“Στην Ελλάδα τον Αύγουστο έχει ΠΑΝΤΑ ειδήσεις”! Ο Κ.Φράγκος διαψεύδει τον Έκο

Διαξιφισμοί

Του Κώστα Φράγκου

Αυτοί που αρνούνται να θυμηθούν το παρελθόν είναι καταδικασμένοι να το επαναλάβουν.

Μιχ. Γκάντι

Ο Αύγουστος, κατά Ουμπέρτο Έκο, είναι ο πλέον αδιάφορος μήνας του χρόνου. Δεν έχει ειδήσεις. Μέχρι και ο δικός μας, αθάνατος. Γιάννης Τσαρούχης, το επισημαίνει αλλιώς: Ιούλιο, Αύγουστο οι κηδείες δεν έχουν επιτυχία!Το βλέπουμε και στις τηλεοράσεις και τις εφημερίδες. Κάνουν μεγάλη προσπάθεια οι δημοσιογράφοι να τις κρατήσουν ζωντανές.Ο κ. Ερντογάν, βέβαια, παντός καιρού, δεν σταματάει τον ζουρνά
του.Υπήρξαν όμως άλλες εποχές που στο δίδυμο των καυτών μηνών Ιουλίου – Αυγούστου συνέβησαν πολλά τραγικά και μοιραία σε βάρος του ευκολόπιστου και πάντα προδομένου Ελληνικού Λαού.Σκέφθηκα, λοιπόν, εν μέσω ραστώνης και χαλάρωσης να κάνω μια σύντομη αναδρομή γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ρίξτε μια ματιά, υποθέστε ότι διαβάζετε ένα μυθιστόρημα σε τρεις (3) εποχές που μοιάζουν. Μοιάζουν σαν μυθιστόρημα.

o Ιούλιος – Αύγουστος, 1922 Νίλα της Μ. Ασίας
o Ιούλιος – Αύγουστος, 1965 Η σήψη της Δημοκρατίας o Ιούλιος – Αύγουστος, 1974 Το δράμα της Κύπρου

ΠΥΡΚΑΪΕΣ (εμβόλιμο)Όλα τάχε η Μαριορή…Να και πάλι ο δικός μας Αύγουστος διαψεύδει τον ΕΚΟ. Η χώρα καίγεται.

Μήπως κάποιοι την βοηθούν να καεί;Των οικίων και δασών ημών (πολιτών) εμπιπραμμένων, υμείς (οι πολιτικοί)

τιτιβίζετε ασκόπως, μπουρδουλογείτε και ζητάτε ευκαιρίες να εκφράσετε την

οδύνη σας. Κραυγαλέος ο κυνισμός πυροκαπήλων ειδικευμένων στα κροκοδείλια δάκρυα.

Αυτά τα μέτρα θα ληφθώσει αν εκδηλωθεί φωτιά, πολλώ μάλλω πυρκαϊά (Από διαταγή Στρατοπεδάρχη, Γιάννενα 1960)

Ι. Μικρά Ασία – Αύγουστος 1922

Η μεγαλύτερη Εθνική Οδύνη, όνειδος και καταισχύνη από το 1821. Εκατό χρόνια μετά, η δύστυχη Ελλάδα Κυβερνωμένη από κενοκέφαλους, διχασμένη, υπέστη μια μνημειώδη εθνική καταστροφή ως αποτέλεσμα ανικάνων, επιπολαίων και κοντόφθαλμων ηγετών της. Τα απατηλά όνειρα Ελλήνων αιθεροβαμόνων είχαν ένα βίαιο και θλιβερό τέλος.Κυκλοφόρησε πρόσφατα ένα σημαντικό βιβλίο του κ. Κώστα Σταματόπουλου με τίτλο 1922 – Πώς φθάσαμε στην καταστροφή. Τολμά και περιγράφει, τεκμηριωμένα, την αλήθεια για το εθνικό όνειδος. Αν υπάρχει κατηγορία εθνικής προδοσίας αυτή αφορά στην απερίσκεπτη, φαντασιόπληκτη, ανεύθυνη πολιτική μωρία στοιχειώδους κρατικής υπόστασης με συμπαιγνία εγωκεντρικής αφήγησης.Βασιλεύς, ασθενής, με μια δράκα σφουγκοκωλάριων πολιτικών οδήγησαν τους νέους στον μάταιο ηρωισμό του Σαγγαρίου και της Αλμυράς Ερήμου. Ένας στρατός εξασθενημένος, εξαθλιωμένος με ολιγοστά εφόδια και με στρατιώτες που δεν είχαν αλλάξει σκελέα πάνω από δίμηνο, οδηγείτο στην Άγκυρα… Στην κόκκινη Μηλιά, ω γενναίε Βασιλιά!! Οι Έλληνες Κυβερνώντες αγνοούσαν τις προειδοποιήσεις των τ. Συμμάχων τους, της ΑΝΤΑΝΤ, και το κυριότερο του Ι. Μεταξά που κατ’ επανάληψη προειδοποίησε τον Πρωθυπουργό (Δ. Γούναρη) ότι οδηγεί το Στράτευμα στην πανωλεθρία. Ο Μεταξάς ήταν δικός τους, δεν ήταν αντιπολιτευόμενος! Ο σπουδαίος Εγγλέζος Χένρι Ουίλσον τους κραύγαζε, «Mad, bad, stupid» Η αλαζονεία των Ανακτόρων έφθασε να διορίσει ένα κενοκέφαλο πρίγκηπα τον Ανδρέα, ως Διοικητή Σ.Σ., ο οποίος τα θαλάσσωσε, οδήγησε στο θάνατο εκατοντάδες νέους και τελικά, «καθαιρέθηκε» από τον Αρχιστράτηγο. Σεισμός στην ελίτ της Αθήνας. «Ένας αστός στρατηγός να αφαιρέσει διοίκηση από πρίγκιπα;» Φίδι που τον έφαγε τον Τρικούπη που εκτελέσθηκε μετά 13 χρόνια για ασήμαντη αφορμή.Και φθάνουμε στην κορύφωση. Το μοιραίο πολεμικό Συμβούλιο στις 16 Ιουλίου 1922 στην Κιουτάχεια. Η επερχόμενη συντριβή διαφαινόταν. Τι αποφασίζουν όμως οι σπουδαίοι; Την προέλαση! Τηλεγραφεί ο Πρωθυπουργός Γούναρης στην Αθήνα (sic) «… Απεφασίσθη ομόφωνα η συνέχιση των επιχειρήσεων ανατολικότερα και εκείθεν Σαγγαρίου, οπότε ήττα του εχθρού και συντριβή πιθανότατη» Ο Κεμάλ χαζογελούσε…Τα λοιπά τα γνωρίζετε καλώς. Συντριβή, ανεξέλεγκτη υποχώρηση, επανάσταση Πλαστήρα – Γονατά, Εκτέλεση Πρωθυπουργού, νέου Αρχιστράτηγου, τεσσάρων (4) Υπουργών.

Προδοσία; Όχι με την απόλυτη έννοια της λέξης, Ανικανότητα, έλλειψη στοιχειώδους νοημοσύνης, γλοιώδης υποταγή στα καλέσματα του Παλατιού,τεράστιες ευθύνες για το δράμα; ΝΑΙ., Υπήρξαν υπεύθυνοι και έπρεπε να τιμωρηθούν. Σταματώ εδώ.

Τι είναι τελικά ο Ελληνικός Λαός, οι Έλληνες πολιτικοί, αθώοι για τα πάντα; Στην Αθήνα και μόνον υπάρχουν δέκα οχτώ (18) μικροί ή μεγάλοι Λεωφόροι προς τιμήν του ολέθριου Δημήτριου Γούναρη, από την συντεχνία. Προς τιμήν του σπουδαίου Έλληνα, σώφρονα, πατριώτη Κορυζή που επέμενε στην υπογραφή ανακωχής με την Γερμανία και οδηγήθηκε από τον βασίλειά Γεώργιο Β’ στην αυτοκτονία, θα βρείτε δύο (2) παρόδους, Ζήτω το Έθνος.

ΙΙ. Ιούλιος – Αύγουστος 1965

Ρήξη εκλεγμένου Πρωθυπουργού και νεαρού Βασιλέως. Εξαγορές

Βουλευτών, Κυβερνήσεις της μιας εβδομάδας. Βρώμα και δυσωδία του πολιτικού κόσμου. Η πιο χυδαία μορφή Δημοκρατικού πολιτεύματος από το 1821.Ο ευγενής πολιτικός κόσμος, κατώτατου επιπέδου, προετοίμαζε, τον Λαό, μεθοδικά να δεχθεί την καιροφυλακτούσα δικτατορία, ως ανακούφιση.

* Οι ίδιοι θα επανέλθουν μετά το 1974, κατά την γενομένη Μεταπολίτευση για να σώσουν την Χώρα.

ΙΙΙ. Ιούλιος – Αύγουστος 1974

Η ανοχή της αισχρότητας είναι το κυριότερο γνώρισμα του Έλληνα
Εμμ. Ροΐδης

• Μια ακόμη χρονική περίοδος για την Ελλάδα, το Έθνος, τον Ελληνισμό.

Μια ακόμη μεγάλη προδοσία. Οι Τούρκοι κατέλαβαν μεγαλοπρεπώς και ακόπως, ένα κομμάτι του, από αιώνων, Ελληνισμού. Τους το προσέφεραν άφρονες, ανόητοι και πανανίκανοι, και όχι μόνο, στον ακόρεστο, άρπαγα και ουχι αφελή γείτονα.Δεν προβάλλω καμία άλλη προσωπική άποψη πέραν τον όσων προανέφερα, αλλά θα παρουσιάζω, εν συντομία, την θέση δύο κορυφαίων και έντιμων δημοσιογράφων: Τον κ. Μιχάλη Ιγνατίου και τον κ. Κώστα Παπαϊωάννου (ΠΟΝΤΙΚΙ). Αναφέρονται αμφότεροι στο θρυλικό Σεμινάριο της Ρώμης (12-23 Νοε. 73), μια σύσκεψη κορυφής, που έκρινε την τύχη της Μεγαλονήσου. Όλα τ’ άλλα, είναι για την κλείδωνα και προς κατανάλωση των αφελών Ελλήνων.Αντίγραφο(sic) από το βιβλίο. Μια πολιτική ανασκολόπιση της ιστορίας της Ελλάδας 1944- 2007 (σελ. 132) (πρόκειται περί ενός συναρπαστικού βιβλίου με τρομερές αποκαλύψεις).Νοέμβριος 1973. Ο Ευάγγελος Αβέρωφ, προ ολίγου κρατούμενος για το Κίνημα του Ναυτικού (Αύγουστος) νυν ελεύθερος αλλά επιτηρούμενος στενά από τη Χούντα βρίσκεται, με άδεια της Κυβέρνησης, στο Παρίσι (14.11) ένθα έχει μακράν συνεργασία με τον αυτοεξόριστο τ. Πρωθυπουργό Κων. Καραμανλή. Μετά το Παρίσι ο Ε.Α. μεταβαίνει στη Ρώμη ένθα λαμβάνει μέρος στο σεμινάριο (19-21 Νοε.) Μετά την λήξη του, επιστρέφει (22.11) στο Παρίσι για να ενημερώσει τον Κ.Κ.

23.11.73 Επιστρέφει στην Αθήνα όπου βρίσκει άλλη… χούντα. Τον ενημερώνει

ο Παπαδόπουλος καταργήθηκε από τον αόρατο Ταξίαρχο Δ. Ιωαννίδη.Η απόφαση για το μέλλον της Κύπρου ελήφθη, αναμφισβήτητα στο Σεμινάριο που έμοιαζε με θρήνο. Ελληνικού χορού για την επερχόμενή τραγωδία.Οργανώθηκε από ένα Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών που ιδρύθηκε από Αμερικάνικα Πανεπιστήμια, χρηματοδοτούμενο από μυστικές υπηρεσίες (Palazzo Cardeth, Ρώμης). Συμμετείχαν, προσέξτε επιμελώς περί τα είκοσι (20) άτομα. Ένας προς ένα: Κληρίδης – Ντέκτας από Κύπρο, Αβέρωφ – Μπίτσιος (Διπλωμάτης, Δ/νσης Διπλ. Γραφείων Βασιλέως) Αϊντίν Γιαλτσίν (Τούρκος πολιτικός), Σαϊρους Βανς (τ. ΥΦΕΘΑ ΗΠΑ και μετά ΥΠΕΞ), Λούσιους ΜΠΕΪ

(Διπλωμάτης), Τάλμποτ πρέσβης ΗΠΑ στην Αθήνα, Μ Στιούαρτ (Άγγλος

Διπλωμάτης)κ.α.

Πρακτικά δεν κρατήθηκαν, ο Αβέρωφ είπε ότι έγιναν προσπάθειες

συνεννόησης και ειρηνικής επίλυσης, εκείνο όμως που είναι αξιοσημείωτο είναι η δήλωση Βανς ότι «αν η Ελλάδα επέμβει στην Κύπρο οι ΗΠΑ δεν θα εμποδίσουν την Τουρκία να επέμβει». ΣΑΦΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΕν τω μεταξύ στην Αθήνα, ο μεγαλομανής Ιωαννίδης αγνοούσε τις προειδοποιήσεις Τάμποτ για αποφυγή επέμβασης και συνομιλούσε με τον πράκτορα της CIA Γκας Αβράκωτος ο οποίος, πιθανόν να του διαβεβαίωσε ότι στις ΗΠΑ κράτος ήταν η CIA και όχι το ΥΠΕΞ.Τα λοιπά γνωρίζετε λεπτομερώς. Πραξικόπημα στην Κύπρο κατά Μακαρίου 17 Ιουνίου. Εισβολή Τούρκων στην Κύπρο σε δύο φάσεις (Αττίλας Ι και ΙΙ). Διάλυσης της Ελληνικής δικτατορικής αρχής

o Πρόκειται περί προδοσίας;
o Ασφαλώς αφού το δοθέν στην δημοσιότητα πόρισμα, απουσιάζουν μερικές σελίδες που πιθανόν να περιέχουν ονόματα και άλλες λεπτομέρειες που ίσως εμπλέκουν και άλλες προσωπικότητες Ελληνικές και ξένες. Συγκάλυψη!

Ασφαλώς, αφού δεν γνωρίζουμε τι συμφωνήθηκε, τελικά, στο Σεμινάριο της Ρώμης, τι είδους υποσχέσεις κατάπιαν οι ημέτεροι που τις πάσαραν Τούρκοι και σύμμαχοι, πως έγινε. Αττίλας ΙΙ που αιφνιδίασε τον Καραμανλή.Συγκυρίες, ανικανότητα και ανεπάρκεια αρμοδίων, εξωτερικοί παράγοντες, ανικανότητα στρατιωτικής Ηγεσίας που εκτελούσε διαταγές ενός άφρονα;Και μετά; Ήρθαν οι μέλισσες. Μεταπολίτευση. Επάνοδος μιας κουρελιασμένης Δημοκρατίας στην Αθήνα. Κυβέρνηση υπό τον Κων. Καραμανλή (23/7/74). Ανάμεσα στα μέλη της θα αναγνωρίσετε αρκετούς από αυτούς που πρωταγωνίστησαν στο Ιουλιανά του 65, σταύρωσαν και εξευτέλισαν τη Δημοκρατία και την παρέδωσαν στην Δικτατορία.Η ιστορία επαναλαμβάνεται σήμερα. Άφρονες και ύποπτοι πολιτικοί που οδήγησαν την Χώρα στην πτώχευση, την ημιδιάλυση της Άμυνας και την απώλεια της εθνικής ακεραιότητας καμαρώνουν και θέλουν να μας ξανακυβερνήσουν.

Γιατί όλα αυτά; Γιατί στην Ελλάδα έχει εξαφανισθεί η ΥΒΡΙΣ ΝΕΜΕΣΙΣ – ΚΑΘΑΡΣΙΣ. Κυριαρχεί η ατιμωρησία και η ΟΜΕRΤΑ.

Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα και θα κλάψεις με άλλο κλάμα

Λαϊκό (Γ. Ζαμπέτα – Γ. Μητσάκης)

Είδα στην συμπαθή εφημερίδα ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ, που εκδίδει η ΕΑΑΣ (Ένωση Απόστρατων Στρατού Ξηράς) μια επιστολή του συμπαθέστατου βουλευτή Ν.Δ. κ. Νικ. Μανωλάκου (Αντ/γου Ε.Α.) απευθυνόμενη στον συνάδελφο του, Αντ/γο Ε.Α., ΥΕΘΑ Τούρκο κ. Χουλουσί Ακάρ, με τίτλο ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΚΑΡ. Σύνθημα ξεπερασμένο, πλέον από εποχή Προέδρου Προκόπη.Ο ημέτερος Στρατηγός αναπτύσσει ενδιαφέρουσες απόψεις που αφορούν σε ατυχείς και προκλητικές δηλώσεις του κ. Ακάρ.Δεν θα διαφωνήσω, αντίθετα, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο αλαζών Τούρκος ΥΕΘΑ δεν πρόκειται να διαβάσει και να συγκινηθεί ή ανησυχήσει.Αντίθετα θ’ ανησυχούσε αν διάβαζε ότι οι πρώην στρατιωτικοί βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, άφηναν στην πάντα τις κομματικές εμπάθειες και συνέτασσαν, ομού και μαζί, μια ερώτηση στο ΥΕΘΑ με την οποία θα ζητούσαν να μάθουν!

o Γιατί δεν συγκροτεί ένα ολιγομελές και σφιχτοδεμένο, με σωστούς ανθρώπους Συμβούλιο Ασφαλείας;

o Γιατί, αφού το οικονομικό θέμα είναι τεράστιο δεν ιδρύει ένα Ταμείο Εθνικής Άμυνας που το είχαν εξαγγείλει οι κ. Π. Καμμένος και Κ. Μητσοτάκης, και τώρα ποιούν τη νήσσαν; Που θα βρεθούν οι πιστώσεις για τους αναγκαίους εξοπλισμούς;

o Γιατί αυτοί οι νωχελικοί ρυθμοί στους εξοπλισμούς όπως οι φρεγάτες;

Ας ευθυμήσουμε επ’ ολίγον (;)

I. Ο κ. ΚΑΝΕΝΑΣ. Σε προηγούμενο σημείωμα μου στο Militaire επιχείρησα να εξιχνιάσω το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από τον κ. ΚΑΝΕΝΑ. Σε τέσσερις (4)δημοσκοπήσεις αξιόπιστων Εταιρειών του Χώρου, η δημοφιλία των πολιτικών, ως προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού, πέρασε από τον κ. Μητσοτάκη που πρώτευσε (κάτι το φυσιολογικό και αναμενόμενο) στον κ. ΚΑΝΕΝΑ. Ο κ. Α. Τσίπρας, τρίτος και καταϊδρωμένος! Ας μη συζητήσουμε για Σαμαράδες, Γιωργάκηδες, Φώφες, Βενιζέλους, Γιάνηδες με ένα ν…

Φίλος Ναύαρχος θυμήθηκε ότι σε μια τέτοια δημοσκόπηση του 2011 (Πρωθυπουργός Γιωργάκης) ο κ. ΓΑΠ έλαβε 16,..%, ο Σαμαράς 22,5% και ο ΚΑΝΕΝΑΣ 60,91%.
Κι’ όμως σε λίγο ο κ. Σαμαράς με τη βοήθεια ΒΕΝΙ (ΠΑΣΟΚ) και ΔΗΜΑΡ (Φωτάκη) έγινε Πρωθυπουργός.Πριν κλείσω το σημείωμα ξαναεμφανίστηκε ο ΚΑΝΕΝΑΣ. Σε δημοσκόπηση της GPO (ΝΕΑ 21 Ιουλίου) στο ερώτημα: Ποιόν προτιμάτε για Πρωθυπουργό; Ο κ. ΚΜ έλαβε 32,1%, ο κ. Α. Τσίπρας 27,8% και ο ΚΑΝΕΝΑΣ 41%. ΠΡΩΤΟΣ! Ζήτω ο ΚΑΝΕΝΑΣ. Είναι ο ζητούμενος του Στρατηγού Ζιαζιά. Θα φανεί Ο Μεσσίας έρχεται αλλά ποτέ δεν φθάνει, όπως λέει ο Όσκαρ Ουάιλντ.ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ Α.Ε.»

Που; Στον παραλιακό Δήμο Βάρης – Βουλιαγμένης Βούλας που δημαρχεύεται από τον πολύ καλό κ. Γρ. Κωνσταντέλλο που απεφάσισε, με σύμπαν το Δ.Σ. και τον Λαό πίσω του, να μετατρέψει σε πράσινο πολλούς ταλαιπωρημένους δημόσιους Χώρους, (288,7 στρέμματα). Επ’ ωφέλεια των πολιτών!

Εκεί που επευφημούσαμε βγαίνει από δεξιά η Εκκλησία και λέει Άστα κάτω. Είναι δικά μου και θα τ’ αξιοποιήσω! Άκουσον, άκουσον εν μέσω καύσωνος και επέλαση της πανδημίας!Κάτι τέτοια κάνουν οι Πανοσιολογιώτατοι και στρέφουν το Λαό εναντίον του.Έχουμε όμως και άλλη ευχάριστη, επιχειρηματική δράση της Εκκλησίας. Γράφουν τα ΝΕΑ (29 Ιουλίου) ότι:Επιχειρηματικός οικοδομικός οργανισμός της εκκλησίας σπεύδει ν’ ασφαλίσει 98 ακίνητα αξίας 117,5 εκ. €. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Island, Ακίνητο 12.730μ. στο Σύνταγμα, Λίμνη Βουλιαγμένης κ.α.Σημειώνει η Εφημερίδα (sic) ότι η πανδημία προκάλεσε μεγάλη οικονομική τρύπα (ΣΣ δηλ. μειώθηκαν οι εισπράξεις παγγαριού) που πρέπει να κλείσουν!Σχόλια; ΟΥΔΕΝ. Η Εκκλήσία ωφείλε να αφήσει ήσυχο τον Δήμο Τρια Β και να εκποιήσει τα μισά, τουλάχιστον, από τ’ ακίνητα της προς ενίσχυση της Άμυνας. Λανθάνω;Η Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Για τον εορτασμό της επανόδου της Δημοκρατίας στη Χώρα (1974)Όπως είχα προβλέψει, σημειώθηκε ζωηρή παρουσία της οικονομικής και πολιτικής ελίτ που οδήγησε την Ελλάδα στην πτώχευση 2010 και

την απώλεια της ακεραιότητας της Χώρας.Πρώτη η κ. Ντόρα Μπακογιάννη μετά του συζύγου της κ. Ισιδώρου

Κούβελου, η κ. Γ. Αγγελοπούλου και άλλοι πολλοί. Ζήτω το Έθνος! Και

η Δημοκρατία!

IV. Συνειρμός

Η Ελλάδα, οι Έλληνες δεχθήκαμε με μεγάλο ενθουσιασμό την είδηση της κατάκτησης του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου από τον Ηπειρώτη Στέφανο Ντούσκο, στην κωπηλασία.Τα Γιάννενα έχουν αποκτήσει, από 10ετίες, ένα σύγχρονο και πλήρες κωπηλατικό Κέντρο με διεθνή καθιέρωσηΌταν το Σωτήριο έτος 2003, κατά την προετοιμασία των Ολυμπιακών Αγώνων (όπου το ανεξέλεγκτο κόστος τους παραμένει απόρρητο από την συντεχνία) προέκυψε θέμα κατασκευής κωπηλατοδρομίου. Μια ομάδα εξεχόντων Ηπειρωτών μεταξύ των οποίων ο κορυφαίος δημοσιογράφος Γιώργος Βότσης, έκανε διάβημα στον αρμόδιο Υπουργό κ. Ε. Βενιζέλο για να χρησιμοποιηθεί το έτοιμο, διαθέτον τις προδιαγραφές, κωπηλατοδρόμιο των Ιωαννίνων ώστε τα έξοδα να είναι ελάχιστα, να επιτευχθεί στοιχειώδης αποκέντρωση και να παύσει η κατακραυγή για την βεβήλωση του πεδίου μάχης του Μαραθώνα, ένθα σχεδιαζόταν η κατασκευή του νέου έργου, Ο ΒΕΝΙ τους απάντησε ότι η απόφαση ήταν ειλημμένη! Και τι απαγόρευε να αλλάξει; Τελικά το έργο έγινε στον Μαραθώνα με τεράστιο κόστος!Αν τυχόν βρεθείτε Μαραθώνα μεριά, κάνετε τον κόπο να δείτε τα ερείπια του κωπηλατοδρομίου. Γκρεμίδια, λίμνες με βατράχια και έλος με κουνουποειδή. Ξανά ζήτω το Έθνος!

Ο εμβολιασμός κατά της πανδημίας στις Ε.Δ.

Αν πρόκειται να πάω στον παράδεισο μ’ αυτούς, δε θα το δοκιμάσω…

Οι Ε.Δ., ως γνωστόν και δεν χρειάζεται ανάλυση, δεν είναι Εκκλησιαστική Ακαδημία, ούτε Κολλέγιο της κ. Λολότας.Το τι είναι και ποια είναι η αποστολή τους το γνωρίζουμε όλοι.Ο εμβολιασμός, λοιπόν, πρέπει να είναι υποχρεωτικός. Το ίδιο θα συνέβαινε αν σε ώρα επιχειρήσεων οι πληροφορίες έφεραν ότι μια επίθεση με βόμβες

μικροβίων είναι επικειμένη.Αυτά και ας αφήσουμε για τα χειμωνιάτικα μπαρ τις συζητήσεις για

Συνταγματικό Δίκαιο και δικαιώματα. Ημιανάπαυση.

Προσεχώς (… όχι λίαν)−  Παραλειπόμενα από την Έκθεση DEFEA−  Πως έγινε η προμήθεια πυροσβεστικών αεροσκαφών το 2000−  Επανεμφάνιση της θρυλικής ΣΟΥΖΑΝΑΣ κ.α.−  Πληροφόρηση πλήρης για το πανηγύρι των Εξοπλισμών (F-16 – Φρεγάτες).

Για Μόσχα ακούσαμε, για αμερικάνικες φρεγάτες – αλουμινότρατες μάθαμε. Τι απομένει; Πολλά….

The post “Στην Ελλάδα τον Αύγουστο έχει ΠΑΝΤΑ ειδήσεις”! Ο Κ.Φράγκος διαψεύδει τον Έκο appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα