Οι ΗΠΑ «δείχνουν» το Κίεβο ως δράστη για τη δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν!

Βόμβα από τους New York Times! Ρεπορτάζ της εφημερίδας αποκαλύπτει ότι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ εκτιμούν ότι κάποιοι στην ουκρανική κυβέρνηση έδωσαν το πράσινο φως για τη δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν, Ντάρια Ντούγκινα.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν εμπλοκή στη δολοφονία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι υπηρεσίες των ΗΠΑ ενημερώθηκαν για την ουκρανική δράση πριν μερικές ημέρες.

Οι Αμερικανοί υποστηρίζουν ότι  οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας μπορούν να διεξάγουν επιχειρήσεις δολιοφθοράς στη Ρωσία. Γνώριζε ο Ζελένσκι για τη δολοφονική επίθεση; Αυτό παραμένει αδιευκρίνιστο, σύμφωνα με τις αμερικανικές πηγές που επικαλούνται οι New York Times.

Όταν ρωτήθηκε για την αξιολόγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, επανέλαβε τις αρνήσεις της ουκρανικής κυβέρνησης για ανάμειξη στη δολοφονία της Dugina.

Σύμφωνα με τους NYT, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν συμμετείχαν στην επίθεση , είτε παρέχοντας πληροφορίες είτε άλλη βοήθεια, δήλωσαν αξιωματούχοι. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι δεν γνώριζαν την επιχείρηση νωρίτερα και πως θα είχαν αντιταχθεί στη δολοφονία αν ζητούσαν τη γνώμη τους. Στη συνέχεια, Αμερικανοί αξιωματούχοι ειδοποίησαν Ουκρανούς αξιωματούχους για τη δολοφονία, όπως είπαν.

Η στενή αξιολόγηση της ουκρανικής συνενοχής, η οποία δεν έχει αναφερθεί στο παρελθόν, κοινοποιήθηκε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, όπως αναφέρουν οι ΝΥΤ. Η Ουκρανία αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στη δολοφονία αμέσως μετά την επίθεση και ανώτεροι αξιωματούχοι επανέλαβαν αυτές τις αρνήσεις όταν ρωτήθηκαν για την αξιολόγηση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ενώ η Ρωσία δεν έχει αντεπιτεθεί με συγκεκριμένο τρόπο για τη δολοφονία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι τέτοιες επιθέσεις – ενώ έχουν υψηλή συμβολική αξία – έχουν μικρό άμεσο αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης. Θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη Μόσχα να πραγματοποιήσει τα δικά της πλήγματα εναντίον ανώτερων Ουκρανών αξιωματούχων, σημειώνουν. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν απογοητευτεί από την έλλειψη διαφάνειας της Ουκρανίας σχετικά με τα στρατιωτικά και κρυφά σχέδιά της, ειδικά σε ρωσικό έδαφος.

Από την αρχή του πολέμου, οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ουκρανίας έχουν επιδείξει την ικανότητά τους να φτάσουν στη Ρωσία για να διεξάγουν επιχειρήσεις δολιοφθοράς. Η δολοφονία της Dugina, ωστόσο, θα ήταν μια από τις πιο τολμηρές επιχειρήσεις μέχρι σήμερα – δείχνοντας ότι η Ουκρανία μπορεί να πλησιάσει πολύ εξέχοντες Ρώσους.

Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι υποπτεύονται ότι ο πατέρας της Ντούγκινα, ο Αλεξάντρ Ντούγκιν, Ρώσος υπερεθνικιστής, ήταν ο πραγματικός στόχος της επιχείρησης και ότι οι πράκτορες που την πραγματοποίησαν πίστευαν ότι θα ήταν στο όχημα με την κόρη του.

Ο κ. Ντούγκιν, μια από τις πιο εξέχουσες φωνές της Ρωσίας που παροτρύνει τη Μόσχα να εντείνει τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας, υπήρξε ο κύριος υποστηρικτής μιας επιθετικής, ιμπεριαλιστικής Ρωσίας.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν για τις πληροφορίες δεν αποκάλυψαν ποια τμήματα της ουκρανικής κυβέρνησης πιστεύεται ότι ενέκριναν την αποστολή, ποιος πραγματοποίησε την επίθεση ή αν ο πρόεδρος Ζελένσκι είχε εγκρίνει την αποστολή. Αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών ενημερώθηκαν για την ουκρανική δράση και την αμερικανική απάντηση, μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, προκειμένου να συζητήσουν μυστικές πληροφορίες και θέματα ευαίσθητης διπλωματίας.

Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν θα πουν ποιος στην αμερικανική κυβέρνηση παρέδωσε τις νουθεσίες ή σε ποιον στην ουκρανική κυβέρνηση παραδόθηκαν, αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει: Δεν έγινε γνωστό ποια ήταν η απάντηση της Ουκρανίας.

Ενώ το Πεντάγωνο και οι κατασκοπευτικές υπηρεσίες μοιράστηκαν ευαίσθητες πληροφορίες πεδίου μάχης με τους Ουκρανούς, βοηθώντας τους να μηδενίσουν τις ρωσικές θέσεις διοίκησης, τις γραμμές ανεφοδιασμού και άλλους βασικούς στόχους, οι Ουκρανοί δεν είπαν στους Αμερικανούς αξιωματούχους τι σχεδιάζουν να κάνουν.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πίεσαν την Ουκρανία να μοιραστεί περισσότερα για τα πολεμικά της σχέδια, με μικτή επιτυχία. Νωρίτερα στον πόλεμο, Αμερικανοί αξιωματούχοι αναγνώρισαν ότι συχνά ήξεραν περισσότερα για τα ρωσικά πολεμικά σχέδια – χάρη στις έντονες προσπάθειες συλλογής πληροφοριών – παρά για τις προθέσεις του Κιέβου .

Έκτοτε η συνεργασία έχει αυξηθεί. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η Ουκρανία μοιράστηκε τα σχέδιά της για την στρατιωτική της αντεπίθεση του Σεπτεμβρίου με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Οι αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν επίσης πλήρη εικόνα των ανταγωνιστικών κέντρων εξουσίας εντός της ουκρανικής κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του στρατού, των υπηρεσιών ασφαλείας και του γραφείου του κ. Ζελένσκι, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει γιατί ορισμένα τμήματα της ουκρανικής κυβέρνησης μπορεί να μην είχαν επίγνωση της συνωμοσίας.

The post Οι ΗΠΑ «δείχνουν» το Κίεβο ως δράστη για τη δολοφονία της κόρης του Ντούγκιν! appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα