Στην ΑΑΔΕ παραπέμπει ο Χαρδαλιάς για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Τι δηλώνει για τις κορβέτες

Ο Ν. Χαρδαλιάς απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου, με θέμα: «Ποια είναι η κυβερνητική θέση για τη βιωσιμότητα, την εξυγίανση και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των Ναυπηγείων Ελευσίνας;».

Όπως τόνισε, «σε μία ευρεία σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, της εταιρείας Ernst & Young Α.Ε. και από πλευράς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τη συμμετοχή

του γενικού γραμματέα, νομικών και οικονομικών υπηρεσιών, διαπιστώθηκε ότι το ζήτημα της έγκρισης του σχεδίου εξυγίανσης εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του υπουργείου, καθώς βασικοί παράμετροι, το είπατε, εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της ΑΑΔΕ». «Δεν θα αποφασίσουμε εμείς», είπε και συνέχισε αναφέροντας ότι «και ούτε εμείς γνωρίζουμε εάν μέσα από το πρόγραμμα εξυγίανσης θα υπάρχουν χρέη τα οποία θα χαριστούν, θα καταργηθούν ή τέλος πάντων θα διευθετηθούν κάτω από οποιοδήποτε καθεστώς.

Οι νέες κορβέτες για το Πολεμικό Ναυτικό

Για το πρόγραμμα πρόσκτησης των νέων κορβετών του Πολεμικού Ναυτικού και για αποκλεισμό των Ναυπηγείων Ελευσίνας (σ.σ. που αναφέρεται στην ερώτηση) από αυτό, ο Ν. Χαρδαλιάς παρατήρησε ότι αυτό το πρόγραμμα τελεί υπό εξέταση και στην παρούσα φάση είμαστε στο σχέδιο διερευνητικών επαφών, επαφές που ευελπιστούμε θα τελεσφορήσουν στο τέλος του φετινού καλοκαιριού, οπότε είναι πολύ πρώιμη κάθε συζήτηση, όπως και η εξαγωγή οποιουδήποτε συμπεράσματος. Κατέστησε σαφές ότι είναι εκπεφρασμένη πρόθεση και είναι και αδιαπραγμάτευτη βούληση της κυβέρνησης στο πρόγραμμα ναυπήγησης νέων μονάδων για το Πολεμικό Ναυτικό, να συμμετέχει η εγχώρια ναυπηγική βιομηχανία.

Διαβεβαίωσε ότι «θα συμβάλλουμε συμβουλευτικά, εφόσον απαιτηθεί, στην αναδιάρθρωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας». «Ως υπουργείο», πρόσθεσε, «συνεχίζουμε έμπρακτα να αποδεικνύουμε, και με τη χορήγηση της εξάμηνης παράτασης, τη στήριξή μας αναφορικά με την ολοκλήρωση του έργου, που αφορά στο Πολεμικό Ναυτικό και έχει ανατεθεί στα Ναυπηγεία Ελευσίνας».

The post Στην ΑΑΔΕ παραπέμπει ο Χαρδαλιάς για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας – Τι δηλώνει για τις κορβέτες appeared first on Militaire.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΑΑΔΕ, Χαρδαλιάς, Ναυπηγεία Ελευσίνας –,aade, chardalias, nafpigeia elefsinas –