Συνάντηση Πελόζι με Ζελένσκι στο Κίεβο: «Είμαστε μαζί σας μέχρι να τελειώσει ο αγώνας»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλυψε ότι συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, το Σάββατο (30/4) στο Κίεβο.

Σε βίντεο από την επίσκεψή της είπε: «Σας επισκεπτόμαστε για να σας ευχαριστήσουμε για τον αγώνα σας για την ελευθερία… Ο αγώνας σας είναι αγώνας για όλους.

Η δέσμευσή μας είναι να είμαστε εκεί για εσάς μέχρι να τελειώσει ο αγώνας».

Зустріч

зі спікером Палати представників Конгресу США @SpeakerPelosi в Києві. Сполучені Штати є лідером потужної підтримки України в боротьбі з агресією РФ. Дякуємо, що допомагаєте захищати суверенітет і територіальну цілісність нашої держави! pic.twitter.com/QXSBPFoGQh

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) May 1, 2022

Η Πελόζι ολοκλήρωσε την επίσκεψη στην Ουκρανία το Σαββατοκύριακο και έγινε ο υψηλότερος αξιωματούχος των ΗΠΑ που επισκέφτηκε τη χώρα που έχει καταστραφεί από τον πόλεμο από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο.

Η Πελόζι ηγήθηκε απροειδοποίητου ταξιδιού με μια μικρή ομάδα ανώτερων Δημοκρατικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων Γκρέγκορι Μικς (DN.Y.), του Προέδρου της Επιτροπής Πληροφοριών Άνταμ Σιφ (Καλιφόρνια) και του Προέδρου της Επιτροπής Κανονισμών Τζιμ ΜακΓκάβερν (D- Μάζα.).

Η ομάδα συναντήθηκε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι και άλλους ανώτατους αξιωματούχους στο Κίεβο.

«Η αντιπροσωπεία μας ταξίδεψε στο Κίεβο για να στείλει ένα αδιαμφισβήτητο και ηχηρό μήνυμα σε ολόκληρο τον κόσμο: Η Αμερική στέκεται σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας», ανέφερε η ομάδα σε δήλωσή της.

«Όταν επιστρέψουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα είμαστε πιο ενημερωμένοι, με βαθιά έμπνευση και έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσουμε τον ουκρανικό λαό καθώς υπερασπίζεται τη δημοκρατία για το έθνος του και για τον κόσμο».

«Η δέσμευσή μας είναι να είμαστε εκεί για εσάς μέχρι να ολοκληρωθεί ο αγώνας», όπως δήλωσε η Πελόζι στον Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Το ταξίδι της ακολουθεί την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν και του υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν, οι οποίοι εισήλθαν στη χώρα με τρένο και συναντήθηκαν με τον Ζελένσκι σε ένα υπόγειο καταφύγιο χωρίς παράθυρα στο Κίεβο στις 24 Απριλίου.

Το ταξίδι υπό την ηγεσία της Πελόζι σηματοδότησε την πρώτη επίσημη αντιπροσωπεία του Κογκρέσου στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής. Παρότι άλλες ομάδες βουλετών σχεδιάζουν να ταξιδέψουν σε χώρες που συνορεύουν με τη σύγκρουση, όπως η Πολωνία κατά τη διάρκεια της επερχόμενης διακοπής της Βουλής, καμία δεν σχεδίασε να ταξιδέψει απευθείας στην ενεργό εμπόλεμη ζώνη.

The post Συνάντηση Πελόζι με Ζελένσκι στο Κίεβο: «Είμαστε μαζί σας μέχρι να τελειώσει ο αγώνας» appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συνάντηση Πελόζι, Ζελένσκι, Κίεβο, Είμαστε,synantisi pelozi, zelenski, kievo, eimaste