλιστές;

The post Τι συμβαίνει με τα ελικόπτερα της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής; appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα