Στρατηγική ολομέτωπης επίθεσης του Ερντογάν στον Ελληνισμό

 Το γνωρίζαμε από καιρό ότι η τρωθείσα δημοτικότητα του Ταγίπ Ερντογάν, η κατηφορική δημοσκοπική πορεία του κόμματός του και το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε ο ίδιος λόγω των κλυδωνισμών που υφίσταται η οικονομία της χώρας του, θα ξεσπάσουν τελικά σε Ελλάδα και Κύπρο με κλιμακούμενη ένταση όσο πλησιάζουμε στις τουρκικές εκλογές

του 2023.

Γράφει η

Κρινιώ Καλογερίδου

   Όσον αφορά τα καθ’ ημάς, η Τουρκία επέδωσε από τις 17 Σεπτεμβρίου — μέσω του μόνιμου αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ Φεριντούν Σινιρλίογλου — νέα επιστολή επιθετικής αντίληψης ισχυριζόμενη  ότι είναι απαράβατος όρος των Συνθηκών Λωζάνης (1923) και Παρισίων (1947) που χάραξαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

   Η απάντηση της Ελλάδας στην τελευταία της επιστολή (που επέδωσε στον ΟΗΕ τον περασμένο Μάιο η μόνιμη εκπρόσωπός μας εκεί Μαρία Θεοφίλη) δεν την έπεισε, γιατί η Τουρκία δεν ήθελε και δεν θέλει να πειστεί με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

   Και όχι μόνο δεν θέλει να πειστεί με βάση αυτό, αλλά — κατά την προσφιλή τακτική της — στρεψοδικεί κατάφωρα σε βάρος μας παρουσιάζοντας την Ελλάδα ως ”θύτη” με την ίδια στη θέση του ”θύματος”. Γι’ αυτό και την κατηγορεί ότι ”με τις πράξεις της απειλεί τη σταθερότητα τωνζωτικών συμφερόντων της που συμφωνήθηκαν με τις Συνθήκες Ειρήνης της Λωζάννης και των Παρισίων”…

   Το κρεσέντο των προκλήσεων και της ρητορικής υψηλών τόνων του Ταγίπ Ερντογάν έχει τις αιτίες του φυσικά, αφού — πέραν της στόχευσής του να συσπειρώσει το εναπομείναν σκληροπυρηνικό ακροατήριο του AKP (που έγινε ένα στην πορεία με το εθνικιστικό των ”Γκρίζων Λύκων” του συγκυβερνήτη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί) βιάζεται να εφαρμόσει την γραμμή Πούτιν στην Κύπρο προσαρτώντας τα Κατεχόμενα στην τουρκική Επικράτεια.

 Για την Ελλάδα πάλι σχεδιάζει το ρίσκο ενός ”θερμού επεισοδίου”, διευκολυντικό του οποίου είναι το ρευστό γεωπολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται με την προσάρτηση ουκρανικών εδαφών στη Ρωσία. βάσει των αναθεωρητικών σχεδίων και οραμάτων του νεο-Τσαρισμού τον οποίο εκφράζει ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

   Στην παρούσα χρονική συγκυρία εκτιμώ ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, βλέποντας ότι δεν  διαφαίνεται πιθανότητα να αποκομίσει άλλα ανταλλάγματα από τη Δύση (λόγω… εξάντλησης του ρόλου του ”ειρηνοποιού” τον οποίο ανέλαβε με αφορμή τη ρωσοουκρανική κρίση), θα επιλέξει να εμμείνει στη σκληρή γραμμή στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

   Ενδεχόμενο που πυροδοτεί ήδη ακραία σενάρια πρόκλησης με στόχο να υποκύψει στις πιέσεις του η Ελλάδα και να δεχθεί την αποστρατιωτικοποίηση νησιών της στο Αιγαίο, κάτι που ζητάει επίμονα από καιρό η Τουρκία με αλληλοδιαδοχικές επιστολές  στον ΟΗΕ.

   Με δεδομένα αυτά, δεν αποκλείεται οι ιαχές του πολέμου που εκπέμπει προς την χώρα μας, με πρωτοφανή επιθετικότητα και… ”παράπλευρες” προειδοποιήσεις κατά των συμμάχων μας, να μετουσιωθούν προσεχώς σε επιχείρηση επί του πεδίου.

   Αυτό άλλωστε διαφαίνεται κι από την ιαχή πολέμου που εξέπεμψε το τουρκικό Συμβούλιο Ασφαλείας το οποίο συνεδρίασε τελευταία υπό τον Ερντογάν (παρουσία του διοικητή της ΤΠΑ στρατηγού Ατίλα Γκιουλάν και του διοικητή του ΤΠΝ ναυάρχου Ερτσουμέντ Τατλίογλου) με θέμα την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας:

 –  […] Να έρθουν στα λογικά τους οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς. Δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας…, έλεγε προειδοποιητικά η ανακοίνωσή των Τούρκων Αξιωματούχων που ήταν γεμάτη από κακόβουλες συκοφαντίες (”[….] Η Ελλάδα σαμποτάρει ΝΑΤΟϊκές ενέργειες και επιτίθεται σε πλοία τα οποία πλέουν σε διεθνή ύδατα”!!!).

   Η απάντηση φυσικά της Ελλάδας δια στόματος πρωθυπουργού ήταν άμεση και ηχηρή και συνέπεσε με την παρουσία του στην τελετή ένταξης της νέας πυραυλακάτου ”Βλαχάκος” στο Πολεμικό Ναυτικό: ”[..] Τα νερά μας θα μείνουν απόρθητα, τα σύνορά μας είναι γαλάζια και όχι γκρίζα. Η ιστορία διδάσκει ότι όποιος παραβιάζει τα σύνορα τιμωρείται”.

   Φευ!.. Τα είπε ”εις ώτα μη ακουόντων”. Κι αν ζούσε σήμερα ο Λουντέμης, θα δικαιωνόταν πανηγυρικά με την αθάνατη ρήση του προσαρμοσμένη στην αφεντιά τους: ”Ειπώθηκαν τόσα ψέματα που ντράπηκαν και τα ψέματα, μιας και δεν ντρέπονται τα στόματα που τα  είπαν”.

   Ύστερα τολμούν να αμφισβητούν τη λογική μας. Ποιοι; Οι μόνιμοι διαστρεβλωτές της αλήθειας και παρανοϊκοί  ”γείτονες”.  Όμως υπάρχει Θεός ή, άλλως πώς, ”Έστι δίκης ὀφθαλμός, ὃς τά πάνθ‘ ὁρά”, όπως έλεγε ο αρχαίος ποιητής Μένανδρος,. Και επειδή ακριβώς ”τά πάνθ‘ ὁρά”, η ίδια η δικαιοσύνη τούς διαψεύδει γιατί ταυτίζεται με την πραγματικότητα.

   Έτσι οι αμετροεπείς Τούρκοι Αξιωματούχοι  του τουρκικού Συμβουλίου Ασφαλείας αυτοδιαψεύστηκαν, όταν την παράνομη NAVTEX που είχαν εκδώσει προ ημερών, την έκανε πράξη η έξοδος του ερευνητικού σκάφους της Yunus στα ΕΧΥ δυτικά της Λέσβου, όπου θα παραμείνει έως και τις 5 Οκτωβρίου.

   Όσο για την κινητοποίηση των πολεμικών πλοίων του Στόλου μας, αν και φάνηκε να συνδέεται άμεσα με την τρέχουσα επικαιρότητα και την αύξηση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ωστόσο ήταν προγραμματισμένη και εντασσόταν στο πλαίσιο διεξαγωγής της άσκησης ”’Λόγχη”, η πρώτη φάση της οποίας ολοκληρώθηκε ήδη στην ευρύτερη περιοχή μεταξύ του Μυρτώου Πελάγους και των Κυκλάδων.

   Σε κάθε περίπτωση πάντως, τόσο η άσκηση αυτή όσο και η ”Αργώ 2022” (που έγινε σε συνεργασία με γαλλικές αμφίβιες δυνάμεις στη Σκύρο) αποδεικνύουν ότι παίρνουμε πολύ σοβαρά την εκτός ελέγχου συμπεριφορά των Γκαιμπελίσκων της απέναντι όχθης, που εδράζεται στο γελοίο αφήγημα της απειλούμενης Τουρκίας και της ”πονηρής” Ελλάδας, το οποίο ελπίζουν ότι επαναλαμβανόμενο θα ακουστεί πιστευτό και αληθοφανές στους Δυτικούς της ΝΑΤΟϊκής Συμμαχίας.

   Θα ακουστούν πιστευτές και αληθοφανείς, δηλαδή, οι αιτιάσεις τους  ότι… είμαστε επιθετικοί εμείς οι Έλληνες, απωθούμε και πνίγουμε πρόσφυγες και μετανάστες βυθίζοντας τις βάρκες τους στο Αιγαίο, συνεργαζόμαστε με τρομοκρατικές οργανώσεις και εκπαιδεύουμε τρομοκράτες στο Λαύριο και άλλα παρανοϊκά για τα οποία — σε διαφορετική περίπτωση — θα γελούσαμε μέχρι δακρύων.

   Θα γελούσαμε, αν δεν διέτρεχαν κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα απ’ τους επιβουλείς εξ Ανατολών μας, οποίοι εξυπηρετούν τη ναζιστική τακτική του ”Λέγε , λέγε πάντα κάτι θα μείνει”, όπως αποδεικνύουν τα λόγια του ΥΠΑΜ της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος δεν μπορεί να χωνέψει ακόμα την απελευθέρωσή μας απ’ τους Οθωμανούς προγόνους του.

   Γι’ αυτό και αποκαλεί την σταδιακή απελευθέρωση περιοχών της πατρίδας μας… ”επεκτατισμό” (βλ. τελευταία του δήλωση: ”[…] Η Ελλάδα επεκτάθηκε τρεις φορές σε επτά στάδια από την ημέρα ίδρυσής της, μπήκε κάτω από τη μύτη μας…”).

   Αυτά όσον αφορά τα καθ’ ημάς, όπου πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι ύβρεις και η διαστροφή της πραγματικότητας σε βάρος του Ελληνισμού εκ μέρους των τεσσάρων ”σωματοφυλάκων” του τουρκικού καθεστώτος (Ερντογάν-Μπαχτσελί-Τσαβούσογλου και Ακάρ), με βάση της στρατηγική της ραγδαίας επιδείνωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων και της ολομέτωπης επίθεσης στον Ελληνισμό  με πολιορκητικό κριό την τουρκική προπαγάνδα.

   Επειδή όμως κομμάτι του Ελληνισμού είναι και η Κύπρος, τα τουρκικά βέλη που σημαδεύουν τη Θράκη (μαύρη τουρκική προπαγάνδα  για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων μειονοτικών) και το Αιγαίο (ασφυκτική και εξακολουθητική πίεση για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών μας) φτάνουν και σε αυτήν.

   Στην ”Μικρή Ελλάδα της ψυχής και της ιστορίας μας”, την κοιτίδα του Ελληνισμού της Ανατολικής Μεσογείου για την οποία οι Τούρκοι ανήγγειλαν ότι θα αυξήσουν τον στρατό Κατοχής στο κατακτημένο από αυτούς 40% των εδαφών της σε… αντίποινα για την πλήρη άρση απαγόρευσης αμερικανικών όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία.

   Και σαν να μην έφτανε αυτό, η Άγκυρα ετοιμάζεται να ζητήσει από τον ΟΗΕ την αναγνώριση του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους βάσει απόφασης του 2017 για τους Παλαιστίνιους. Όπερ σημαίνει — αν γίνει αυτό — έμμεση αποδοχή απ’ τον Διεθνή Οργανισμό της τουρκικής πρότασης για διχοτόμηση της Κύπρου ως λύσης του Κυπριακού.

   Όσο για τα ρωσοτουρκικά παιχνίδια στην πλάτη της Κύπρου, πολύ πιθανόν να συνεχίζονται, αφού — μετά τη διάψευση από τη Ρωσία της είδησης για απευθείας σύνδεση αεροπορικών πτήσεων απ’ αυτήν στο ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου  — επανήλθε η τουρκική (φιλοκυβερνητική) Milliyet εμμένοντας στην πληροφορία ότι ”η Άγκυρα θα θέσει ενώπιον του ΟΗΕ ζήτημα αναγνώρισης των κατεχόμενων περιοχών της Κύπρου”.

  Ο Ελληνισμός βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή της ιστορίας του, αναμφίβολα, με την Τουρκία να ”σημαδεύει” την εδαφική του ακεραιότητα και να βιάζεται να διαμορφώσει τετελεσμένα για να φτάσει από θέση ισχύος στη Χάγη, υποχρεώνοντας την Ελλάδα να αποδείξει το ιστορικό ψεύδος της προπαγάνδας της.

   Της προπαγάνδας που παραχαράσσει εσκεμμένα την ιστορική αλήθεια λέγοντας ότι ”Τα νησιά του Αιγαίου παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα με μειωμένη κυριαρχία και υπό όρους, οι οποίοι έχουν παραβιαστεί. Άρα πρέπει να τεθεί αυτόματα θέμα επαναφοράς στο προγενέστερο ιδιοκτησιακό καθεστώς τους”, όπως υποστηρίζει η Άγκυρα  στην τελευταία επιστολή της.

  Με δεδομένα αυτά, δεν έχουμε περιθώριο υποχωρήσεων και πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τη στρατηγική ολομέτωπης επίθεσης του Ταγίπ Ερντογάν στον Ελληνισμό έχοντας κατά νου την επαναλαμβανόμενη προειδοποίησή του ”Μια νύχτα θα έρθουμε ξαφνικά”, που παραπέμπει ευθέως στο άγριο ξύπνημα της 20ης Ιουλίου του ’74,  ημέρα εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο…

The post Στρατηγική ολομέτωπης επίθεσης του Ερντογάν στον Ελληνισμό    appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα